Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Tatlılar (https://www.forum.medineweb.net/703-tatlilar)
-   -   Bülbül Konağı Baklavası /medineweb mutfağı (https://www.forum.medineweb.net/tatlilar/32367-bulbul-konagi-baklavasi-medineweb-mutfagi.html)

su damlası 22 Eylül 2015 19:51

Bülbül Konağı Baklavası /medineweb mutfağı
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

BÜLBÜL KONAĞI TATLISI

Malzemeler (2 adet orta boy tepsi için)

3 yumurta
1 su bardağı sulu yoğurt
1 su bardağı zeytin yağı veya sıvı yağ
Yarım su bardağı su
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
800 gr. baklavalık un
NOT: Daha az ölçüyle yapmak isterseniz yumurta sayısını 2 ye düşürün ve su bardağı yerine çay bardağı kullanın.

Arasına: Ceviz
Açmak için: 2 bardak un, 2 bardak nişasta
Üzeri için: 3-4 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Yarım çay kaşığı tuz

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bülbül Konağı Baklavasının Yapılışı

Hamur malzemeleri ile kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru önce dörde ardından her birini sekizer parçaya ayırın. Toplam otuz iki bezemiz olacak.
Unladığınız bir tepsiye bezeleri dizin. Üzerine hava almayacak şekilde bir poşet geçirip iki saat kadar dinlendirin.
Dinlenmiş bezelerden iki tane alıp ayrı ayrı küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın.
İki bezenin üstüne de un ve nişasta karışımı döküp,üst üste koyun. önce elinizle bastırarak bezeleri biraz büyütün. Daha sonra merdaneyle büyütün. En son yeniden bolca nişasta ve un serpip, oklavayla açabildiğiniz kadar açın.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yufkayı ortadan ikiye bölün. Her iki parçaya da ceviz serpip yufkayı oklavaya dolayın.
İki taraftan elinizle tutup ortaya doğru büzün. İster yufka oklavadayken, isterseniz oklavadan çıkardıktan sonra, 2 veya 3 parçaya kesin.
Kestiğiniz parçaları, kesik yerleri birbirine değecek şekilde yuvarlak oluşturun. Yani küçük bir simit şekli vereceksiniz.
Bütün parçalar bitip tepsiye dizdikten sonra üzerine bolca yağ dökün ve 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra dibinde yağ görünüyorsa, fazla yağı bir yere süzün.
Tatlı piştikten sonra soğutun. Üzerine ılık şerbet dökün.
Afiyet şifa olsun. Bayramınız mübarek olsun dostlar…

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İslaminesil 22 Eylül 2015 19:55

Cevap: Bülbül Konağı Baklavası
 
bu bayramdaki tatlıcıya verdiğimiz sipariş ama sadace bülbül baklavası diye

su damlası 22 Eylül 2015 19:59

Cevap: Bülbül Konağı Baklavası
 
Alıntı:

İslaminesil Üyemizden Alıntı (Mesaj 391116)
bu bayramdaki tatlıcıya verdiğimiz sipariş ama sadace bülbül baklavası diye

Demek ki böyle bir tatlı gelecek ..Erkenden ben siparişi getirdim gülümseyen000 Afiyet olsun...

Allahın kulu_ 22 Eylül 2015 23:46

Cevap: Bülbül Konağı Baklavası
 
Hazir yufkadanda olur mu acaba

Allahın kulu_ 22 Eylül 2015 23:47

Cevap: Bülbül Konağı Baklavası
 
Birde sarma yaparsan aliyyul ala olur.
Tatlinin findigi kirdim.yarin acmaya gel damlacik gülümseyen000

su damlası 23 Eylül 2015 18:29

Cevap: Bülbül Konağı Baklavası
 
Bu bayram islaminesil deyiz nasılsa sipariş vermiş .Yorulmuyalım boş yere :)

İslaminesil 23 Eylül 2015 18:39

Cevap: Bülbül Konağı Baklavası
 
Alıntı:

su damlası Üyemizden Alıntı (Mesaj 391155)
Bu bayram islaminesil deyiz nasılsa sipariş vermiş .Yorulmuyalım boş yere :)

olur ablalar bekleriz ,Ailemde sever misafirleri :))

mehmet akif2 25 Eylül 2015 23:34

Cevap: Bülbül Konağı Baklavası
 
2 tepsi mi çıkar bilemedim ama üzerine dökülen yağ çok fazlama geldi

1 büyük tepsiye 1 veya 1 buçuk su bardağı kadar yağ kafi geliyor

bulbul yuvası şeklini vermek istemeyen açılan beziyi ikiye bölmeden oklava üzerinde çok hamur etmeden buruşturup oklavadan çekilip belli büyüklükde kesilirse de çok güzel olur

kayınvalidemler oklavadan çekme tatlısı diyorlar

su damlası 25 Eylül 2015 23:44

Cevap: Bülbül Konağı Baklavası
 
Bir kaç adı var..Gôrseli farklı olsada çıtır çıtır bir tatlı..

nurşen35 25 Eylül 2015 23:56

Cevap: Bülbül Konağı Baklavası
 
Alıntı:

su damlası Üyemizden Alıntı (Mesaj 391244)
Bir kaç adı var..Gôrseli farklı olsada çıtır çıtır bir tatlı..

Bacım Bülbül Konağı Baklavası yaptıysan niye göndermedin bana da...:) Ağzı-Açık000


SAAT: 21:55

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306