Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Tatlılar (https://www.forum.medineweb.net/703-tatlilar)
-   -   MEDİNEWEB'E ÖZEL KEKLİ BAKLAVA(RESİMLİ) (https://www.forum.medineweb.net/tatlilar/33821-medinewebe-ozel-kekli-baklavaresimli.html)

mehmet akif2 23Haziran 2017 09:17

MEDİNEWEB'E ÖZEL KEKLİ BAKLAVA(RESİMLİ)
 
çok hafif olan bu tatlıyı herkes çok beğeneceğine eminim

hazır baklava yufkasından da yapılabiliyor ama elde açmanın tadı apayrı oluyor

birebir denenmiş ölçülerini vereceğim un miktarı yumurta büyüklüğüne göre değişebilir

ortasındaki cevizli veya fındıklı karışım olan kek pişince baklavanız çok kabarık olacak hem de ortası tümden fındık veya ceviz gibi görünümü olacak

MEDİNEWEB'E ÖZEL KEKLİ BAKLAVA HAMURU


normal büyüklükte çay bardağı var ya ölçümüz o tepsimizde büyük boy tepsi ama bazı fırınların tepsisi çok aşırı büyük oluyor bizimki standart büyük olan tepsi

yarım çay bardağı yoğurt

yarım çay bardağı sıvı yağ

yarım çay bardağı süt

yarım çay bardağı su

bir çimdik tuz(yani çok az)

2 çay kaşığı şeker(arkadaşım tavsiye etmişti açılmasına kolaylık oluyor)

1 yumurta

yarım paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı limon suyu

alabildiğince un

kulak memesi yumuşaklığı veya biraz daha katı olursa hamur iyi olur katı derken mantı hamuru gibi değil kulak memesinden biraz daha fazla

hamur dinlenince zaten kendini bırakıyor


mehmet akif2 23Haziran 2017 09:19

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
ben hamuru 40'a böleyim 60'a böleyim uğraşmıyorum

hamuru başta ikiye bölün sonra her bir parçasından 10 beze yapın toplamda 20 beze olsun baktınız beze çok büyük geldi beze sayısını toplamda 22 yapabilirsiniz

bezeleri en az üzerine poşet örtü üzerini de tepsi veya leğen kapağıyla örtüp 2 saat bekletin


mehmet akif2 23Haziran 2017 09:26

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
bezeleri 10'ar olarak açıyoruz başta tabak büyüklüğüne getiriyoruz her katına bolca nişasta döküyoruz

1 paket nişasta yetebilir buğday mısır nişastası farketmez ben kilo ile aldığım için tam ölçü veremiyeceğim ama 200 gramlık nişasta yetebilir siz yine de alırsanız 2 paket alın ona göre ölçünüzü belirleyin

her kata nişasta dökülür ama en üst kata nişasta dökülmez bir de bezelerin büyüklüğü sizi korkutmasın çok zaman harcamadan kısa yoldan baklava yapma yolu bu

siz bu 10'lu bezeleri açtığınız zaman zaten tepsiden çok fazla büyük olacak açabildiğiniz kadar açın ama ortasına değil kenarlarına daha çok bastırarak açın

mehmet akif2 23Haziran 2017 09:30

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
baktınız kenarlar oklavaya yapışıyor biraz nişasta kenarlarına serpiştirebilirsiniz

baklava hamuru açamam diye korkmayın yapa yapa pratiklik kazanılıyor


aşağıdaki resim 10 bezenin açılmış hali çok açınca birbirine yapışıyor gibi oluyor ama pişince katı açılıyor


mehmet akif2 23Haziran 2017 10:31

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
açtığımız hamurun üstüne tepsimizi koyalım bıçakla tepsi büyüklüğünde keselim bu düzgün parçayı yağladığımız tepsimizin altına düzgünce yayalım

yağlamamın sebebi altı pişmemiş kalmıyor yine altına bakıp pişmediyse fırında alt pişecek şekilde ayarlayabilirsiniz

diğer kalan parçaları bir kat olacak şekilde tepsiye dizeriz beze 10'lu olduğu için altına tüm serip kalan parçalardan da 2 kat daha olsa toplamda 30 kat olmuş oluyor

mehmet akif2 23Haziran 2017 10:38

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
kek karışımını yayıyoruz her tarafa eşit gelecek şekilde


