![]() |
Cevap: KEHF suresini sorularla tanıyalım Alıntı:
|
Ayet ( 55 ) '' Kendilerine doğru yolu gösteren Peygamber geldiği halde insanları iman etmekten alıkoyan şey , sadece kendilerine öncekilerin başına gelenlerin gelmesi ve ahiret azabının gözlerinin önüne serilmesini beklemesidir'' |
Ayet (7) '' Biz yeryüzünde bulunan şeyleri insanların hangisinin daha güzel iş yapacağını imtihan edelim diye, ona bir ziynet yaptık'' |
buyuk bir titizlikle hazirladim zira 43. soru da; cevabinizin neden dogru olmadigi anlasilsin diye elimdeki kaynakta, yani sorulari hazirlarken baz aldigim mealde, gecen ayeti yazdim dikkatli incelenirse sorudaki 3 SIKKIN birebir ayni sekilde ayette gectigi goruluyor zaten yani 'Herkes kendi halindedir' bu ibarenin gecmedigi bariz belli |
|
|
Cevap: KEHF suresini sorularla tanıyalım 51- yararlı işler yapan müminler mükafat müjdelendiğinde orada ne kadar kalacaklardır? A. Ölünceye kadar B. Ebediyyen C. Belli bir vakit D. Akşama kadar 52- Rabbimzin sözleri için hangi benzetme yapılmıştır? A. Mürekkep- deniz B. Ay- güneş C. Yıldızlar D.Gece- gündüz 53- surede geçen, Ashâb-ı Kehf ile ilgili hangisi yanlıştır? A. kulaklarına nice yıllar perde koyduk B. Rabbiniz, sizin için güçlük çıkarsın C. onları uyandırdık D. Biz de onların hidayetini arttırdık 54- gurur ve kibir sahibi kişi; ellerine oğuşturup kaldığında ne söylemişti? A. Yanlış yaptım B. Kendime zulmettim C. keşke ben Rabbime hiçbir ortak koşmamış olsaydım! D.Perişan oldum 55- peygamberimize hitaben; “neredeyse kendini harap edeceksin” ayetinin tamamlayınız. A. Ayetleri görmezden gelirlerse B. Bu yeni Kitab'a inanmazlarsa C. Atalarından gelene tabi olurlarsa D. Hepsi |
|
Ayet (6) '' Şimdi bu Kur'ana inanmazlarsa belki arkalarından üzülerek kendini mahvedeceksin'' |
elhm |
SAAT: 18:25 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.