![]() |
"Kuşburnu Marmelatı Tarifi" /medineweb mutfağı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Olgunlaşmış turuncu - kırmızı rengi almış kuşburnular bekletilmeden yıkanır, çiçek ve dip tarafları kesilerek temizlenir, marmelat yapılacak tencereye konur. Kuşburnu Marmelatı Tarifi Malzemeler: taze kuşburnu su şeker Yapılışı: Olgunlaşmış turuncu - kırmızı rengi almış kuşburnular bekletilmeden yıkanır, çiçek ve dip tarafları kesilerek temizlenir, marmelat yapılacak tencereye konur. Kaynatılacak tencerede kuşburnu yüzeyine kadar su konulur. Kuşburnular ezilme kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. İyice yumuşayınca kuşburnular kaynama suyu ile birlikte süzgeçten geçirilerek çekirdek ve zarlarından arındırılırlar. Elde edilen kuşburnu ezmesi ince un eleğinden geçirilir. İstenen kıvama gelinceye kadar bu işlem birkaç kez tekraralanır. Elerken elinize eldiven geçirmeniz tercih edilir Alta geçen elenmiş ezme tekrar pişirilir. Bu ikinci kaynatmada dibini tutmaması için tencere sürekli karıştırılmalıdır. Kısık ateşte pelte kıvamını alıncaya kadar pişirilir. Bu arada yüzeyde biriken köpükler sürekli atılmalıdır. Ayrıca kaynayan kazanın içine temiz ve renk vermeyen bir şifon veya tül çorap atılarak tüycüklerin toplanması sağlanabilir. İnmeye yakın kuşburnunun % 30u kadar şeker ilave edilir. Şekerin erken ilave edilmesi renginin daha koyu olmasına sebep olur. Sıcakken kavanozlara doldurup, ağzı tüketilme zamanına kadar açılmamalıdır. Serin yerde muhafaza edilmelidir. Afiyet olsun. "Alıntı" |
Cevap: "Kuşburnu Marmelatı Tarifi" [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kuşburnunun Sağlığa Faydası İçeriğinde bulunan zengin C vitamini sayesinde vücudu güçlendirerek hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlar. Enfeksiyon ve iltihapların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Bedensel yorgunluğu giderir. İdrar söktürür, ishali keser. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını destekler. Kan dolaşımını hızlandırır ve kanı zararlı maddelerden arındırarak temizler. Kanda ki şeker oranını dengeler. Bu nedenle şeker hastalarının düzenli olarak tüketmesi tavsiye edilmektedir. Bazı kanser türlerine karşı koruyucu özelliği olduğu bilinmektedir. Romatizmaya bağlı ağrı ve diğer şikâyetlerin hafifletilmesinde etkilidir. Cildin yenilenmesini ve tazelenmesini sağlayarak cilde canlılık ve parlaklık verir. Kuşburnunun İltihaplara Faydası:Basında sık sık yer almaya başlaması ile birlikte popülerlik kazanan kuşburnu daha çok çay olarak tüketilmektedir. Kuşburnu vücutta biriken ödemin atılmasında ve iltihapların hızla iyileşmesinde kuvvetli bir yardımcıdır. İçerisinde ki etken bileşenleri sayesinde enfeksiyonların iyileşme sürecini kısaltmaktadır. Kuşburnu Romatoid Artrit Hastalığına İyi Gelir: Düzenli tüketimi 20 ile% 25 hareketliliği artırmak için yardımcı olur. Bu durum ağrıyı azaltır ve hastaların genel ruh halini iyileştirir. Kuşburnu eklem iltihabı ve kalça ağrıları olan kişilerin sorunlarını azaltabilir. Solunum Yolları Hastalıkları İçin Kuşburnu: C vitaminin solunum yolu hastalıklarını azalttığı ve çok ağır olmayanları iyileştiridiği bilimel olarak ıspatlanmıştır. Kuşburnu özellikle çocuklarda kronik öksürük, astım, bronşit ve nefes darlığı sorunlarını giderebilir. Kuşburnu Kolseterol Seviyesini Dengeler: Milyonlarca insanın sağlığını tehtid eden kolesterol sorunları için en iyi çözümlerden biris kuşburnu tüketimidir. Suda kaynatılarak susyu içilebilir veya reçeli yapılarak tüketilebilir. Kuşburnu Kanserle Mücadeleyi Sağlar: Kuşburunu etkili bir antioksidandır ve bütün antioksidan özelliği olan bitki ve meyvelerde olduğu gibi, kuşburnu da kansere neden olan serbest radikalalrin düşmanıdır. Düzenli kuşburunu tüketimi kanser hastalıklarına yakalanma riskinia zaltır. Şeker Hastalığına Yakalnma Riskini Azaltır: Kandaki şeker seviyesini sağlıklı seviyede tutabilir. İleri derecede şeker hastalarına bile ciddi anlamda katkıd abulunabilir. Kuşburnu reçelinde şeker kullanılmadığı sürece şeker hastaları için güvenilir ve faydalı bir besin kaynağıdır. Kuşburunu Böbrek Hastalıklarını Önler: Böbrek sağlığını koruyan petkin ve çeşitli asitler içermektedir. Böbrek hastalıklarının semptomlarını iyileştirmek ve rahatlatmak için kullanılır ve kabızlık tedavisi için yardımcı olur. Kuşburunu Cilt Sağlığını Korur: Kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılmaktadır. Cilt hücrelerinin yenilenmesinis ağlar. Yara izleri ve akneleri giderebilir. Cildi nemli tutar ve besler. Cildin elastik ve sağlıklı olmasını sağlar. C Vitamini Deposu Kuşburnu: Bol miktarda kuşburnu içeren kuşrbunu bu özelliği ile kemik sağlığını korur ve sağlam iskelet yapısının oluşmasını sağlar. Vücutta kolajen üretimi sağlamaya yardımcı olur. Kuşburnu Kan Hücrelerini Arttırır: Bünyede oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin sağlığını korurve bu kan hücrelerinin ihtiyaç duyduğu demir ihtiyacını karşılar. Kuşburnu Mide Sağlığını Korur: Mide spazmı, mide asit eksikliği, mide tahrişi ve ülsere engeller olabilir. Bağırsak hastalıkları için çok etikili bir şifa kaynağıdır. Kuşburnu ayrıca ishal, kabızlık, safra taşı, safra kesesi rahatsızlıkları, gut ve idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Kuşburnu Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Kuşburnu ayrıca bağışıklık sistemi için faydalıdır. Bakteri ve enfeksiyonlardan kaynakanan sorunları giderebilir. Damarlarda kan akışını hızandırır ve kanı temizler. İdrar akışını hızlandırır, idrar yolu enfeksiyonlarını engeller. