![]() |
istihare namazında görülen rüya kendi işim için olacak mı diye halamdan bana istihare yapmasını istedim bir ay önce ışıkların açık olduğunu görmüş ve biri kapatmak isterken kapatmasına izin vermemiş. dünde yine yapmasını istedim bu defa rüyasında uykusundan kalkıp ışıkları açmış nedir bunun yorumu acaba ? şimdiden tşk ederim |
Cevap: istihare namazında görülen rüya rüya tabirinden anlamıyorum :) ama size tavsiyem kendiniz kılın ve uyandığınız zamanki ruh halinize çok dikkat edin..huzurlu uyanmak ile huzursuz uyanmakda önemli diye biliyorum |
Cevap: istihare namazında görülen rüya Biz de kuran kursunda kaldığımızda çok kılardık.Ama ya 7 kişiye kıldıracaksınız ya da 7 gece kılacaksınız.Namazdan sonra duasını okuyup hiç konuşmadan uyuyacaksınız. Benim bildiğim kırmızı siyah renkler olumsuz,beyaz yeşil renkler olumlu demek.Ama bu ışık olayını anlamadım tam olarak. |
Cevap: istihare namazında görülen rüya Alıntı:
bu yedi kişiye kıldırmak yada 7 gece kılmak fikrini neye dayanarak söylüyorsunu bir kanıtınız bir hadis felan varmı böyle birbilgiyle ilgili? 7 gece eğer istihareyi kıldığınız zaman rüya görmezseniz 7 güne kadar zamanı var tekrar edebilirsiniz olurda bu günlerde görebilirsiniz.ama bir niyet için illa 7 gün şart değildir. 7 kişi içnde bu hadis yeterli olsa gerek "Biriniz bir iş yapmaya niyetlenince farzın dışında iki rek`at namaz kılsın ve şöyle desin: Ey Allahım, ilmine güvenerek senden hakkımda hayırlısını istiyorum, gücüme güç katmanı istiyorum. Sınırsız lutfundan bana ihsan etmeni istiyorum. Ben bilmiyorum, ama sen biliyorsun, ben güç yetiremem ama sen güç yetirirsin. Ey Allahım! Yapmayı düşündüğüm bu iş, benim dinim, dünyam ve geleceğim açısından hayırlı olacaksa, bu işi benim hakkımda takdir buyur, onu bana kolaylaştır, uğurlu ve bereketli eyle. Yok eğer benim dinim, dünyam ve geleceğim için kötü ise, onu benden, beni ondan uzaklaştır. Ve hayırlı olan her ne ise sen onu takdir et ve beni hoşnut ve mutlu eyle!" (Buhârî, "Teheccüd", 25; Tirmizî, "Vitr", 15). |
|
Cevap: istihare namazında görülen rüya kişilerin baş vurduğu rüya yöntemi "istihare" adıyla bilinir. Fakat Peygamber Efendimiz'den gelen istihare yönteminde işin rüya faslı yer almaz. Zira istihare kelimesi "Allahtan bir işin hayırlısını talep etmek" demektir. Kelime "hayr" mastarına Arapçada talep bildiren "elif-sin-te" eklenerek talep formuna dönüştürülmüştür. Efendimiz bir işe karar verecekken önce Allah'ın verdiği aklı sonuna kadar kullanırdı. O noktada işin içinden çıkamaz veya iş toplumsal bir işse sonra istişare ederdi. O da bir sonuç vermez veya tereddüt devam ederse yatmadan önce Allah'tan hayır talep ederek dua ederdi. Rüya burada bir tali ve ilave unsur olarak zımnen gözükmektedir. İşe rüya faslı sonradan girmiş, ilerleyen yüzyıllarda hayır dileme işi sırf rüya görmeye inkılâp ederek iş rayından çıkmıştır. Durum budur. Mustafa İslamoğlu |
|
amin inşaAllah :):) |
SAAT: 01:09 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.