Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Tatlılar (https://www.forum.medineweb.net/703-tatlilar)
-   -   "Kalbura Bastı "/Medineweb mutfağı (https://www.forum.medineweb.net/tatlilar/33095-vequotkalbura-basti-vequot-medineweb-mutfagi.html)

su damlası 16 Mayıs 2016 22:36

"Kalbura Bastı "/Medineweb mutfağı
 
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler_
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı irmik
yarım paket (125) g tereyağı veya margarin
1. 5 çay kaşığı karbonat
3. 5 su bardağı un (yaklaşık)
şerbeti için;

2. 5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
birkaç damla limon suyu
içine;

dövülmüş ceviz..

Hazırlanışı_
Öncelikle kalburabastı tatlısının şerbeti hazırlanır. Bunun için şeker ve su küçük bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır. Yaklaşık 15 dk kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu eklenip 4-5 dk daha kaynatılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Daha sonra, Oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeler bir kaba alınarak hamur yoğrulur. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elle yuvarlatılır. Top haline gelen hamur kalbur üzerine bastırılarak elle açılır. Ortasına dövülmüş ceviz içinden bir miktar yerleştirilir ve hamurun kenarları ortada birleştirilerek iyice kapatılır. Hazırlanan tatlı ters çevrilerek kalburdan alınır ve fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Hamurumuz yeterince yağlı olduğu için tepsiyi yağlamanıza gerek kalmıyor.
Tüm hamur şekillendirildikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır. Tatlılar güzelce kızardıktan sonra fırından alınarak sıcak tatlıya soğuk şerbet gezdirilir. Ben şerbeti dökmeden önce fırın kabından daha küçük bir borcama alıyorum ki şerbet çok yayılmasın. Birkaç saat dinlendirdikten sonra kalburabastınızı servis edebilirsiniz. Dilerseniz servis ederken Antep fıstığı veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz, bu şekilde kalburabastı tatlısı gerçekten çok lezzetli oluyor :)

Birkaç not;
-karbonat kullandığımız için kalburabastınız gerçeğinde olduğu gibi karamel rengine yakın farklı bir ton alıyor, eğer evinizde karbonat yoksa kabartma tozu da kullanabilirsiniz fakat daha orijinal olması açısından varsa karbonat kullanmanızı tavsiye ederim.

"Alıntı"

"Not" Test edilmiştir (:
Bu tatlıyıda deneyin derim sonuç mükemmel (:..
Afiyet olsun...

Esma_Nur 17 Mayıs 2016 10:03

Cevap: "Kalbura Bastı "
 
Buda su damlasi editörüzün kendi yaptigi kalburabastinin fotoğrafi... Denenmiş tarifdir rahatlikla yapabilirsiniz..tipki su damlasinin rhtlikla yapip bize yedirmeden kendi yediği gibi:))))

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

su damlası 17 Mayıs 2016 19:24

Cevap: "Kalbura Bastı "
 
oyyy kıyamam :))) yolunuz dûşerse buralara yaparım artık..
İdare edin topragım ...Benim yedigim de sizin olsun..:)))

Esma_Nur 17 Mayıs 2016 19:32

Cevap: "Kalbura Bastı "
 
Alıntı:

su damlası Üyemizden Alıntı (Mesaj 399812)
oyyy kıyamam :))) yolunuz dûşerse buralara yaparım artık..
İdare edin topragım ...Benim yedigim de sizin olsun..:)))

:)c*

nurşen35 16Haziran 2018 16:35

Bayram tatlısı olarak seçtiğim bir tatlıydı.
Herkese tavsiye ederim.
Sadece bayramlarda değil,misafirlere de ikram edilecek lezzetli bir tatlı.

Mihrinaz 27 Ocak 2019 18:38

Hiç denemedim ama Esmanur ablanın elinden yemek nasip oldu. Çok hafif, lezzetli ve güzel bir tatlı...
Püf noktalarını ustaları versin...[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

su damlası 07 Kasım 2021 19:34

Her denemem de tam kıvamında tutan bir tatlı , ben bardagı biraz büyük olanindan hazirliyorum .şerbeti de 3 su bardagı 2 bucuk su koyuyorum. Ölçü yine tam oluyor ..Vazgecilmeyen mükemmel bir tatlı..Denemeye değer..🌿🌾

su damlası 06 Nisan 2022 20:12

yine bu tatlıda bir püf noktası ögrendim .
Paylaşmak istedim ..
Zeytinyağını eklerken biraz ısıtıp öyle koyalım unun üzerine ..kıyır kıyır oluyo hiç bayatlamıyo ..klpp/


SAAT: 09:02

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306