Klasik un helvası/medineweb mutfağı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] KLASİK UN HELVASI (12 Kişilik) Malzemeler 1 çay bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı Tereyağı (100 gr. Kadar) 2 su bardağı un 1 fiske tuz 1 çay bardağı dövülmüş ceviz Şerbeti için 1 buçuk su bardağı su veya süt 1 buçuk su bardağı şeker 1 yemek kaşığı dut pekmezi Hazırlanışı Küçük bir tencereye su veya sütü şeker, tuz ve pekmezi koyup ocağın altını açın. Sadece şeker eriyene kadar ocakta tutun. Şeker eriyince ocaktan alın. Diğer tarafta derince bir pilav tenceresi veya tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyup ocağın altını açın. Tereyağı eriyince unu ilave edin. Tahta kaşıkla devamlı kenardan ortaya doğru karıştırarak unun rengi açık kahverengi olana kadar kavurun. Yeterince kavrulan un kendini salacak ve karıştırması daha kolay olacaktır. Un kavrulunca içine cevizi ekleyip 30 saniye kadar kavurun. Beklemeden şekerli ve pekmezli süt veya suyu ekleyip hızlıca karıştırın. Kısa sürede un suyu çekecektir. Suyu çeken helvayı 5 dakika kadar kaşığın tersiyle kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapatın tencereyi bir kenara alın. İsterseniz soğumasını bekleyip elinizle şekil verin. Ya da sıcakken kurabiye kalıplarıyla veya kerebiç kalıbı ile şekillendirin. En kolayından küçük kahve fincanlarına bastırarak şekil verebilirsiniz Servis ederken, ceviz parçaları, dövülmüş fıstık ve tarçın serperek servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun. |
Cevap: Klasik un helvası Çok Gúzel gòrûnûyo .. Emeğine sağlık editim... |
Cevap: Klasik un helvası Biz yemek kursunda 1 su bardagi esmer un kullandik elinize saglik ablam |
Cevap: Klasik un helvası Bu helva bana iyi gelecek gibi :))) |
SAAT: 17:36 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.