![]() |
MEDİNEWEB'E ÖZEL KEKLİ BAKLAVA(RESİMLİ) çok hafif olan bu tatlıyı herkes çok beğeneceğine eminim hazır baklava yufkasından da yapılabiliyor ama elde açmanın tadı apayrı oluyor birebir denenmiş ölçülerini vereceğim un miktarı yumurta büyüklüğüne göre değişebilir ortasındaki cevizli veya fındıklı karışım olan kek pişince baklavanız çok kabarık olacak hem de ortası tümden fındık veya ceviz gibi görünümü olacak MEDİNEWEB'E ÖZEL KEKLİ BAKLAVA HAMURU normal büyüklükte çay bardağı var ya ölçümüz o tepsimizde büyük boy tepsi ama bazı fırınların tepsisi çok aşırı büyük oluyor bizimki standart büyük olan tepsi yarım çay bardağı yoğurt yarım çay bardağı sıvı yağ yarım çay bardağı süt yarım çay bardağı su bir çimdik tuz(yani çok az) 2 çay kaşığı şeker(arkadaşım tavsiye etmişti açılmasına kolaylık oluyor) 1 yumurta yarım paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı limon suyu alabildiğince un kulak memesi yumuşaklığı veya biraz daha katı olursa hamur iyi olur katı derken mantı hamuru gibi değil kulak memesinden biraz daha fazla hamur dinlenince zaten kendini bırakıyor |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. ben hamuru 40'a böleyim 60'a böleyim uğraşmıyorum hamuru başta ikiye bölün sonra her bir parçasından 10 beze yapın toplamda 20 beze olsun baktınız beze çok büyük geldi beze sayısını toplamda 22 yapabilirsiniz bezeleri en az üzerine poşet örtü üzerini de tepsi veya leğen kapağıyla örtüp 2 saat bekletin |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. bezeleri 10'ar olarak açıyoruz başta tabak büyüklüğüne getiriyoruz her katına bolca nişasta döküyoruz 1 paket nişasta yetebilir buğday mısır nişastası farketmez ben kilo ile aldığım için tam ölçü veremiyeceğim ama 200 gramlık nişasta yetebilir siz yine de alırsanız 2 paket alın ona göre ölçünüzü belirleyin her kata nişasta dökülür ama en üst kata nişasta dökülmez bir de bezelerin büyüklüğü sizi korkutmasın çok zaman harcamadan kısa yoldan baklava yapma yolu bu siz bu 10'lu bezeleri açtığınız zaman zaten tepsiden çok fazla büyük olacak açabildiğiniz kadar açın ama ortasına değil kenarlarına daha çok bastırarak açın |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. baktınız kenarlar oklavaya yapışıyor biraz nişasta kenarlarına serpiştirebilirsiniz baklava hamuru açamam diye korkmayın yapa yapa pratiklik kazanılıyor aşağıdaki resim 10 bezenin açılmış hali çok açınca birbirine yapışıyor gibi oluyor ama pişince katı açılıyor |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. açtığımız hamurun üstüne tepsimizi koyalım bıçakla tepsi büyüklüğünde keselim bu düzgün parçayı yağladığımız tepsimizin altına düzgünce yayalım yağlamamın sebebi altı pişmemiş kalmıyor yine altına bakıp pişmediyse fırında alt pişecek şekilde ayarlayabilirsiniz diğer kalan parçaları bir kat olacak şekilde tepsiye dizeriz beze 10'lu olduğu için altına tüm serip kalan parçalardan da 2 kat daha olsa toplamda 30 kat olmuş oluyor |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. kek karışımını yayıyoruz her tarafa eşit gelecek şekilde ORTASINA DÖKÜLEN KEK KARIŞIMI MALZEMELERİ 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı ceviz veya fındık (robotda çekilmiş) havan varsa elde de ezebilirsiniz 1 su bardağı un baklava pişince ortasındaki kek de pişip kahverengi renk alıyor 1 paket kabartma tozu Hamur biraz katı oluyor kaşık veya elinizle de yayabilirsiniz |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. kalan 10 bezemizi de aynı şekilde açıyoruz onu da yine tepsiyi üstüne koyup kesiyoruz o düzgün parçayı bir kenara koyuyoruz kenarlarından yine 2 kat olacak şekilde parçaları diziyoruz en son düzgün yuvarlak parçayı üstüne koyuyoruz büyük kare dilimler halinde kesiyoruz |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. büyük karelerin ortasında çapraz olacak şekilde kesiyoruz üçgenler elde ediyoruz tepsiyi biraz çevirirsek kolaylık olur kare olan yere bakın kesilen yere bakın anlarsınız tepsinin kenarından başlayıp kesilirse bir sırayı baştan sona kolayca çapraz kesilir |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. tepsinin hepsinin kesilmiş hali |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. pişmiş hali akşam olunca bir tarafı karanlık gibi oldu yoksa bu kadar koyu kızarık değil normal kızarmış |
ŞERBETİ 5 su bardağı toz şeker 5 su bardağı su ben 17-18 dakika kaynatıyorum kısık derecede indirmeye yakın biraz limon suyu ekliyorum baklava çok ince olduğu için tatlı soğuk olacak şerbetde çok ılık olacak üstü kapanmayacak şerbetin miktarı biraz fazla ortasında kek karışımı olduğu için şerbet çok gelmiyor AFİYET OLSUN cicekver |
Ellerine sağlik göknur hocam fazla kizarmişi daha çıtır olur yapimi oldukça kolay denemek gerek |
evet ben az kızarmışı sevmiyorum şerbet de döküyor bu tatlı ortasındaki kek nedeniyle baklavası gevrek olmuyor yumuşak oluyor ama hamur olmuş gibi hani bazı şeyler vardır yaşanması lazım bu tad da öyle esma nur :) |
Alıntı:
|
biraz laz böreğine benziyor merak ettim şimdi:)kedinin başına ne gelirse sırf meraktan gelirmiş |
Ellerine saglık Göknur editim..Bu bayram sendeyiz.. Allahin kulunun dedigi gibi kek karisimi yerine koyu muhallebi koyup şerbetlediginde laz böreği oluyor.. Tarif ona benziyor..Bu tarif çok güzel hakikaten.. Hatta kakaolu kek karisımi hazirlayip bu şekilde yapilanida var.. Denemeye deger bir tarif..Bütün aşama ve detaylarida vermissin.Ellerine saglık..Ailenle sevdiklerinle agiz tadıyla yemek nasibeylesin Allah../cic/ek/ |
Bereketli olsun.Ellerine sağlık, Göknur Editörüm.. İlk kez bayram tatlısı yapanlar içinde ayrıntılı bir tarif olmuş, yiyenlere afiyet olsun.. |
Alıntı:
her zaman buyrun gelin 1 gün önceden haber verin ben yaparım bu yaptığımı köyde kaynımın çocuklarına götürdüm eve kayserinin güllü baklavasını yaptım annem de baklava verince ona gerek kalmadı |
Alıntı:
ben de laz böreği tadını merak ediyordum bu baklava gibi ağır tadı olmayan hafif bir tatlı sen de dene allahın kuluklpp/ |
Alıntı:
ben hiç bilmeyenleri de düşünerek bu kadar ayrıntı verdim sanırım ayrıntıları seviyorum (: laz böreği ortasındaki muhallebi tarifini netten bulursam deneyebilirim kakaolu baklavayı da kayseride gördüm tadı değişik güzeldi ama normal baklava tercihim /cic/ek/ |
Alıntı:
çok sağ olcicekver cevaplarım geç kaldı bayram telaşı yazamamıştım şimdi yazdım |
Ben bayramda cevizli baklava yaptim fakat herkes farkli tarif vermis videolu anlatimda malzemeler daha farkli neyse bnm 50 kat oldu acilmasida kolay acildi tadida guzeldi bir daha kine insaAllah olcuyu goknurcugumun tarifinden yaparim bayramda birde el acmasi borek bir tepsi de muhallebili kadayif 4 tencere dolma sardik 2 buzluktaydi kaynanamgillere gelen cok oldu |
Alıntı:
|
SAAT: 12:05 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.