ORTASINA DÖKÜLEN KEK KARIŞIMI MALZEMELERİ

3 yumurta

1 su bardağı toz şeker

2 su bardağı ceviz veya fındık (robotda çekilmiş) havan varsa elde de ezebilirsiniz

1 su bardağı un

baklava pişince ortasındaki kek de pişip kahverengi renk alıyor

1 paket kabartma tozu

Hamur biraz katı oluyor kaşık veya elinizle de yayabilirsiniz


mehmet akif2 23Haziran 2017 10:42

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
kalan 10 bezemizi de aynı şekilde açıyoruz onu da yine tepsiyi üstüne koyup kesiyoruz o düzgün parçayı bir kenara koyuyoruz kenarlarından yine 2 kat olacak şekilde parçaları diziyoruz en son düzgün yuvarlak parçayı üstüne koyuyoruz büyük kare dilimler halinde kesiyoruz

mehmet akif2 23Haziran 2017 10:46

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
büyük karelerin ortasında çapraz olacak şekilde kesiyoruz üçgenler elde ediyoruz

tepsiyi biraz çevirirsek kolaylık olur kare olan yere bakın kesilen yere bakın anlarsınız

tepsinin kenarından başlayıp kesilirse bir sırayı baştan sona kolayca çapraz kesilir

mehmet akif2 23Haziran 2017 10:51

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
tepsinin hepsinin kesilmiş hali

mehmet akif2 23Haziran 2017 10:56

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
pişmiş hali

akşam olunca bir tarafı karanlık gibi oldu yoksa bu kadar koyu kızarık değil normal kızarmış

mehmet akif2 23Haziran 2017 11:00

ŞERBETİ

5 su bardağı toz şeker

5 su bardağı su

ben 17-18 dakika kaynatıyorum kısık derecede

indirmeye yakın biraz limon suyu ekliyorum

baklava çok ince olduğu için tatlı soğuk olacak şerbetde çok ılık olacak üstü kapanmayacak

şerbetin miktarı biraz fazla ortasında kek karışımı olduğu için şerbet çok gelmiyor


AFİYET OLSUN cicekver

Esma_Nur 23Haziran 2017 14:11

Ellerine sağlik göknur hocam�� fazla kizarmişi daha çıtır olur yapimi oldukça kolay denemek gerek��

mehmet akif2 23Haziran 2017 15:59

evet ben az kızarmışı sevmiyorum şerbet de döküyor

bu tatlı ortasındaki kek nedeniyle baklavası gevrek olmuyor yumuşak oluyor ama hamur olmuş gibi

hani bazı şeyler vardır yaşanması lazım

bu tad da öyle esma nur :)

Esma_Nur 23Haziran 2017 17:44

Alıntı:

mehmet akif2 Üyemizden Alıntı (Mesaj 410895)
evet ben az kızarmışı sevmiyorum şerbet de döküyor

bu tatlı ortasındaki kek nedeniyle baklavası gevrek olmuyor yumuşak oluyor ama hamur olmuş gibi

hani bazı şeyler vardır yaşanması lazım

bu tad da öyle esma nur :)

Hıı demek yaşanilasi bir tad bayramda sizdeyim o zmnh/ic/a/b

Allahın kulu_ 23Haziran 2017 18:58

biraz laz böreğine benziyor merak ettim şimdi:)kedinin başına ne gelirse sırf meraktan gelirmiş

Hâdimul İslam 23Haziran 2017 23:10

Ellerine saglık Göknur editim..Bu bayram sendeyiz..
Allahin kulunun dedigi gibi kek karisimi yerine koyu muhallebi koyup şerbetlediginde laz böreği oluyor..
Tarif ona benziyor..Bu tarif çok güzel hakikaten..
Hatta kakaolu kek karisımi hazirlayip bu şekilde yapilanida var..
Denemeye deger bir tarif..Bütün aşama ve detaylarida vermissin.Ellerine saglık..Ailenle sevdiklerinle agiz tadıyla yemek nasibeylesin Allah../cic/ek/

nurşen35 25Haziran 2017 03:29

Bereketli olsun.Ellerine sağlık, Göknur Editörüm..
İlk kez bayram tatlısı yapanlar içinde ayrıntılı bir tarif olmuş, yiyenlere afiyet olsun..

