![]() |
Cevap: Yunus Suresini Sorularla Tanıyalım 39-Aşağıdaki ayetlerden hangisi Yunus suresinde geçmez? A-Sakın şüphe edenlerden olma 94.ayet..andolsun ki Rabbinden sana gerçek kurtuluş reçetesi gelmiştir.o halde sakın kuşkuya kapılanlardan olma B-Sakın Allahın ayetlerini yalanlayanlardan olma 95.ayet..ve sakın Allahın ayetlerini yalanlamaya kalkışma.... C-Sakın cahillerden olma 89.ayet..o halde dosdoğru yolda yürümeye devam edin ve sakın cahillerin ardından gitmeyin dedi D-Sakın müşriklerden olma 40-Aşağıdaki ayetlerden hangisi Yunus suresinde geçmez? A-Bana müslümanların ilki olmam emrolundu . B-Bana müminlerden olmam emrolundu. 104.ayet...ben müminlerden olmakla emrolundum C-Bana müslümanlardan olmam emrolundu. 72.ayet..bana Müslümanlardan olmam emredildi D-Firavun boğulacağı anda: «İsrailoğullarının inandığından başka tanrı olmadığına inandım, artık ben O'na teslim olanlardanım» dedi 90. ayet |
Cevap: Yunus Suresini Sorularla Tanıyalım 36) M usa AS. Firavun veileri gelenler için nasıl dua etti? C şıkkı Yunus suresi Ayet 88 37)Müsriflere ne güzel gösterilmiştir? C şıkkı Yunus suresi ayet 88 38) yunus suresinde hangi Peygemberin ismi zikredilmez? D şıkkı Hz İbrahim 40)hangi ayet yunus suresinde geçmez? A şıkkı Bana müslümanların ilki olmam emrolundu |
Cevap: Yunus Suresini Sorularla Tanıyalım ArO* 39.Sorunun cevabı hariç diğerleri doğru 39.Sorunun cevabı: C şıkkı olacak Mihrinazın doğru cevap diye verdiği ayet Yunus suresinde geçiyor:"Sakın müşriklerden olma" «Ve (bana) hanîf (Allah’ın birliğini tanıyıcı) olarak yüzünü dine çevir; sakın müşriklerden olma, diye (emredildi).»Yunus*105 |
Cevap: Yunus Suresini Sorularla Tanıyalım 41- Ey insanlar! Rabbinizden size bir ……… ve kalblerde olana ……., inananlara doğruyu gösteren bir rehber ve ……. gelmiştir. (Boşluklara ne gelmelidir? ) A-Öğüt- şifa-hidayet B-Zikir-şifa-rahmet C-Öğüt-şifa-rahmet D-Zikir-şifa-furkan 42-Aşağıdaki ayetlerden hangisi Yunus suresinde geçer? A-Fakat onların çoğu şükretmezler B- Fakat onların çoğu zanna uyarlar C-Fakat onların çoğu fasıktır D-Fakat onların çoğu bilmezler. 43-Peygamberimizi yalanlayanlara karşı Allah ,Rasulunden ne demesini istiyor? A-Sizi Allah’ın azabı ile uyarıyorum B-Sizin dininiz size benim dinim banadır C-Ben sizin taptıklarınıza tapmam D-Benim yaptığım bana, sizin yaptığınız sizedir; siz benim yaptığımdan sorumlu değilsiniz, ben de sizin yaptığınızdan sorumlu değilim 44-Allah’tan başkasına tapanlar neye tabi oluyorlar? A-İlme B-Zanna C-Hevalarına D-Şeytana 45-Musa a.s Allah’a iman eden ve Müslüman olanların ne yapmalarını söylüyor? A-Allah’a tevekkül edin B-Allah’a ibadet edin C-Allah’a şirk koşmayın D-Namazı kılıp zekatı verin |
Cevap: Yunus Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
|
Cevap: Yunus Suresini Sorularla Tanıyalım ArO* 42.Soru hariç diğerleri doğru 42.Sorunun cevabı doğru verilirse diğer sorulara geçelim |
yeni soruları bekliyorum çay-kahve000 |
Cevap: Yunus Suresini Sorularla Tanıyalım Son sorular:) 46-Yunus suresine göre kimler iman etmezler? A-Müşrikler ve münafıklar B-Fasıklar ve aleyhlerine hüküm kesinleşmiş olanlar C-Kalblerinde hastalık olanlar D-Kendilerine kitap ve peygamber gelmeyenler 47-“İsrailoğullarının inandığından başka tanrı olmadığına inandım, artık ben O'na teslim olanlardanım” Bu sözü söyleyen kimdir? A-Musa a.s B-Harun a.s C-Firavun D-Karun 48-Yunus suresinde geçen«Eğer yüz çevirirseniz bilin ki, ben sizden bir ücret istemiyorum. Benim ecrim Allah'a aiddir. Müslimlerden olmakla emrolundum.” Bu sözü kim söylüyor? A-Musa a.s B-Harun a.s C-Yunus a.s D-Nuh a.s 49-Hangi meslek sabihi olanlar iflah olmaz? A-Tüccar B-Sihirbaz C-Kasap D-Puta tapanlar 50-Peygambere gelen vahye uydurma deyip itiraz edenler neye davet ediliyor? A-Allaha iman edin B-Allaha şirk koşmayın C-Onun surelerine benzer bir sure meydana getirin D-Haydi lanetleşelim |
|
Cevap: Yunus Suresini Sorularla Tanıyalım evet000 ArO* |
SAAT: 04:51 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.