![]() |
hiçliğini bil,,,, hiçliğini bil,,, hiçliğinle var Yaratanın huzuruna kalbden gelen huşuyla,, benlikten kurtul firavunlaşmadan Rabbine teslim ol,,, hiçliğini bil,,,, her gün uyanabiliyorsun her güne,, Rabbin izin etmese varamazsın ki tek bir adım bile öteye,, O Kayyum herşeyi ayakta tutabilen,,, gör bak neler yaratmış Yaratan,,, tefekkür et bıkmadan usanmadan,,, hiçliğini bil,,,, ve,,,, ALLAHu ekber diyerek dünyanın altadıcı işlerini bırakarak arkana dön Rahim olan Rabbine,,, kıyama dur tek Rabbine ruku et eğ başını vur secdeye,,, secde et seni var edene hakkıyla,,, günahlarn için af dile cünki O Tevvab en cok tövbeleri kabul edendir,,, O Afuvdur en cok kullarını affedendir,bağışlayandır,,, hiçliğini bil,, kendine göre değil Rabbinin sana emretdiklerine göre yaşa,, er veya geç nasıl olsa ölüm gelecek başa,,,, Ahde-vefa,, |
Cevap: hiçliğini bil,,,, inşallah ahde_vefa inşallah her şey künde gizli. O'nun kün emri ile inşallah hiçliğe eyvallah... |
Cevap: hiçliğini bil,,,, Yüreğine sağlık abla. |
Cevap: hiçliğini bil,,,, seninde abi her daim,,, ve bütün üyelerin,,, |
Cevap: hiçliğini bil,,,, var oluş nedenini bil,,,, ibret al yarattığı her mahlukattan ona göre yaşa seni neden yaratmış Yaradan,,, ''BEN İNSANLARI VE CİNLERİ BANA İBADET ETSİNLER DİYE YARATTIM..ZARİYAT 56 aç oku bak sana Kur'an ne diyor,,, istemez misin Rabbin sana RAŞİT adıyla her daim sana yol göstersin,doğru yol nedir bildirsin,,, bak işte her daim Rabbin senle konuşuyor seni kaale alıp her an muhattap oluyor,,, O senin hiç bir şeyine hiç bir eylemine muhtaç değil,,, sen,, sen ise Es-Samed'in herşeyine muhtaçsın,,, seni yer yüzüne halife etmış hiçliğini bil,,, hiçliğini bilerek,,, kalk uyan gaflet uykusundan,,, ve...''SECDE ET YAKLAŞ alak 19,,,, |
Cevap: hiçliğini bil,,,, Alıntı:
|
Cevap: hiçliğini bil,,,, amin sizdende Rabbim razı gelsin inşaAllah gün ışığı,, |
Cevap: hiçliğini bil,,,, hiçliğini bil,,, bak dünyaya bir gün görmeyecek gözlerin saltanadın sürmeyecek nereye tutunacaksın varmayacak ellerin sonun başlangıcı olacak dünyada nasıl yaşatıysan öyle olacak ahiretin,,, Bugün 21:45:45 » acizliğini bil,,,**** Rabbinin karşısında,,, varlığının sebebini bil neden gelmişsin dünya'ya,,, ne heves ne eğlenmeye ne ne gününü gün etmeye,, tek kulluk et Rabbini yücelt büyüklüğünü anla sevgini katarak ibadetlerini yap,, acizliğini göre göre koş var bir an önce seni yokken var edene,,, biliyorsun,,anlıyorsun ki,, Rabbin seni yeryüzüne halife etmış değer vermiş,,, aklının alamayacağı kadar bütün niğmetleri önüne sermiş,,, bırak inadı ibadetlerini tastamam etmeye gayret etki gururuna yol verme sakın,, bak bir etrafına varmı senden sana Rabbinden başkası yakın,, eğ başını Rabbine karşı buyur de hazırım bütün emirlerini dinlemeye Kur'anı okuyup anlayıp hayatına yön ver Rabbinin kuralınca ya insan secim senin,, ya rızasına tabii olursun yada rahmet deryasından bir damla su içmeden kovulursun,,, |
