Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ekim 2010, 21:40   Mesaj No:35

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart

Bizden önceki Kur’an Müfessirleri Kur’an’ı tefsir etmede Allah’ın ne demek istediğini açıklama konusunda çok büyük gayretler sarf etmişlerdir. Kur’andan anladıklarını bizlere eserler olarak bırakmışlardır bu konuda onları takdir etmek ve mükâfatlarının kat-kat verilmesini Allah’tan istemek (dua) etmek bizim görevimizdir.
Bu husus her Müslüman’ın ifa etmesi gereken bir konudur. Yalnız Kur’an Müfessirlerinin tefsirlerinde hatalara ve tüm sözlere bağlı kalmak onları kutsallaştırmaktır. Alimlerin kendi eserlerinde ortaya koydukları çeşitli münazaraları, istidlal, istinbat, tercih, cevaplama ve sonu gelmez münazaraları takip etmek bizim işimiz değildir. Bize düşen o yorum ve münazaraların içerisinden Nas’a en uygun olanı hem ilmi hemde ameli sonuçlardan hayatımıza ihtiyaç olanı almaktır.

İslam ümmeti Mezhepler arasında vukuu bulmuş olan mezhep ihtilafları ve Kelam tartışmalarını bir kenara bırakarak, Saff ve Berrak olan Kur’an pınarına ve o pınarın insanlara sunduğu nimetlerden faydalanmaya bakmamız gerekir. Çünkü o öyle bir pınardır ki içtikçe insanın içesi gelir ve asla o pınara doyum olmaz.

İnanç ve Akide bazında bizlere gereken her cevap Kur’an ile verilmiştir. Mezhepler İnanç ve Akide hususunda cevap mercileri değildir. Mezhepler İbadi yönde Müslümanlar için gerekli olan Fıkhi uygulamaların teferruatlarını muamelat, hukuk,Alışveris,Evlilik, vb konuları ele almışlardır.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla