Baklava tarifi-Medineweb Mutfağı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler • 1 su bardağı sıvıyağ • 1 su bardağı süt • 3 adet yumurta • ½ çay bardağı sirke • Tuz • Aldığı kadar un • 1 paket nişasta • 400 gr ceviz • ½ paket margarin • 250 gr tereyağı Şerbeti İçin • 1,5 kg şeker • 1,5 litreden 1 bardak fazla su Yapılışı Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yoğurun ve yarım saat dinlendirin. Cevizleri rondodan geçirin ve hazırladığınız hamuru dört parçaya bölün. Her bir bezeden ceviz büyüklüğünde 15 beze çıkarın. Ceviz büyüklüğündeki bezelerin üzerlerine nişasta dökerek büyütün. 15 bezeyi üst üste dizin ve merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde tekrar açarak büyütün. Üzerine ceviz içi serpin ve diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın. Tüm bezeler bitince istenilen şekilde kesin ve üzerine terayağı ve margarin eritip dökün. 175 C’ye ayarlı fırında pişirin ve soğumaya bırakın. Şerbeti için suyu ve şekeri kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar kaynatın ve soğuk hamurların üzerine dökün. Afiyet olsun. |
Cevap: baklava tarifi Bu tarifi yapan oldumu arkadaşlar :-) |
Cevap: baklava tarifi benim başka tarifim var su damlam ama ne yazık ki böyle güzel baklava dilimi yapamıyorum |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Aklımıza baklava düştü .Bi yapalım dedik .cıtır cıtır da oldu .elime saglık gülümseyen000 |
Alıntı:
|
SAAT: 12:28 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.