mehmet akif2 01 Temmuz 2017 23:19

Alıntı:

Esma_Nur Üyemizden Alıntı (Mesaj 410897)
Hıı demek yaşanilasi bir tad bayramda sizdeyim o zmnh/ic/a/b

tabii ki esma nurum :klp:

her zaman buyrun gelin

1 gün önceden haber verin ben yaparım

bu yaptığımı köyde kaynımın çocuklarına götürdüm eve kayserinin güllü baklavasını yaptım annem de baklava verince ona gerek kalmadı

mehmet akif2 01 Temmuz 2017 23:20

Alıntı:

Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı (Mesaj 410899)
biraz laz böreğine benziyor merak ettim şimdi:)kedinin başına ne gelirse sırf meraktan gelirmiş

emine de dedi laz böreğine benziyor diye

ben de laz böreği tadını merak ediyordum

bu baklava gibi ağır tadı olmayan hafif bir tatlı

sen de dene allahın kuluklpp/

mehmet akif2 01 Temmuz 2017 23:24

Alıntı:

Mihrinaz Üyemizden Alıntı (Mesaj 410903)
Ellerine saglık Göknur editim..Bu bayram sendeyiz..
Allahin kulunun dedigi gibi kek karisimi yerine koyu muhallebi koyup şerbetlediginde laz böreği oluyor..
Tarif ona benziyor..Bu tarif çok güzel hakikaten..
Hatta kakaolu kek karisımi hazirlayip bu şekilde yapilanida var..
Denemeye deger bir tarif..Bütün aşama ve detaylarida vermissin.Ellerine saglık..Ailenle sevdiklerinle agiz tadıyla yemek nasibeylesin Allah../cic/ek/

amin inşallah emine

ben hiç bilmeyenleri de düşünerek bu kadar ayrıntı verdim

sanırım ayrıntıları seviyorum (:

laz böreği ortasındaki muhallebi tarifini netten bulursam deneyebilirim

kakaolu baklavayı da kayseride gördüm tadı değişik güzeldi ama normal baklava tercihim /cic/ek/

mehmet akif2 01 Temmuz 2017 23:25

Alıntı:

nurşen35 Üyemizden Alıntı (Mesaj 410923)
Bereketli olsun.Ellerine sağlık, Göknur Editörüm..
İlk kez bayram tatlısı yapanlar içinde ayrıntılı bir tarif olmuş, yiyenlere afiyet olsun..

amin inşallah nurşenim

çok sağ olcicekver

cevaplarım geç kaldı bayram telaşı yazamamıştım şimdi yazdım

Allahın kulu_ 02 Temmuz 2017 20:53

Ben bayramda cevizli baklava yaptim fakat herkes farkli tarif vermis videolu anlatimda malzemeler daha farkli neyse bnm 50 kat oldu acilmasida kolay acildi tadida guzeldi bir daha kine insaAllah olcuyu goknurcugumun tarifinden yaparim bayramda birde el acmasi borek bir tepsi de muhallebili kadayif 4 tencere dolma sardik 2 buzluktaydi kaynanamgillere gelen cok oldu

Esma_Nur 02 Temmuz 2017 21:11

Alıntı:

Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı (Mesaj 411101)
Ben bayramda cevizli baklava yaptim fakat herkes farkli tarif vermis videolu anlatimda malzemeler daha farkli neyse bnm 50 kat oldu acilmasida kolay acildi tadida guzeldi bir daha kine insaAllah olcuyu goknurcugumun tarifinden yaparim bayramda birde el acmasi borek bir tepsi de muhallebili kadayif 4 tencere dolma sardik 2 buzluktaydi kaynanamgillere gelen cok oldu

Maşşallah asiret gibisiniz h/ic/a/b


SAAT: 12:05

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320