![]() |
"İncirli Etimek Tatlısı"/medineweb mutfağı Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Malzemeler 1 buçuk paket etimek iki buçuk su bardağı su iki buçuk su bardağı şeker çeyrek limon suyu Kreması için 5 yemek kaşığı veya 1 su bardağı un 4 yemek kaşığı şeker 4 su bardağı süt 2 yumurta sarısı 100 gram tereyağı 1 tatlı kaşığı portakal rendesi 1 paket vanilya Arası için: 10 12 adet kuru incir 1 su bardağı ceviz Üzeri için: Bir poşet krem şanti, 1.5 çay bardağı süt İncirli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır? Öncelikle şerbeti hazırlayın. 1 bardak şekeri tencereye koyup orta harlı ateşe alın. Kenarlarından erimeye başlayınca tencereyi sallayın. Düzgün erimesine gerek yok. Pütürler olabilir. Hatta hepsi erimese de olur. Biraz karamelize olması yeterli. Kalan şekeri, suyu ve limon suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kaynatmaya devam edin. Etimekleri büyük boy borcama dizin. Şerbeti sıcak olarak etimeklerin üzerine dökün. İncirleri yıkayıp küçük parçalar halinde doğrayın. Cevizleri de bıçakla kıyın. İncir ve cevizi etimeklerin üzerine serpin. Muhallebi için un ve şekeri tencereye alıp karıştırın. Yumurta sarıları ve sütü ekleyin. Çırpıcıyla çırparak tamamen karışmasını sağlayın. Ocağın altını yakıp muhallebi kaynayana kadar devamlı karıştırın. Kaynayan muhallebinin altını kapatıp, vanilya, portakal kabuğu ve tereyağını ekleyip mikserle 2 dakika kadar çırpın. Beklemeden muhallebiyi tatlının üzerine döküp yayın. Muhallebi soğuyunca, 1 poşet krem şantiyi soğuk sütle çırpıp muhallebinin üzerine yayın. Dolapta en az 2 saat bekleyen tatlı servise hazırdır. Afiyet şifa olsun. |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Açıklayıcı resmide atalım ..Tam anlaşılsın cicekver |
ellerine sağlık canım şifa olsun |
SAAT: 17:43 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.