|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 27 Eylül 2015 (13:22), Konuya Son Cevap : 23 Ekim 2024 (17:29). Konuya 132 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
23 Kasım 2019, 16:57 | Mesaj No:91 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Sayın üyelerimiz yeni bir konu ve medinewebe yakışır ders çalışma etkinliği ile sizlerleyiz. Sizleride yanımızda görmeyi arzu ederiz. Bundan önce hatirarsaniz; medineweb olarak gonüllü uyelerimizle beraber sorularla süreleri tanıyarak şahane bir projeye imza attık. Kuranla ilk tanisıklık,süreleri kimlik olarak tanımak açısındanöncü ,ilk, detayli ve muazzam bir çalışmadır.Bu çalışmada tefsire dalmamaya, meal üzerinden sorular sormaya özen gösterdik. Bu anlamdada yalın, anlaşılır, sade bir çalışma oldu. Aynı şekilde şimdi "Sorularla Esmalari Tanıyalım " diyoruz. Tıpkı tefsir alanında olduğu gibi esmalar konusundada kafa adedince yorumlar var. (Şu kadar sayı, bu kadar hikmet gibi) biz bu alanlara girmeden; Esmalar ne anlama geliyor, hikmeti,günlük hayatımızdaki yeri ve ifadesi nedir?Kuranda geçtiği yerler...olarak yine en yalın haliyle tanımaya çalışacağız. Şimdi sevgili medineweb üyeleri Arkadaslar sizlerden katılım istiyorum. Nurşen Sukutu ezber Su damlası Esmanur Günışığı Fecr Abdülmelik Bilinmez Alaleyl Mehmet Akif Erol 71 hocalarım ve diger üyelerimiz sizlerden Katilimlarinizi bekliyoruz. Sorularla Esmalari Tanıyalım... Haftalık 3 Esma işleyelim. Katılımcı; o hafta esma hakkında bilgi verip sorular soracak bizde cevaplayacagiz. Her esmaya konu başlığı açılacak. 📌Ebû ömer hocam Bismillah deyip pazartesi günü başlayalım. İlk sıra sizin. ALLAH- ER-RAHMAN-ER RAHİM Esmalari. 📌İkinci hafta ben 4.El-Melik 5.El-Kuddûs6.Es-Selâm esmalrini işleyeyim. 📌 İlk Allah Esmasina konu açalım. İster 3'erli ister 5 erli sorular hazırlayarak bizlere sorun. 📌Sorularınız bitince, bu esmayla ilgili bilgi verip, 📌Ikinci Esma Rahman'a gecerek ayni sekilde haftada 3 Esmamizi isleyelim. 📌Soru Cevap şeklinde olunca katilimda olacaktır. Herkesi bekleriz. 📌Sorularla süreleri isledigimiz bu örnek linki inceleyin fikir verecektir 👇👇👇 HADİD Suresini Sorularla Tanıyalım 📌Lütfen googleden kopy past yapıp uzun,okuması zor yazılar paylaşmayın. Niyetimiz tıpkı surelerle tanişiklik gibi Esma'ları da bütün yönleri ve köşeleriyle tanıyıp bir tanışıklık oluşturmak. Öğrenmeye gönüllü herkes davetlidir.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
23 Kasım 2019, 19:52 | Mesaj No:92 |
Durumu: Medine No : 59388 Üyelik T.:
05 Nisan 2018 |
Bu kıymetli çalışmada sonuna kadar gidecegiz insallah. Düşünün kardeşlerim esmaül husna ezberi ardından çok büyük bir hazine elde etmiş olacağız. Sizden sonra biz ev derslerinde epey uzun zaman yaptık. Kardeşler ayetler bile ezberledi. |
23 Kasım 2019, 22:15 | Mesaj No:93 |
Durumu: Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 |
Hayırlı, bereketli, faydalı olsun inşallah bizler için, öğrendiklerimizi özümüze, sözümüze yaşantımıza cümleten almayı Rabbimiz nasip etsin inşallah,,,
__________________ *Önemli olan kalp efendim edebi,hayayı, imanı, riyayı Rabbinden korkmasını dürüst olmayı kendinde barındırır,,,, *Eyy gönül...!! yarın Rabbinin huzurunda nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan bu dünya da ona göre yaşa derim,,, "Bir Hiç" |
24 Kasım 2019, 10:28 | Mesaj No:94 | |
15 Kasım 2011 | Alıntı:
8. El-Müheymin 9. El-Aziz
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
24 Kasım 2019, 11:59 | Mesaj No:95 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Bende Esmalarımı istiyorum 4. Haftada benim olsun Surelerde yaşadığımız heyecanı, önce kim cevap verecek diye acele etmek ,bir saniye farkla cevabı diğer arkadaşına bırakmak, o hırsla diğer sorunun cevabını önce verebilmek için tetikte beklemek bu konumuzda da aynı heyecanı yaşayacağımızı düşünüyorum. Verimli bir çalışma dilerim herkese.
