Bayat Ekmek Tatlısı (Rum Tatlısı) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler : 4 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ 1 su bardağı ekmek kırıntısı; iyice dövülmüş yada rondodan geçirilmiş ( yoksa galeta unu da olur ) 1 su bardağı hindistan cevizi 1 tepeleme yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığı mavi haşhaş (isteğe göre) isteğe bağlı portakal ya da limon kabuğu rendesi 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şerbeti için : Bir buçuk su bardağı toz şeker Üç su bardağı su Bir yemek kaşığı pekmez Krema için : Ben bu seferlik biriktirdiğim süt kaymağını kullandım ama siz istediğiniz bir kremayı kullanabilirsiniz Bayat ekmek tatlısı nasıl yapılır? Önce yumurta ve şeker sonra sırayla diğer malzemeler eklenerek çırpılır. .Tepsiye dökülür .Ben büyük boy yuvarlak borcam tepsi kullandım .Daha yüksek olması istenirse kalıp küçültülebilir . üzeri kızarıncaya kadar pişirilir . Şerbet malzemeleri kaynatılır . Tatlı da ılık ,şerbette ılık olacak . Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz, ben karışmam :)Tatlı bekledikçe güzelleşiyor benden söylemesi |
SAAT: 22:35 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.