|
Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi: 07 Temmuz 2014 (12:27), Konuya Son Cevap : 15 Mart 2016 (18:22). Konuya 71 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
07 Temmuz 2014, 19:05 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: Şuara Suresini Sorularla Tanıyalım
11. Kulların iman etmelerini kendi iradelerine bıraktığını bildiren ayet hangisidir ? a. 8. ayet b. 111. ayet c. 6. ayet d. 4. ayet 12. Hz Musa'nın Peygamberlik görevi gelmeden önce işlediği suç neydi? a. Firavun'a ihanet etmesi b. İsrailoğullarını kendisiyle gönderilmesini istemisi c. korkup kaçması d. Kıptilerden birini öldürmesi 13. Hüküm veya hikmet ihsan edilen Peygamber kimdir ? a. Hz. Musa b. Hz. Lut c. Hz. Muhammed (sav) d. Hz. Nuh 14. '' Sen nankörlerden birisin'' sözü kime söylenmiştir ? a. Hz. Musa - Firavun'a b. Firavun - sihirbazlara c. Firavun - Hz Musa'ya d. Hz. Musa - Sihirbazlara 15. Hz. Musa'nın Allah'ü Teala'dan istediği neydi ? a. Firavun'un elinden İsrailoğullarını almak b. Hz. Harun'a Peygamberlik verilmesi c. Beni öldürmelerinden korkarım, beni koru Ya Rabbi! d. Ben cahildim affet Ya Rabbi ! |
07 Temmuz 2014, 20:13 | Mesaj No:12 | |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Şuara Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) | |
08 Temmuz 2014, 00:39 | Mesaj No:13 | |
09 Şubat 2014 | Cevap: Şuara Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
11. Kulların iman etmelerini kendi iradelerine bıraktığını bildiren ayet hangisidir ? a.8. ayet b.111. ayet c.6. ayet d. 4. ayet Fecr Hocam cevap 4. ayet olacaktı. Özellikle bu ayeti çok araştırdım. araştırdığım kaynaklar ; 4. ayet ( Elmalılı Hamdi Yazar Tefsiri ) '' Eğer dileseydik üzerlerine gökten bir mucize indiririz de ona boyunları eğilir '' 4. ayet ( Yüce Kur'an - Diyanetin Meali ) '' Biz istersek gökten onlara öyle bir mucize indiririz ki , o zaman hepsi ona boyun eğmek zorunda kalır, ancak Biz bu yolu seçmedik '' 4. ayet ( Taberinin Tefsiri ) '' Eğer Allah (cc) dilerse bir mucize göndererek iman etmelerini ister , istemez boyun eğdirir. Ancak Allah böyle bir şeyi dilememiştir'' 4. ayet ( Latin harfli okunuşuyla Türkçe meali ) '' Eğer dileseydik gökten onlara ayet indirirdik. Böylece onların boyunlarını gölgelerdi de ona itaat erelerdi'' 4. ayet ( Besairul Kur'an ) '' Eğer Biz isteseydik bir ayet indirirdik semadan da onların hepsi boyun eğerlerdi '' 4. ayet ( Mustafa İslamoğlu Meali ) '' Eğer dileseydik gökten bir mucize indiririz de, boyun büker baş eğerler, teslim olurlardı. Böyle dilemedik, irade verdik seçmenizi istedik'' 4. ayet ( İbni Kesir Kur'anı Kerim Tefsiri ) '' dilersek onlara gökten bir ayet indiririz de ona boyunları eğik kalır '' Bu soruyu bu meallerden sonra hazırladım. sorunun cevabı 4. ayet Diğer cevaplarınız doğru sağolun hocam | |
08 Temmuz 2014, 14:44 | Mesaj No:14 |
09 Şubat 2014 | Cevap: Şuara Suresini Sorularla Tanıyalım
16. İnsanların yeryüzüne bakıpta düşünemedikleri nedir ? a. Dağların nasıl yaratıldığı b. Yağmurların yağdırılışı c. Çeşit çeşit meyvelerin olduğu d. Çeşit çeşit bitkilerin bittiği 17. Şuara ne demektir , hangi ayetten ismini almıştır ? a. Şaierler - 224. ayette geçmektedir b. Sihirbazlar - 34. ayette geçmektedir c. Peygamberler - 140. ayette geçmektedir d. İnsanlar - 7. ayette geçmektedir 18. Allah'ü Teala '' zalim Kavim '' demekle hangi kavimden bahsetmiştir ? a. Hz. Musa'nın kavmi b. Hz. Lut'un kavmi c. Ad kavmi d. Firavun kavmi 19. Müşrikler kimden yüz çevirirler ? a. Kur'anı Kerim'den b. Peygamber'den c. Rahman olan Allah'dan d. Müslümanlardan 20. Hz. Harun'a elçilik görevi verilme sebebi nedir ? a. Hz. Musa'nın Firavuna karşı dilinin dönmemesinden çekinmesi b. Hz. Musa'nın Firavuna karşı sıkılıp göğsünün daralacağını söylemesi c. Hz. Musa'nın bir yardımcıya ihtiyaç duyması d. Hepsi |
08 Temmuz 2014, 15:47 | Mesaj No:15 | |
19 Ocak 2009 | Cevap: Şuara Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) | |
08 Temmuz 2014, 16:34 | Mesaj No:16 |
09 Şubat 2014 | Cevap: Şuara Suresini Sorularla Tanıyalım |
08 Temmuz 2014, 16:44 | Mesaj No:17 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Şuara Suresini Sorularla Tanıyalım
Ben D şıkkını işaretlediğimi sanıyordum. Yanlışlıkla C işaretlemişim. İkisinde de "çeşit çeşit" kelimesine geçince gayri ihtiyari işaretlemişim demek ki
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
08 Temmuz 2014, 19:57 | Mesaj No:18 | |
hocam saygı gösterip şu naçizane bir kulu , bu mübarek günlerde sevindiriyorsunuz. Sizde olmasanız katılım demek ki ! hiç olmayacak. | |
08 Temmuz 2014, 20:09 | Mesaj No:19 |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 | Cevap: Şuara Suresini Sorularla Tanıyalım
Aslında bende takipteyim ama Sitede başka şeylere bakarken bir bakiyorum ki; Sen soruları sormuşsun, Fecr hocam da cevaplamış Tek bir soru yakaladim ona da cevap verdim zaten |
08 Temmuz 2014, 20:38 | Mesaj No:20 | |
Cevaplanmış diye , bırakmayın cevabınızı sizde verin, katılım ne kadar fazla olursa , bu derslerin heyecanı hiç bitmeyecektir. Biliyorum bütün hocalarım takip ediyorlar ama varlığınızı da hissettirin | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |