"Kalbura Bastı "/Medineweb mutfağı Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler_ 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı irmik yarım paket (125) g tereyağı veya margarin 1. 5 çay kaşığı karbonat 3. 5 su bardağı un (yaklaşık) şerbeti için; 2. 5 su bardağı su 2 su bardağı şeker birkaç damla limon suyu içine; dövülmüş ceviz.. Hazırlanışı_ Öncelikle kalburabastı tatlısının şerbeti hazırlanır. Bunun için şeker ve su küçük bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır. Yaklaşık 15 dk kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu eklenip 4-5 dk daha kaynatılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Daha sonra, Oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeler bir kaba alınarak hamur yoğrulur. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elle yuvarlatılır. Top haline gelen hamur kalbur üzerine bastırılarak elle açılır. Ortasına dövülmüş ceviz içinden bir miktar yerleştirilir ve hamurun kenarları ortada birleştirilerek iyice kapatılır. Hazırlanan tatlı ters çevrilerek kalburdan alınır ve fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Hamurumuz yeterince yağlı olduğu için tepsiyi yağlamanıza gerek kalmıyor. Tüm hamur şekillendirildikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır. Tatlılar güzelce kızardıktan sonra fırından alınarak sıcak tatlıya soğuk şerbet gezdirilir. Ben şerbeti dökmeden önce fırın kabından daha küçük bir borcama alıyorum ki şerbet çok yayılmasın. Birkaç saat dinlendirdikten sonra kalburabastınızı servis edebilirsiniz. Dilerseniz servis ederken Antep fıstığı veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz, bu şekilde kalburabastı tatlısı gerçekten çok lezzetli oluyor :) Birkaç not; -karbonat kullandığımız için kalburabastınız gerçeğinde olduğu gibi karamel rengine yakın farklı bir ton alıyor, eğer evinizde karbonat yoksa kabartma tozu da kullanabilirsiniz fakat daha orijinal olması açısından varsa karbonat kullanmanızı tavsiye ederim. "Alıntı" "Not" Test edilmiştir (: Bu tatlıyıda deneyin derim sonuç mükemmel (:.. Afiyet olsun... |
Cevap: "Kalbura Bastı " Buda su damlasi editörüzün kendi yaptigi kalburabastinin fotoğrafi... Denenmiş tarifdir rahatlikla yapabilirsiniz..tipki su damlasinin rhtlikla yapip bize yedirmeden kendi yediği gibi:)))) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: "Kalbura Bastı " oyyy kıyamam :))) yolunuz dûşerse buralara yaparım artık.. İdare edin topragım ...Benim yedigim de sizin olsun..:))) |
Cevap: "Kalbura Bastı " Alıntı:
|
Bayram tatlısı olarak seçtiğim bir tatlıydı. Herkese tavsiye ederim. Sadece bayramlarda değil,misafirlere de ikram edilecek lezzetli bir tatlı. |
Hiç denemedim ama Esmanur ablanın elinden yemek nasip oldu. Çok hafif, lezzetli ve güzel bir tatlı... Püf noktalarını ustaları versin...[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Her denemem de tam kıvamında tutan bir tatlı , ben bardagı biraz büyük olanindan hazirliyorum .şerbeti de 3 su bardagı 2 bucuk su koyuyorum. Ölçü yine tam oluyor ..Vazgecilmeyen mükemmel bir tatlı..Denemeye değer..🌿🌾 |
yine bu tatlıda bir püf noktası ögrendim . Paylaşmak istedim .. Zeytinyağını eklerken biraz ısıtıp öyle koyalım unun üzerine ..kıyır kıyır oluyo hiç bayatlamıyo ..klpp/ |
SAAT: 09:02 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.