Cevap: hiçliğini bil,,,, hiçliğini bil,,, bak sararıp düşen yaprağa,, sende bir gün solacaksin yaprak misali karışacaksın toprağa,,,, emelin değil amelin peşinde ol insanoğlu,, fayda vermeyen emellerinden vazgeç,,, günahlarını-sevaplarını iyi ölc Rabbinin huzuruna gideceğin anı düşün,,, yalvarmalar boşa olacak artık kabul görmeyecek geri dönmek isteyişin,,, kaç günün kaldı ki hergün ölüme gider yolun,, imanla doldurmaya gayret et kısacık hayatını,,, sonra iş işten gecer ,,,Rabbinin katından merhametinden mahrum kalıp dergahından kovulursun,,,,, |
Cevap: hiçliğini bil,,,, vakit gece vakit yatsı,,, aydınlık geceye bıraktı yüzünü,,, geceyi aydınlatmak senin elinde,,, ibadetlerinle,yönelişinle,zikrinle,huşu içinde olmaktır geceyi yaşamak,, gündüzden bile aydın olur yaşayabilene gecedeki rahmeti gönül gözüyle görebilene,, haydi durma kıl yatsı namazını ey her şeyiyle eksik olan kul,, var git Rabbinin karşısına hiçliğini bilerek,, ben geldim de mahsun bir ifadeyle,, kabul et beni de O Rahman-Rahim olan Tevvaba,, gözünden aksın hüzün seli samimice,,, kendinden başkasını kandıramazsın ki sahte olsan,, zaten seni kim kabul eder ki her halinle O'ndan başka,, hadi dur bir an önce kıyama sevginle hüzünlü gönlünle sade yalın bir edayla,, benliğini sakın takınmadan var git huzuru dergahına,, hüznün hasretini olsun,, hüznün vuslatın olsun,, kavuşdukça özlemiyle dol,,, bitmez tükenmez şükür et büyüklüğünçe ve sözlerin olsun övgüyle yaklaş el-Vedude bıkmadan git O'na geri dönme-kapısından ayrılma,, yapış zincir misali ekle gönlüne ayet ayet sözlerini gönlünle-dilinle yaşayışınla kendini ispat et,, bak de Rabbim Senin sevgine layık olmaya geldim ,,, şükrümü artırmaya geldim,, bana hediye ettiğin namazımı yad etmeye geldim,, ac ellerini yalvar yalvar sessizce haddini aşmadan ,, hiçliğinin farkında olarak,, yokken var olan kul ispat et kendini hayatına Rabbin rızasını katarak,,, haydi kıyama hakkınca Bismillahirrahmanirrahim Allahu Ekber,, ben geldim Rabbim eksiğimle,,,, kabul et beni Sana yönelişimle,,, Rabbim Kuddus olan Sen,,ben ben acizane,, |
Cevap: hiçliğini bil,,,, haddini bil,, Rabbinin emirlerinin sınırını aşma,,, neyi emretiyorsa koşulsuz idaat et uyma şeytana,, o senin düşmanındır Rabbin diyor ya,, Fatır-6.Şüphesiz şeytan sizin için bir düşmandır. Öyle ise (siz de) onu düşman tanıyın. O, kendi taraftarlarını ancak alevli ateşe girecek kimselerden olmaya çağırır. yaptığın iyiliği başa kakma,, şükür et Rabbine öyle kalbin var,o iyiliği yapamayabilirdin,, kötülük yapabilirdin,, şerle mi dolsun amel defterin,, kulluğunu hak et idiat ede ede,, nankörlerden olma,, Rabbinin sana verdiği her niğmedi hatırla,, Rahman-29- Göktekiler ve yerdekiler hep O'ndan bir şey isterler. O her gün (her an) yeni bir işle meşguldür. 30- Peki, Rabbinizin hangi nimetini yalanlıyorsunuz? ibret al herşeyden ac gözünü izle,, herşey nasılda yerli yerince,, herşeyi ayakta tutan Kayyumdur O Rabbin seni hiçken yeryüzüne halife kıldı,, can verdi cansız bedenine,, yine Rabbine döneceksin ona göre yaşa,,, tövbe nasibin kabul olmaz son nefesinde Yasin-22,Bana ne olmuş ki, beni yaratana ibadet etmeyecekmişim! Halbuki, hepiniz O'na döndürüleceksiniz |
