![]() |
sınavlarda peruk kullanmak???? selamünaleyküm.. bir arkadaşımın ricası üzerine soruyorum... sınavlarda peruk kullanmak ne kadar doğru? yorumlarınızı bekliyorum inş. selametle... |
RE: sınavlarda peruk kullanmak???? Selamunaleyküm hocam, size sorum perukla çalışmakla ilgili… Öğretmenlik mezunuyum ama çalışmıyorum. Başörtüsü yasağından dolayı... Peruk takıp çalışmak da benim içime sinmiyor, kendimi rahat hissetmiyorum. Yanılmıyorsam hadiste geçen peruğun bununla ilgisi olmadığını söylemiştiniz ama gene de içim rahat değil. Peruk takıp çalışmak ne kadar doğru? Allah yardımcınız olsun hocam. Selametle... Aziz talibe, Evet, hadisin bu işle bir alakası yok. Bu konuda hükmünüzü zaruret dereceniz belirler. Ama peruk zaruret durumlarında örtü yerine ikame edilebilecek bir vasıtadır. Mustafa İslamoğlu Hocamıza sorulan Peruk ile ilgili soruya cevabı : |
RE: sınavlarda peruk kullanmak???? Peruk takmak bir düşünce bozukluğunun sonucudur. İslam örtünmeyi neden emretmiştir? bu sorunun cevabını analiz ettiğimizde peruk takmanın islami bir tarafının olmadığını göreceğiz. Şayet yapay saç sorun değilse o zaman yapay olan başka şeylerde sorun olmamalı, mesela ten renginde elbise giymekde normal karşılanmalıdır. Diyebilirsinizki, perukta zaruret durumu söz konusudur. Bende derim ki, zaruret durumları ihtiyacı giderebiliyorsa söz edilebilir. yani açık saç ile peruk arasında bir fark yoktur, dolayısıyla peruk ihtiyacı gideremiyor. peruk takmak yerine başı açık olarak sınava girmek daha doğrudur. |
RE: sınavlarda peruk kullanmak???? metin hocam çok güzel dile getirmişiniz sizin anlattığınız şekılde kabullendiremıyorum etrafdakılare bi turlu buraya girip okumalarını teklıf edeyım peruk ve benzeri şeyde sadece ve sadece kendimizi kandrırız başka bi işe yaramaz |
SAAT: 13:08 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.