![]() |
"Vezir Parmağı Tatlısı "/medineweb mutfağı Malzemeler 1 yumurta 125 gr. tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı şeker 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 su bardağından biraz fazla un Üzerini bulamak için; İrmik Şerbeti: 2 su bardağı su 1,5 su bardağı şeker(çok şekerli seviyorsanız 2 su bardağı şeker koyabilirsiniz. Bir kaç damla limon suyu (tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak!!!) Yapılışı Öncelikle şerbet için su ve şeker tencereye alınır, Kaynamaya başladıktan on dakika sonra limon suyu eklenir ve ocağın altı kapatılır. Hamuru için un hariç diğer malzemeler yoğurma kabına alınır. Un azar azar eklenip yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak uzun ince şekil verilir. İrmiğe bulanarak tepsiye dizilir. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılır, tatlıların üzerine kepçe ile şerbet gezdirilir. Afiyet olsun .. |
SAAT: 16:37 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.