Cevap: hiçliğini bil,,,, hesabını bil,,, Rahmana nasıl bir kulsun,, ömrünü ne kadar rızasına uygun tüketiyorsun,, sevaplardan kaçıp günahlara mı dalıyorsun,, iyi tut hesap defterini,, kendi sonunu kendin hazırlıyorsun,, gün gelir suçlayacak mısın insanları,, yada seni Rabbinden uzak eden şeytanı,,, ya nefsin neyi emretti sana hayatın boyunca,, gönülden bağlandın mı Rabbine,, kaç kez ibadet ettin içtenlikle,, kaç kez dua ettin dilin döndüğünce,, kaç kez gittin kapısına ondan başkasından medet ummayarak,, kaç kez hatalarına ağladın ve tövbe ettin samimice,, karıştır amel defterini,, ve bir bak emellerine hangisi ağır gelecek,,, ve öyle bir gün var ki asla geri dönülmeyecek,, son nefese kalmasın af dilemelerin,, bırak şeytanın emrettiklerini,, günahla dolmasın amel defterin,, sana cenneti sunan Rabbini mi tercih edersin,, yada şeytanın hilelerine aldanıp kendi sonunu hazır edersin,, secim senin |
Cevap: hiçliğini bil,,,, Andolsun ki, sana apaçık ayetler indirdik. Onları sadece yoldan çıkmışlar inkar eder" (2 Bakara - 99) oku kur'an'ı Rabbini anlamak için,, oku Kur'an'ı Rabbini tanımak için,, oku Kur'an'ı Rabbini bilmek için,, oku Kur'an'ı yaşamak-yaşatmak için,, önce kendine tebliğ et, her soruna cevap bulacaksın,, bu iş sabır işi bu yola baş koyacaksın,,, her kelimesini yaz kalbine, sıradan laf değil onlar,, nede bir beşerin sözü,,, hayatına yön ver Kur'an'a göre,, kendi inancına bir bak birde Rabbinin sana verdiği kitaba,, Rabbin sana her yolu anlatıyor ,, "îşte Rabbinin doğru yolu budur. Biz öğüt alanlar için ayetleri geniş geniş açıkladık" (6 En'am 126) şükür et Rabbine sana hayatının anlamını yollamış,, en güzel rehber önünde bil değerini,,, HALİK senle konuşuyor iyi dinle ,, sen benliğinle yönel Rabbine,, sen yaklaştıkça huzur bulacaksın,,Kalbler yanlız Allahı anmayla huzur bulur (Rad28) Nihayet onlardan birine ölüm gelince, “Rabbim! Beni dünyaya geri gönderiniz ki, terk ettiğim dünyada salih bir amel yapayım” der. Hayır! Bu, sadece onun söylediği (boş) bir sözden ibarettir. Mü’minun Suresi 99 sonra ahlar vahlar fayda vermeyecek göreceksin,,, zayi etme ömrünü ahirette hesabını kendin vereceksin,,, tek tek hesaplar sorulacak kendini nasıl savunacaksın,,, silkelen kendine gel,, hadi durma oku,, Allah için oku,, kendin için oku,, bismillah de,, ikrayla başla Rabbinin sözlerine,,, Rabbinin adıyla oku aşk ile sevgi ile,,,, |