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
24 Kasım 2019, 16:41 | Mesaj No:97 |
Durumu: Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 | İnşallah sayın yöneticim,, Rabbimiz hayırlısını nasip etsin inşallah,,,
__________________ *Önemli olan kalp efendim edebi,hayayı, imanı, riyayı Rabbinden korkmasını dürüst olmayı kendinde barındırır,,,, *Eyy gönül...!! yarın Rabbinin huzurunda nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan bu dünya da ona göre yaşa derim,,, "Bir Hiç" |
20 Mayıs 2020, 02:28 | Mesaj No:98 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Medineweb 13. Yılında yeni banneriyle sizlerle birlikte bir ilke adım atarak ana sayfamızda kanat çırpan güvercinle hepinizi karşılamaktayız Medineweb kurulduğu ilk günden beri sizlere huzurun adresini göstererek hizmetine devam etmiştir. Yeni dönemde de bütün konularda ulaşmak istediğiniz her bölüm ayrı ayrı hizmetinize sunulmuştur. Medineweb'li olmak her yaş kuşağının mutluluğudur Bu mutluluğu herkes yaşasın Haydi Medineweb'li olmayan kalmasın
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
20 Ağustos 2020, 19:02 | Mesaj No:99 |
15 Kasım 2011 |
🔊🔊Sayın üyeler 🔊Konu tekrarına düşmemek için mutlaka arama butonuyla arama yapın🔎. Sonra konunuzu paylaşın. Yoksa silinir. *🔊Konularınızı düzenleme yetkiniz var. Kopy-past gönderileriniz düzenleme yaparken imla ve işaret bozukluğuna uğruyor. Bunları düzenlemek için bizden yardım istemeyin. Ben ve editörler modere işlerini hokus pokusla yapmıyoruz. Klavye başında tek tek o imlaları düzeltiyoruz. Hani öyle sanıyorsanız!!😌😒 🔊 Bu uğraştırıcı iş için yapmanız gereken; düzenleme yaparken işaretli yerleri silip tekrar aynı ifadeleri koymanız. Yada daha dikkatli olmanız.. Hayırlı forumlar diliyorum...
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
19 Nisan 2021, 11:03 | Mesaj No:100 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | selamün Aleyküm Medineweb ailesi ... Sizler için yeni bir alan açtık . [emoji116] [emoji116] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Burda kendinize ait duygu ve düşüncelerinizi yazabilir , hüzünlerinizi istediğiniz gibi paylaşabilirsiniz.. İsteyen üyemiz bize bildirirse kendisine ait kişisel alan açarız. Yürekten dökülenleri hep birlikte paylaşmaya ne dersiniz? Buyrun hep birlikte duygu ve düsüncelerimizi dile getirelim.. Bekliyoruz efendim..
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir) | |
Seçenekler | |
Konuyu değerlendir | |