Bülbül Konağı Baklavası /medineweb mutfağı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] BÜLBÜL KONAĞI TATLISI Malzemeler (2 adet orta boy tepsi için) 3 yumurta 1 su bardağı sulu yoğurt 1 su bardağı zeytin yağı veya sıvı yağ Yarım su bardağı su Yarım paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı sirke 1 çay kaşığı tuz 800 gr. baklavalık un NOT: Daha az ölçüyle yapmak isterseniz yumurta sayısını 2 ye düşürün ve su bardağı yerine çay bardağı kullanın. Arasına: Ceviz Açmak için: 2 bardak un, 2 bardak nişasta Üzeri için: 3-4 su bardağı sıvıyağ Şerbeti için: 5 su bardağı şeker 5 su bardağı su Yarım limon suyu Yarım çay kaşığı tuz [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bülbül Konağı Baklavasının Yapılışı Hamur malzemeleri ile kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru önce dörde ardından her birini sekizer parçaya ayırın. Toplam otuz iki bezemiz olacak. Unladığınız bir tepsiye bezeleri dizin. Üzerine hava almayacak şekilde bir poşet geçirip iki saat kadar dinlendirin. Dinlenmiş bezelerden iki tane alıp ayrı ayrı küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın. İki bezenin üstüne de un ve nişasta karışımı döküp,üst üste koyun. önce elinizle bastırarak bezeleri biraz büyütün. Daha sonra merdaneyle büyütün. En son yeniden bolca nişasta ve un serpip, oklavayla açabildiğiniz kadar açın. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yufkayı ortadan ikiye bölün. Her iki parçaya da ceviz serpip yufkayı oklavaya dolayın. İki taraftan elinizle tutup ortaya doğru büzün. İster yufka oklavadayken, isterseniz oklavadan çıkardıktan sonra, 2 veya 3 parçaya kesin. Kestiğiniz parçaları, kesik yerleri birbirine değecek şekilde yuvarlak oluşturun. Yani küçük bir simit şekli vereceksiniz. Bütün parçalar bitip tepsiye dizdikten sonra üzerine bolca yağ dökün ve 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra dibinde yağ görünüyorsa, fazla yağı bir yere süzün. Tatlı piştikten sonra soğutun. Üzerine ılık şerbet dökün. Afiyet şifa olsun. Bayramınız mübarek olsun dostlar… [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Bülbül Konağı Baklavası bu bayramdaki tatlıcıya verdiğimiz sipariş ama sadace bülbül baklavası diye |
Cevap: Bülbül Konağı Baklavası Alıntı:
|
Cevap: Bülbül Konağı Baklavası Hazir yufkadanda olur mu acaba |
Cevap: Bülbül Konağı Baklavası Birde sarma yaparsan aliyyul ala olur. Tatlinin findigi kirdim.yarin acmaya gel damlacik gülümseyen000 |
Cevap: Bülbül Konağı Baklavası Bu bayram islaminesil deyiz nasılsa sipariş vermiş .Yorulmuyalım boş yere :) |
Cevap: Bülbül Konağı Baklavası Alıntı:
|
Cevap: Bülbül Konağı Baklavası 2 tepsi mi çıkar bilemedim ama üzerine dökülen yağ çok fazlama geldi 1 büyük tepsiye 1 veya 1 buçuk su bardağı kadar yağ kafi geliyor bulbul yuvası şeklini vermek istemeyen açılan beziyi ikiye bölmeden oklava üzerinde çok hamur etmeden buruşturup oklavadan çekilip belli büyüklükde kesilirse de çok güzel olur kayınvalidemler oklavadan çekme tatlısı diyorlar |
Cevap: Bülbül Konağı Baklavası Bir kaç adı var..Gôrseli farklı olsada çıtır çıtır bir tatlı.. |
Cevap: Bülbül Konağı Baklavası Alıntı:
|
SAAT: 21:55 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.