Cevap: hiçliğini bil,,,, haddini bil,, Rabbinin emirlerinin sınırını aşma,,, neyi emrediyorsa koşulsuz itaat et uyma şeytana,, o senin düşmanındır Rabbin diyor ya Fatır-6.Şüphesiz şeytan sizin için bir düşmandır. Öyle ise (siz de) onu düşman tanıyın. O, kendi taraftarlarını ancak alevli ateşe girecek kimselerden olmaya çağırır. yaptığın iyiliği başa kakma,, şükür et Rabbine öyle kalbin var,o iyiliği yapamaya bilirdin,, kötülük yapabilirdin,, şerle mi dolsun amel defterin,, kulluğunu hak et itaat ede ede,, nankörlerden olma,, Rabbinin sana verdiği her niğmedi hatırla,, Rahman-29- Göktekiler ve yerdekiler hep O'ndan bir şey isterler. O her gün (her an) yeni bir işle meşguldür. 30- Peki, Rabbinizin hangi nimetini yalanlıyorsunuz? ibret al her şeyden ac gözünü izle,, her şey nasılda yerli yerince,, her şeyi ayakta tutan Kayyumdur O(c.c) Rabbin seni hiçken yeryüzüne halife kıldı,, can verdi cansız bedenine,, yine Rabbine döneceksin ona göre yaşa,,, tövbe nasibin kabul olmaz son nefesinde Yasin-22,Bana ne olmuş ki, beni yaratana ibadet etmeyecekmişim! Halbuki, hepiniz O'na döndürüleceksiniz |
Cevap: hiçliğini bil,,,, Hicligi anlamak kolay degil herkes anlayamaz Allah razi olsun kardesim |
Cevap: hiçliğini bil,,,, amin inşaAllah,,,,, Rabbim sizden de razı olsun inşallah inşallah hakkıyla anlayanlardan oluruz,,, |
Cevap: hiçliğini bil,,,, varlığın kıymetini bil,,, kaç kez şükür ettin Eş-Şekure sana verdiği nimetler için,, her şeyi sana sunmuş bir bak neler var yer yüzünde,,, gözünün alabildiğince aklın almıyor dimi,,, tefekkür eksikliğimi var sende hiç bir şey kendiliğinden oluşmamış Rabbin ''kün feyekün'' dedi oldu,, O, O(c.c) ki,,,sana Er-Rezzak ismiyle veriyor,,, karşılığında sana bana kulluk et diyor,, çok mu zor geliyor nefsine kul olmak,, nankörlerden olma,, hamd et-şükür et,, Rabbin dilemezse boğazından geçmez tek lokma,,, varlıkların değerini bil,, her an sınava tabii tutulursun yoklukla,, ne kendine güven ne servetine,, her şey elinden kayıverir gözünün önünde tek adım bile atamazsın kalırsın kendi acizliğinin içinde,,, akıl al bak ne yazıyor insanlar için Kur'anın her sayfanın yüzünde,, sonunda elbet bana döndürüleceksiniz,, kaçınılmaz sonu göreceksiniz,,, Karun'da zengindi kibri onu isyani kötü sona götürdü,, ne mülkü kaldı ne ihtişamı,, şimdi harabelerde dünyalık malı,,,, ya insan ister ibret al Rabbinin sana dediklerinden,,, ister nefsine köle ol dünyalık yaşa,ahirette nasip alamazsın Rabbinin-Rahim olan merhametinden |
Cevap: hiçliğini bil,,,, Müslüman oluşunun kıymetini bil,,,, ne güzel vasif vermiş sana Yaratan yeryüzüne halife ol dedi,,, sen için dünyayı donattı,,sen için dünyada herşeyi önüne serdi,, aklının alamayacağı güzellikleri sana karşılıksız el-Vehhab ismiyle başsetti,,, aklın yetmiyor ,yetmez sen için yarattıklerına,,, tek senden kulluk istedi,,nankör olma dedi bana güven teslim ol Kur'anıma uy dedi,,, ye-iç de ama israf etme dedi,,, yiyiniz içiniz fakat israf etmeyiniz araf 31.ayet sen tüketiyorsun arsızca yüzsüzce herşeyi bencilliğinle beraber doymaz insan,,, kulluk etmek zor geliyor nefsine sen için dünyada sonsuz niğmet yaratmış Yaradan,, bir kulluğuna bir nankörlüğün ne kadar kulluk ediyorsun nefsinden sıyrılamayan,,,,, ölç tart kendini firavunlaşmadan kendine gel bak gör ibret