![]() |
GÜL TATLISI TARİFİ /medineweb mutfağı GÜL TATLISI TARİFİ 125 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı yoğurt 2 yumurta Yarım çay bardağı irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı sirke Aldığı kadar un Şerbeti; 3,5 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su 2-3 damla limon suyu Hazırlanışı: Önce şerbeti yapın. Şekeri ve suyu karıştırın 10 dakika kadar kaynatın, limon suyunu ilave edin. Bir taşım daha kaynatin ve ocaktan alın. Derin bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtayı, yoğurtu ve sıvı yağını koyun ve karıştırın. Diğer malzemeleride ilave ederek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru ikiye bölün ve merdaneyle 3-4 mm kalınlığında açın. Çay bardağı ile kesin. 4 veya 5 adet yuvarlak parçayı , birini diğerinin yarısının üzerine gelecek şekilde dizin ve rulo gibi sarın. Ortadan ikiye kesin, ortasına badem koyun. Kestiğiniz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin, üzerine ılık şerbet dökün. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
SAAT: 06:42 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.