|
Konu Kimliği: Konu Sahibi muallime,Açılış Tarihi: 06 Mart 2015 (13:54), Konuya Son Cevap : 07 Mart 2015 (12:43). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
06 Mart 2015, 13:54 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Kul Hakki Kul Hakki Rasulullah Efendimiz bir gün Sahabeyle oturuyordu. Onlara "Muflis kimdir bilir misiniz ?"diye sordu. Sahabe ; Ya Rasullulah muflis odur ki , ticaret yapmistir ama isleri iyi gitmedigi icin malini kaybedip iflas etmiştir. Hayır dedi Rasulullah "O Dünyada iflas eden ,bir de ahirette iflas eden var .Adamın biri dağlar kadar sevapla hesap yerine gelir.Cennete gireceğini ümit ederken üzerinde kul hakkı olanlar sıraya girer ve hepsi ondan haklarını alır .Öyle ki hiç sevabı kalmaz ve cehenneme girer. Işte muflis budur. " ............... Üzerimizde kul hakkı kalmamasina son derece dikkat etmek , sık sık tanidiklarla helallesmek gerekir.Akrabalarla , komşulara hatta esimiz ve çocuklarla . Evli bir talebem anlattı." Eşim bir aksam geldi ve bana çok sıkı sarılarak"Bana hakkını helal et, Benim hakkım varsa helal olsun.Ben senden çok memnunum" dedi.Ben de şakaya vurdum,"bir düşünelim" dedim. Sonra helallestik, Ertesi günü eşim vefat etti."....... Üzerimizde kul hakki olmadan ömrümüzü tamamlamayi Rabbim nasip etsin. Hayirli Cumalar.
__________________ |
Konu Sahibi muallime 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Başkasının engelli raporuyla araba almak caiz mi ? | Soru Cevap Arşivi | dvrzener | 2 | 1326 | 06 Ocak 2020 00:11 |
Kur’an ezberleme ve hafızada tutma yolları-1 | Kur'ân-ı Kerim Genel | muallime | 1 | 2028 | 01 Ocak 2016 17:34 |
Kur'an Kursu Öğreticileri ile Öğretmenlerin Farkı | Din Görevlileri | muallime | 0 | 2127 | 19 Kasım 2015 17:19 |
Kurmê Darê ji Dêre | Muhtelif Konular | İslaminesil | 1 | 1905 | 27 Ekim 2015 20:38 |
İmamın Dönüşü | Din Görevlileri | 1 | 1874 | 10 Eylül 2015 11:29 |
07 Mart 2015, 10:40 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 20510 Üyelik T.:
01 Ekim 2012 | Cevap: Kul Hakki "Benim huzuruma ne ile gelirseniz gelin affederim ancak kul hakkı ile gelmeyin" buyrulmuştur.Kul hakkının ne kadar hassas bi mevzu olduğunu bile bile önemsemiyor olmamız ne acı..
__________________ Derdi dünya olanin dünya kadar derdi olur... |
07 Mart 2015, 12:43 | Mesaj No:3 | |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Kul Hakki Alıntı:
kim böyle buyurmuş ?
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |