Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Tatlılar (https://www.forum.medineweb.net/703-tatlilar)
-   -   İki Renkli Baklava (https://www.forum.medineweb.net/tatlilar/35097-iki-renkli-baklava.html)

nurşen35 18 Ağustos 2018 22:39

İki Renkli Baklava
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]





1/2 su bardağı süt,
1/2 su bardağı sıvı yağı,
2 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı sirke,
1 çay kaşığı limon suyu,
1 fiske tuz,
3 su bardağı un.
İçi İçin:
2 su bardağı rondodan irice çekilmiş antep fıstığı.
Hamuru Açmak İçin:
1 paket nişasta.
Baklava Hamurunun Üzerine Dökmek İçin:
250 gr tereyağı veya margarin,
1 yemek kaşığı sıvı yağı.
Şerbeti İçin:
3,5 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı su,
Çeyrek dilim limon suyu
Üzeri İçin:
Toz antep fıstığı.

Bir kaba sütü, sıvı yağı, yumurtaları, sirkeyi, limon suyunu ve tuzu koyup iyice karıştırın.
Üzerine azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini streç filmle kapatıp yaklaşık 45 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru tezgaha alın ve önce mandalina büyüklüğünde bir beze kesin. Bu bezeyi açıp baklava hamurlarının üzerine yerleştireceksiniz.
Kalan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bir kenara 10 lu gruplar halinde ayırın.
Bu işlemi tamamladıktan sonra 1 nci 10 lu beze grubunu tezgaha alın.
1 nci bezeyi tezgaha alıp bezenin üzerine nişasta serperek merdane yardımıyla çay tabağından biraz daha büyük açın.
Üzerine nişasta serpin.
2 nci bezeyi alıp tezgaha ve bezenin üzerine nisaşta serpip çay tabağından az büyük açıp 1 nci açtığımız hamurun üzerine yerleştirin ve sonra üzerine nişasta serpelim.
Bu şekilde 10 adet bezeyi aralarına nişasta serpip çay tabağından az büyük açıp üst üste yerleştirin.
Hamurların hepsinin aynı büyüklükte açılması için kenarlarını hafifçe parmak uçlarımızla bastırıp arada nisaşta serperek merdane yardımıyla açabildiğimiz kadar ortadan kenara doğru açın.
Tepsiye yerleştirip kenar fazlalıklarını kesip onlarıda hamurun üzerine yerleştirin.
Daha sonra üzerine antep fıstığı serpelim.
İkinci 10 lu bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin ve üzerine antep fıstığı serpin.
Bu işlemi bezeler bitene kadar tekrarlayınn.
Kakaolu olmasını istediğiniz bezeleri açmadan önce kakao ile yoğurun.
Daha önce ayırdığımız mandalina büyüklüğündeki bezeyi nişasta serperek incecik açın.
Tepsideki hamurların üzerine yerleştirin.
İster baklava ister kare şeklinde kesin.
Üzeri için tereyağını ve sıvı yağı birlikte iyice kızdırıp baklava hamurunun her yerine eşit miktarda dökün.
100 derece ısınmış fırında yaklaşık 2 saat üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Şerbeti için; derin bir tencereye şekeri ve suyu koyup kaşıkla şeker iyice eriyene kadar karıştırarak kaynatın.
Şerbet kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra içine limonu sıkın ve kaynatmaya devam edin.
Arada şerbetten kaşık ucuyla alıp hafif soğutup tırnağımızın üzerine dökün.
Eğer küçük damla şeklinde duruyorsa kıvamı olmuş demektir.
Şerbeti ocaktan alıp 2 dakika dinlendirin ve sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine gezdirerek eşit şekilde dökün.
Bu işlemi tatlıyı servis etmeden bir gün önce yapın. Böylelikle baklava şerbetini iyice çeker.

gün ışığı 11Haziran 2019 22:43

Hiç yaptınız mi güzel mi?

nurşen35 11Haziran 2019 23:13

Alıntı:

gün ışığı Üyemizden Alıntı (Mesaj 427078)
Hiç yaptınız mi güzel mi?

İki renklisini degil fakat baklava başlı başına muhteşem bir tatlı


SAAT: 23:24

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306