"Cevizli Midye Tatlısı"/medineweb mutfağı Malzemeler 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı buğday nişastası 1 tane yumurta 1 paket kabartma tozu 3, 5 su bardağı un Bir çimdik tuz Üzeri için : 3 yemek kaşığı tereyağı İçi için: İri parçalı ceviz (Yeteri kadar) Şerbeti için 4 su bardağı şeker 3, 5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı Merhaba hanımlar. Benimde en başta yapmaya korktuğum bir tarifti ama oldukca kolay bi tatlı. Öncelikle yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve sütü bir kaba alıp çırpıyoruz. Üzerine nişasta, kabartma tozu, tuz ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru uzun bi şekilde yuvarlanıp 12 eşit parçaya bölüyoruz. Beze yapıp üzerini kapatarak 15 dk dinlendiriyoruz. Dinlenen bezelerimizi nişasta yardımıyla tabak büyüklüğünde açıyoruz. Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp aralarına nişasta serperek üst üste koyuyoruz. En üste nişasta koymuyoruz. Daha sonra üst üste koyduğumuz tabak büyüklüğündeki hamuru tekrar merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açıyoruz. Açtığımız hamuru rulo şeklinde sıkıca sarıyoruz. Sardığım hamuru bir parmak kalınlığında kesiyoruz. Her parçayı merdane yardımıyla avuç içi kadar açıp cevizi ekleyerek hamuru çok bastırmadan kapatıyoruz. Fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine erittiğimiz tereyağını kaşıkla dökerek 200 C fırına veriyoruz iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Tatlımı fırına koyunca şerbetini hazırlıyoruz. Şeker ve suyu tencereye koyarak kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca limon suyu ekleyip iki üç dk daha kanatarak ocağı kapatıyoruz. Tatlımı pişince ikisini de ılık olacak şekilde şerbetini ekliyoruz. Birkaç saat dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.. Afiyet olsun.. |
SAAT: 11:53 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.