![]() |
Cevap: Günün Beyiti İster isen ma’rifette olasın âli-cenâb, Ehl-i irfan eşiğinde yüzünü eyle türâb. Çok da verme kendini dünyâya bir dem çek elin, Döndüremezsin beğim kati ağırdır bu dolâb. Niyazi Mısrî |
Cevap: Günün Beyiti Mubtelâ-yı aşk olan elbette cânanın arar Böyledir kânun-ı Hakk derd ehli dermânın arar Aşka tutulmuş olan kişi elbette sevgilisini arar, Allah'ın kanunu böyledir, derdi olan dermanını arar. Leskofçalı Galip |
Cevap: Günün Beyiti Müftü bana kâfir demiş, ben de ona diyem Müslüman Lâkin varıldıkta ruz-ı mahşere, ikimiz de çıkarız orada yalan. Nef'i |
Cevap: Günün Beyiti Ne sende ruku artık ne de bende kıyam bundan sonra selamun aleykum aleykum selam Fuzuli |
Cevap: Günün Beyiti Bir mevsimi baharına geldik ki alemin Bülbül hamuş, havz teki, gülistan harab.(İzzet Molla) |
Cevap: Günün Beyiti "âdemoğlu âleme üryân gelir üryân gider nâle vü efgân ile giryân gelir giryân gider" taşlıcalı yahya |
Cevap: Günün Beyiti Bakma yâ Rab sevâd-ı defterüme Anı yak âteşe benüm yerüme - Yâ Rab, defterimin siyahlığına bakma, benim yerime onu ateşe yak. |
Cevap: Günün Beyiti Dağa düşer kül eyler, gönüllere yol eyler, Sultanları kul eyler, hikmetli nesnedir aşk. Yûnus Emre |
Cevap: Günün Beyiti [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] İstemezsen âteş-i fitneyle sûz-ı âlemi Çakma halkı birbirine seng ile âhen gibi Eğer fitne ateşiyle âlemi yakmak istemiyorsan; İnsanları demir ve taş gibi birbirine çakarak kıvılcım çıkarma. Hayâlî Bey |
Gül hazin, sümbül perişan, bağzarın şevki yok Derd-nak olmuş hezar-ı nağmekârın şevki yok ... Recaizade Mahmud Ekrem |
SAAT: 18:24 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.