Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Yitiksevda,Açılış Tarihi:  04 Ocak 2016 (22:00), Konuya Son Cevap : 05 Ocak 2016 (00:39). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen Yitiksevda
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 04 Ocak 2016, 22:00   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Yolun Sonu Görünüyor

Yolun Sonu Görünüyor

Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmek isteyen, bu yöndeki faaliyetlerini her alanda başarı ile yürüten küresel “akıl” ve tetikçileri, Suriye-Irak-Türkiye üçgeninde faaliyet yürüten sayısı yüzden fazla örgüt vasıtasıyla kendi çıkarlarına ve amaçlarına hizmet eden piyonları gayet güzel kullanıyor.

ABD, İngiltere, Rusya, Almanya, Fransa uydusu ülkeler ve örgütler basiretsiz, bir o kadar da ihanet içeren yaklaşımlarıyla Ortadoğu halklarını çıkmaza soktular ve komşu ülkeleri birbirine düşman haline getirdiler. İran, Suriye’de Esed zalimini desteklerken, Türkiye, örgütsel yapıları destekliyor.

ABD ve diğer Batılı ülkelerin sömürgeci yaklaşımı belli bir plan program dâhilinde bölgeyi ve bu bölgede hedef alınan halkları yıkıma uğratmak üzerine kurulu. Öteden beri her ülkede önce bir “lider” yaratılmakta -ki bölgedeki Saddam, Hafız Esed ve Mübarek gibi diktatörler tam olarak böyleydi-, belli bir noktaya kadar desteklenmekte, güçlenmeleri sağlanmakta, böylece yönetimler kendilerini yenilmez hissetmekte, daha sonra ibre tersine döndürülerek düne kadar desteklenen lider ve yönetimlerin itibarları zedelenmekte, muhalefet güçlendirilmekte, toplum kutuplaştırılarak kaos ortamı yaratılmaktadır.

Hangi ülke ABD ile müttefik olmuşsa yıkıma uğramış veya zararlı çıkmıştır. Afganistan, Irak, Suriye, Pakistan ve Mısır’ın hali ortada iken hâlâ ABD’den dost olmayacağını anlayamayan basiretsiz ülke yöneticileri, bugüne kadar takip edegeldikleri politikaları değiştirme gereği duymuyorlar.

Gelinen noktada -tıpkı 80 darbesinden önce olduğu gibi- ölümler üzerinden toplumsal ayrışmalara gidiliyor. Bunun yanında komşularımızla aramızdaki husumet iyice su yüzüne çıkmış durumda. Batı’nın Müslüman’ı Müslüman’a kırdırma politikası başarı ile yürüyor. Ortadoğu’daki süreci başından beri yanlış okuyan siyasî “akıl” şimdi bu bataklıktan nasıl çıkacağını iyi hesap etmek zorunda.

Bugüne kadar hep Amerikancılıktan söz ediliyordu, artık Rus uşaklığından da söz edilmesi gerekiyor. Rusya’nın Suriye’ye müdahil olmasıyla birlikte Rus uşaklığına meraklı kesimler kendilerini hemen gösterdiler. Demek ki, açığa çıkmaları için uygun bir ortam gerekiyordu.

En ufak bir olayda istisnasız her kesim kendi görüşüne muhalif olan kesimleri toptan günah keçisi ilan ediyor. Kimi “İslam” adına faaliyet yürüten marjinal grupları bütün kötülüklerin faili olarak gösterirken, kimi Ulusalcı-Kemalist zihniyeti suçluyor, kimi ise suçu toptan Sol-Sosyalist kesimin üzerine yıkıyor. Piyonlar çarpışırken arka plan daima karanlıkta kalıyor.