al firavunun zenginliğinin üstünde haraberler oynaşıyor,,, biraz sıkıntılarla hemen neden ben diyorsun,,, cennet istiyorsun imtihanların sabrını cekemiyorsun,,,şikayetler dilinden düşmüyor sükut edip susmuyorsun,,, hadı sıyrıl nefsinin seni dürtmelerinden şeytan acık davet cıkarma,, tükettiğin nefesin sayısınca hesaba cekileceksin,cekilmeyeceğini mi umuyorsun hep ben ben demeyi bırak artık , imtihan için geldiğini ne cabuk unutuyorsun,,, insanlar inandık demeyle imtihan edilmeyeceğinizi mi sandınız,,,Andolsun, biz onlardan öncekileri de imtihan etmiştik. ALLAH, doğru söyleyenleri de mutlaka bilir, yalancıları da mutlaka bilir.anketbut 1,2 ayet |
Cevap: hiçliğini bil,,,, Allah razı olsun güzel paylaşım |
Cevap: hiçliğini bil,,,, Allah razi olsun tamamen okuyamadim ama emeginize saglik, kendiniz mi yaziyorsunuz ? |
Cevap: hiçliğini bil,,,, Alıntı:
|
Cevap: hiçliğini bil,,,, etrafın insanlarla dolsa ne olur,,, Mevla'nın rızasına göre yaşamıyorsan,,, insanlar kabre kadar,,,,, hiç'liğini bilmezsen Rabbinin rızası yoksa senden o insanlarda neye yarar,,,, |
Cevap: hiçliğini bil,,,, kendinle değil,, ben'liğini yok ederek,,, yokluğunla,, hiç'liğinle var Rahmanın huzuruna,,, var/kul olmak için,,,, |
Cevap: hiçliğini bil,,,, hiç'lik deryasına dalamıyorsan var olmanın şuuruna varamazsın |
hep ben ben ne olacağım der insan hiç biz olamıyoruz tek tek parçalanıp bölünüyoruz,,, |
Hicligini Bilki Varlığına Şükredesin... |
hiç olmayı hiçliği bilmezsen var olmanın nedenini bilemezsin,,,,, |
insan nasılda unutur hiç'likten geldiğini dünya varlıklarına güvenip kendini aldatıp durur götüreceği tek şey Rabbinin karşısına imanıdır ibadetleri bile eksik kırık dökük hep bu dünya da var olma telaşında kendini aslında kandırır durur,,, |
insan hep ben'lik benliği benceliği bencilliği hep ben ben benlerden yok eder kendini hiç'liğin libasına bürünmeden,,,, var sayar kendini kibrinden,,,, |
emeğine sağlık sükutu ezber foruma güzel bir hareketlilik getirdiniz yine |
sizde sağolun inşallah,,, :-) ve hep beraber sağolalım inşallah,,,:-) inşallah öyledir dediğiniz gibi,,, |
hiç'liğini bir hiç oluşunu/olduğunu bilen insan varlığını nedenini anlayabilir,,, |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. ,,,,, |
eyy nefis taşıyan insan kendine özüne dön bir bak kendine iyi bak ve hiç'liğini bil Rabbinin rahmetini bil,,,, etrafa bakıp kusur aramaktan ziya de kendine bak ne kadar Rabbime kulum de,,,, |
hiç'lik öyle kolay laf değildir,,, bir çok insan.. kendini Rabbini nefsini haddini dahi bilmezken,,, |
hiç'liğinle var olduğunun yerin adıdır secde makamı ,, kul olduğunun,, gül olduğun,, Rabbim tek Sana eğilirim,tek Sana secde ederim dememin adıdır secde makamı,, |
Alıntı:
|
insan hiçlikle varlık arasındadır o iki arada ne yaptığın önemlidir en büyük gayesi -farkında olması hiç olduğunu unutmamak ve varlığının nedenini bilmektir,,, |
SAAT: 11:20 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.