Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ekim 2010, 11:08   Mesaj No:32

EbdA

Medineweb Aktif Üyesi
EbdA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:EbdA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 458
Üyelik T.: 23 Ekim 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Van
Yaş:43
Mesaj: 156
Konular: 13
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Bizde taklidi imana karşıyız ama şunu da unutmamak gerekir ki herkes imam olmuyor ve herkes araştırma yapmıyor şimdi avam halk için sizin imanınız taklidi iman o zaman hepiniz gidin cehenneme diyebilir miyiz? Nice avam halk vardır ki ibadetinden dolayı cenneti hak etmiştir de nice alim vardır ki sonunda dinsiz ölmüştür yani her araştırma yapan kurtuluşa ermiyor.
Bizim karşı çıktığımız nokta herhangi bir tahsil görmeden, sadece araştırma yaparak (ki okudukları kitaplarda bir alimin ictihadı yada yorumudur) veya bu uğurda internet başına geçip googleden arama yapmak dışında bir zahmet görmemiş şahısların da içtihata soyunmalarıdır. Bir imamın içtihadı sorgulanacaksa sorgulayan kişi enaz o imam kadar dinde ehil olmalı ki bunu yapsın! İşi ehli yapmayınca google müritleri binlerce mezhep oluşturacaktır bu kaçınılmazdır alın araştırın

Namaz nasıl kılınır?
Hayızlı kadın namaz kılabilir mi?
Allah Resulunun görevi

bunları arttırmak çok kolay hatta oruç yılda kaç gün tutulur yazın google müritlerinin kendi içtihatlarını okuyun. Bir hadisi şerif mana olarak şunu kaydeder:
İşi ehli olmayan aldığı zaman kıyameti bekleyin

Kıyamet yakın çünkü dinde ehil olmayan bir SÜRÜ müçtehit mevcut

İmamlar ben beşerim araştırın derken sizde biliyorsunuz ki dinde gerçekten vakıf olanları kastetmiştir yoksa google müritlerini değil.

Ecrin kardeş
bence şahısın bazı yorumlarına bakarak tüm fikirlerini redetmeyelim Ebubekir Sifil'in diğer yorumlarını bilmiyorum ama bu yazısı çok doğru olmuş.
Alıntı ile Cevapla