|
Konu Kimliği: Konu Sahibi TufeyL,Açılış Tarihi: 26 Ağustos 2007 (23:50), Konuya Son Cevap : 26 Mart 2023 (19:49). Konuya 782 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
02 Ekim 2007, 14:56 | Mesaj No:71 |
Cvp: Dini bilgi yarışması
hassaten samimi bir soru arkada başka hesap düşünenler olurya o manada sormadım soruyu bunun özellikle bilinmesini isterim sorudan ziyade buna özen gösteriyorum sorunun cevabı belki tam tatmin edici derecede olmayabilir bunun farkındayım
| |
02 Ekim 2007, 15:05 | Mesaj No:72 |
hassasiyetinizi anlıyorum ama arkada birşey aramayaya çalışılacağını pek sanmıyorum.müslümanız ve sorgulamalıyız,körü körüne herşeye taklidi olarak inanmamalıyız.kuran ve sünnet çizgisinden ayrılmadıkça ;bu tür sorular cevaplandıkça imanımız da güçlenebilir.yine söyleyelim ; bu soruya cevap verecek ehil insanlar olması lazım...
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
02 Ekim 2007, 18:20 | Mesaj No:73 |
merhaba sevgi değerler işbu konuya birde hazreti insan şahsiyetinden bakarsak eğer bizler meleklerdende yüce yaratılışımızın sırrını farkedebiliriz mesela namazın fatihayla bağlantısı ,namazın miraçla bağlantısı,ve zamanla bağlantısı zaman eşittir beş vakt beş vakıt ve kırk kez fatiha her seferinde tahakuk eden miraç ve kulun gönlünün şah damar yakınlğındaki bir inanc işte bu halin iz düşümünden nazarla dünya dönerken kendi etrafında 24 saatte tahakkuk eden zamanda beş kez kıyam eyliyoruz oysa hiç durmaksızın tüm insanlar kıyamda dönerken dünyamız bir güne bu yansıtılırken zaman fazında biyolejik ritmimizde bir günü algılıyoruz zaman namazla tay edilip katlanırken gönüllerde mirac ile bir enfüsi hicret katlanıyor miracla birlikte gönüllerde tehiyyat sırıyla kat edilen yedi kat semanın kapılarına ümmeti adına açan resul bir daha kapanmamak üzere namaz adına açık bırakarak bu gerçeği dillendirirken müjdesiyle kaçımız bir namazın kimliğinde baya ram olarak miracın hazzına erebildikki işte bu hal gayreti bir ömrün tüm zamanlarında kuşatırken gönüllerimizi belkide sevgi ve rahmetin gönüllere farklı bir yansıması olacaktır namazla gel görki farkedebilirsek namazın zamanla olan ilişkisini ferasetimizle ozaman bir ömrün andan ibaret oluşuda çözülecektir ve bilecez kulluğumuz adına namazımızın meleklerin yedeğinde uruc edilişini hemde elli beşbin yılın bir gün sırrında nasıl kat edildiğide farkedilecek çözülecek sizin dünyanızda saymakta olduğunuz bin yıl katımızda bir gündür ayetindeki mesaj ve bilinecek üçyüz altmışbeş günle farkettirilen zamanın bir yılı bir anda üç zaman her biri efendimizle yaşatılan sidretül müntahadan sonrası akla muhal bir kabı kavseyn ev edna dan işbu halin bir farkediş tarzındaki hikmet kelamından süzülürken bu dizeler muhammedi muhabbetin medine ilksirli sohbet satırlarından elli vaktin kademinde tahakukuk edenleri bir atiye olarak sunmakta rabbim rahmet meramından varıdatı sır yani 2.ekim 2007 bursa | |
02 Ekim 2007, 20:58 | Mesaj No:74 |
hocam bin çok bilgili değilim bunu kabul ediyorum ve acziyetimi arz ediyorum. yazınızdan fazla bir şey anlamadım ama siz güzel yazmadığınızdan değil benim cahil oluşuma verin lütfen hakkınızı helal edin.
| |
03 Ekim 2007, 16:28 | Mesaj No:75 | |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | Cvp: Dini bilgi yarışması Alıntı:
Sevgideğer NUR' umuz cevap vermiş, fakat eksik idi cevaplar.. Ben de Gripal enfeksiyon dolayısıyla bir süredir yazamıyordum... Aklıma geldi birden, tamamlayayım dedim.. Sevgiler.. Yağmur 1. İsra : Gece Yürüyüşü demektir. 2:Hicri Takvim : 354 Gündür. 3. Efali Mükellefin : Mükellef olan demektir.Esas olarak ta şu 8 şeyi yapmakla Mükellef olan anlamına gelir. 1- Farz,2- Vacip, 3- Sünnet, 4- Müstehap, 5- Mübah, 6- Haram, 7- Mekruh, 8-Müfsit. 4.Yeminle Başlayan Sureler :Şimdi Bu biraz meallede alakalı.Ama Yeminle başlayan sure,11 dir.Bunlardan,Kalem ve Kaf Sureleri Nun Ve kaf Harfleriyle başlar.Ana bazı meallerde birinci ayette gösterilir.Böyle sayarsak eğer 11 dir. Asr suresi buna dahil tabi Asra yemin olsun diye başlar o surede. O zaman Sayalım Bunları ... 1.Sad 2.Naziat 3.Buruc 4.Fecr 5.Leyl 6.Duha 7.Tin 8.Asr 9.şems 10.Kalem 11.Kaf | |
06 Ekim 2007, 16:02 | Mesaj No:76 |
çoktandır sorulara devam etmiyorduk.yeniden başlayalım inş. ------------------------------------------------------------ 4 büyük meleğin dışında k kerimde isimleri geçen melekler hangileridir? ve görevleri?
06 Ekim 2007, 18:29 | Mesaj No:78 |
hani cebrail as ben bu sidreden öteye geçersem yanarım demiştiya o geçememişken efendimizin o aklın bilinmeyenine kabı kavseyn ev edna sırınca ulaşarak ettehiyyatü vesselevatü vettayyibaat deyişine müşahid olanlardan bahsediyorum hani esselamu aleyna ve ala ibadillahissalihiyn dediğinde onlarda bu hazza ortak olup eşhedüenlailahe illallah muhammeden resulullah diyorlardıya işte o kurbiyete yani yakınlığa eren melekleri kasdetmiştim | |
07 Ekim 2007, 10:52 | Mesaj No:80 |
hımm sağolun açıklamalarınız için sayın sıryani, ama benim sorumun cevabı şöyle olacaktı: 1-kiramen katibin melekleri: sağımızda ve solumuzda olmak üzere 2 tane yazıcı melektir.sağımızdaki sevaplarımızı,solumuzdaki günahlarımızı amel defterlerimize yazarlar. 2-münker nekir melekleri: kabirede bizlere müslüman mısın ,dinin nedir,kitabın nedir gibi kabir sualleri soracak sorgu melekleridir. 3-hafaza melekleri: önümüzde ve arkamızda bulunurlar ve kaza ve musibetlere karşı bizi koruyan koruyucu meleklerdir. 4-rıdvan: cennetteki meleklerin başkanıdır. 5-malik: cehennemdeki meleklerin başkanıdır.
Konuyu Toplam 21 Kişi okuyor. (0 Üye ve 21 Misafir) | |
Seçenekler | |
Konuyu değerlendir | |