Sosyal medya ve sair kitle iletişim araçları herkesin kendi kirli işlerini meşru göstermek için kullandığı araçlar. Sırtlarını illegal örgütlere dayayanlar her türlü yalanı rahatlıkla söylüyorlar. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da Kürtlere sürekli olarak ayrışmaları ve ayaklanmaları telkin edilirken -ki bugüne kadar tutmadı-, aynı zamanda bütün olaylardan tek bir kişinin sorumlu olduğu izlenimi yaratılmaya çalışılıyor. Hiç şüphesiz bu, sözde “eşitlik”, “adalet”, “kardeşlik” gibi söylemleri dillendirenlerin gerçekte ikiyüzlü insanlar olduklarını açıkça ortaya koyuyor.

Olaylara sadece kendi pencerelerinden baktıkları, onu da doğru düzgün beceremedikleri halde insanlığa mal olmuş birtakım kavramları ağızlarından düşürmeyenler gerçekte evrensel insanî bir bilince sahip değiller. Güneydoğu’da insanları “öz-yönetim” gibi kerameti kendinden menkul ideolojik söylemlerle ayrışmaya-ayaklanmaya davet edenler için bölge halkının uğradığı yıkımın hiçbir önemi yok, nasıl olsa onların çocukları yurtdışında günlerini gün ediyorlar.

Herkese biraz iyi niyet ve akl-ı selim lazım, aksi halde kılavuzun gereği yok, yolun sonu görünüyor.

Mevlüt Hönül
Malazgirt
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Medine-web beğendi.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Yitiksevda 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Akılsız Bedenler Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 1 2027 20Haziran 2017 01:11
Kibir hastalığı / mevlüt hönül Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 2038 24 Mayıs 2016 17:24
Hainler! – Dokuzlu Çete ve Karakter(siz)leri /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1797 19 Mayıs 2016 23:06
Çocuk İstismarı ve Ensest – Modern Lût Toplumu /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1812 19 Mayıs 2016 23:02
Vicdanla Cüzdan Arasında / MEVLÜT HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 1749 19 Mayıs 2016 22:59

Alt 05 Ocak 2016, 00:39   Mesaj No:2
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.985
Konular: 339
Beğenildi:1160
Beğendi:331
Takdirleri:7457
Takdir Et:
Standart Cevap: Yolun Sonu Görünüyor

Konu özlü bi şekilde manzarayı tasvir ediyor ama eksik...Yani Buzdağının görünen yüzü. Şunun altını çizmemiz gerekir ki sanıldığı gibi konu ne haçlıdır ne dindir nede ırktır. Konu tamamen ganimet maddiyat çıkar ilişkisidir.

bir Türki cumhuriyetin Rusya'dan yana Türkiye aleyhinde tavır alması, bir İslam cumhuriyetinin diğer bir İslam devletine tavır alması, bir İran islamının Rus ile flört etmesi, zalim gaddar esed ile nişanlanması....bir Kürt sevdası ki Kürtlerin kökünü kazıyarak sevdalılarını dile getirmesi. Kendi çocukları özel kolejlerde okurken başkasının çocuklarını hendeğe gömdürmesi...kürtlerin hakkını evsiz barksız kış kıyamette sokağa atmak tarumar etmek ile gösteren bir sevda...Dün İsrail'e one minute derken bu gün flörtlerin havada uçuşması...dün Araplar sırtımızdan vurdu diyerek bir asıra yakın düşmanlıklar evliliğe dönüşmesi...
Bana şunu söylüyor. DİN IRK BAHANE ÇIKAR GANİMET ŞAHANE.ORTADA BİR LEŞ VARSA ÇAKALLAR KURTLAR AKBABALAR PAY İÇİN ORDA....
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Ramazanın Sonu menemenli Oruç-Ramazan 1 22 Mayıs 2019 00:44
Nimete kavuşanların yolu: Yolun kendisi nimet EyMeN&TaLhA Makale ve Köşe Yazıları 1 18 Şubat 2014 20:54
hayvanları kandırmanın acı sonu BİLGE Videolar/Slaytlar 5 26 Aralık 2012 21:38
İlmin Başı ve Sonu AŞK'ÜL İSLAM Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler 1 02 Temmuz 2012 18:00
İşte Geldin Yolun Sonuna EcelBekcisi Şiirler ve Şairler 2 21 Ekim 2008 11:58

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.