![]() |
"TARAK TATLISI"/medineweb mutfağı Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Malzemeler: 150 gram oda sıcaklığında tereyağı 2 yumurta (birinin sarısı üzerine) 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığı yoğurt 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un (2-2,5 su bardağı kadar) Şerbeti için; 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su Birkaç damla limon suyu İçine; dövülmüş ceviz içi Üzeri için; badem Tarak Tatlısı Nasıl Yapılır? Öncelikle şerbeti kaynatıp (kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynatıyoruz) soğumaya bırakıyoruz. Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Yeni ve temiz bir tarak üzerinde hamurdan kopardığımız parçaları açıp içine ceviz içi koyarak kapatıyoruz. Kapattığımız ağız kısmı alta, şekilli kısım üste gelecek şekilde döndürüp iki ucundan birleştiriyoruz. Tepsiye dizdiğimiz tatlılarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp ortasına da birer badem yerleştirip 175 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan sıcak tatlıları soğuk şerbete batırıp şerbetini çektiriyoruz. Afiyet olsun... |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Aşamalarına birde boyle bakalım.. |
SAAT: 11:41 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.