|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 22 Ekim 2007 (13:24), Konuya Son Cevap : 13Haziran 2019 (20:57). Konuya 266 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
15Haziran 2014, 18:19 | Mesaj No:181 |
Durumu: Medine No : 32854 Üyelik T.:
30 Ekim 2013 | Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan...
Her ağızda , her telde fanilik dırıltısı Sonunda tek bir şarkı , tabutun gıcırtısı.. Necip Fazıl
__________________ Beni almadan gidiyor ömrüm... |
15Haziran 2014, 18:33 | Mesaj No:182 |
Durumu: Medine No : 44096 Üyelik T.:
07Haziran 2014 | Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan...
İki yıldız arası göğe asılı hamak... Uyku, uyku... Zamansız ve mekansız, uyumak Uyumak istiyorum; başım bir cenk meydanı; Harfsiz ve kelimesiz düşünmek Yaradanı. İlgisizlik, her şeyden kesilmiş ilgisizlik; Bilmeyiz ki, en büyük ilme denk bilgisizlik. Usandım boş yere hep gitmelerden, gelmelerden; Bırakın uyuyayım, yandım kelimelerden! Göz kapaklarımda gün, kapkara bir kızıllık; Kulağımda tarihin çıkrık sesi, bin yıllık. Bir yurt ki bu, diriler ölü, ölüler diri; Raflarda toza batmış peygamberden bildiri. Her gün yalnız namazdan namaza uyanayım; Bir dilim kuru ekmek; acı suya banayım! Ve tekrar uyuyayım ve kalkayım ezanla! Yaşaya dursun insan, hayat dediği zanla... *
__________________ Melikin atıyyelerini ancak matıyyeleri taşır. |
15Haziran 2014, 19:38 | Mesaj No:183 |
Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan...
Geminin tek kaptanı olur, gerisi mürettabattır. Kalbinde tek sahibi olur, Gerisi teferruattır. N.F.K | |
20Haziran 2014, 20:08 | Mesaj No:187 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Necip Fazıl'a '' Allah (cc) deveyi iğnenin deliğinden geçirebilir mi? diye sormuşlar. '' Evet geçirir'' demiş. Bunun üzerine '' Deveyi mi küçültür ?, yoksa iğneyi mi büyültür ? demişler. Necip Fazıl , ilahi kudretin sonsuzluğunu ifade babında şu cevabı vermiş: '' Ne deveyi küçültür, ne iğneyi büyültür. Gökteki yıldızları senin gözbebeğine sığdırdığı gibi, vızır vızır geçirir'' |
24Haziran 2014, 13:56 | Mesaj No:188 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... 'Hasret bir rüzgar,kapı kapı aralar geçer;gördüğüm her güzel şey, beni yaralar geçer..' Necip Fazıl Kısakürek...
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
24Haziran 2014, 19:19 | Mesaj No:190 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Yağmurun yalnız suyunu toplayabiliyoruz, ruhundan uzağız. Halbuki ne güzel isim koymuşlar ona:' Rahmet...' - Necip Fazıl Kısakürek-
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konuyu Toplam 4 Kişi okuyor. (0 Üye ve 4 Misafir) | |