![]() |
Pekmezli un helvası /medineweb mutfağı Ewet kızlar kandillerin vazgeçilmez tatlısı olan helva tarifi vermek istiyorum sizlere :) Buyrun pekmezli un helvası Malzemeler 2 su bardağı un 125 gr tereyağı 1 küçük çay bardağı zeytinyağı 2 su bardağı soğuk su ( Bir bardağı süt de olabilir) 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı dut pekmezi 1 su bardağı ceviz içi 1/3 çay kaşığı tuz Un helvası nasıl yapılır? Teflon tavaya yağı koyup eritin Unu ve cevizi katıp, unun rengi altın sarısı olana kadar kavurun. Ayrı bir kapta, su, tuz, şeker ve pekmezi karıştırın. Eğer pekmez koymak istemezseniz, yarım su bardağı daha şeker ilave edin. Karışımı, kavrulan unun üzerine dökün. İlk önce topak topak bir görüntüsü olan helva, karıştırmaya devam ettikçe toparlanır ve pürüzleri kaybolur. 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. (Az pişerse dişe yapışabilir) Ocaktan alın. İster elinizle çiğ köfte sıkar gibi , isterseniz kurabiye kalıpları ile şekil verin. Doğrudan düzbir tepsiye yayıp soğuyunca dilimleyerekte servis yapabilirsiniz. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Alıntı) |
SAAT: 16:19 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.