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: "Kuşburnu Marmelatı Tarifi" [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kuşburnu Reçelinin Faydaları: Kuşburnu A, C,D ve E vitaminleri açısından zenginidir ve bu özelliğinden dolayı bir çok hastalıktan koruyucu özelliğinin olması yanında genel anlamda vücuda inanılmaz bir enerji sağlar. Antioksidan etkinin olması sağlığa faydaları açısından kuşburnunu zirveye taşır. Kuşburunu reçelinin hazur satın alınması yerine doğal şartlarda ve ev ortamında hazırlnamasının daha sağlıklı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü hazır satılan kuşburnu reçelleri yüksek sıcaklıklarda hazırlandığından bazı özelliklerini yitirmektedir. Kuşburunu reçerli soğuk algınlıklarınından kaynaklanan hastalılara karşı anlık olumlu sonuçlar verebilir. Kuşburunu reçerli içerdiği vitaminler ve mineraller yardımıyla bağışıklık sisteminin mukavametini arttırır. Ciltte meydana gelen lekeleri ve tahrişleri giderebilir. Cilde sağlıklı bir görünüm akzandırır. Mikrop ve virüslere karşı ektilidir, özellikle sindirim istemi sağlığını tehtid eden zararlı bakterilerden sindirim sitemini arındırmaya yardımcı olur. Kanın sağlığını korur, kanı temizler ve kan hızının artmasına yardımcı olur. Yatıştırıcı etkisi vardır, sinir sitemi üzerinde olumlu etkiler sağlayabilir, stres ve depresyona karşı büneyeyi kuvvetlendirir. Baş dönmesi ve baş ağrısı, mide bulantısına karşı etkili alternatif tedavi olabilir. Şimdiye kadar yapılan bilimsel çalışmalar kuşburnunun artrit hastalığına yakalanma riskini azalttığını ortaya koymuştur. |
Cevap: "Kuşburnu Marmelatı Tarifi" [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kuşburnu Çayının Faydaları: Kuşburnu tatlı ve lezzetli tadı için çiğ olarak yenilebilir. Şuruplarda, çaylarda, jölelerde, şuruplarda ve daha bir çok alanda çok yaygın olarak kullanılmaktadır. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kuşburnu çayı özellikle kış aylarında üşütmeden kaynaklanan grip, nezle gibi hastalıkların tedavisi için kullanılmaktadır. Kuşburunu çayı nezle, grip gibi hastalıklara karşı etkilidir, hem bu hastalıklara yakalanma riskini azaltır, hem de hastalıklardan daha hızlı kurtulmaya yardımcı olur. Kuşburunu çayı ağız ve yemek borusu sağlığı için de faydalıdır, ağızda oluşan bakteri yok eder, yemek borusu temizliğini sağlar. Kansere yakalanma riskini azalttığı bilimsel olarak ıspatlanmıştır, bunu etkili bir natioksidan olmasına borçludur. C vitamini açısından çok zengin olduğundan kalp, damar ve kemik sağlığı için faydalıdır. Kuşburunu çayı zihinsel faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde devam etmesine yardımcı olur, stresle mücadeleyi kolaylaştırır. Başta içerdiği bol miktarada C vitamini ve demir gibi maddelerle genel anlamda bünyenin savunma sitemini güçlendirmeye yardımcı olur. Prostat kanserini engelleyebilir. Erkeklerde çok sık rastlanan bu hastalık için günde 2-3 bardak tüketilmesi faydalıdır. İçerdği A vitamini yardımıyla çok geniş bir alanda sağlığa katkıda bulunur, enfeksiyonlara karşı etkilidir. A vitamini içerdiği için göz sağlığını korur, başta katarakt olmak üzere bazı göz hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Çocukların sağlıklı gelişmesine katkıd abulunabilir. Çocuklar günde 1 bardağı güvenle tüketebilirler. |
Cevap: "Kuşburnu Marmelatı Tarifi" Toplam 4 Eklenti bulunuyor. Sivasın dağlarından toplanan mis gibi kuşburnular... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tencerede mis gibi kaynatildiktan sonra.... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kavonazlara doldurulup..su damlası elleriyle butün forum ailesine sunar....afiyet şifa olsun medineweb ailesi😊😊 |
Meşakkatle hazırlanan, şahane bir lezzet.. Toplaması, temizlemesi,pisirmesi kavanozlanması hepsi ayrı bir yolculuk.. Bu kadar emek verilmiş bir marmelatı yemeye ķıyamaz böyle resmini çekersin[emoji7] Baldan hallice muazzam bir lezzet. Yapanın ellerine sağlık. Yiyenlere şifa olsun efenim... Dağlar sizin toplayın yapın.Tarif yukarda[emoji4] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
SAAT: 22:11 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.