Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Tatlılar (https://www.forum.medineweb.net/703-tatlilar)
-   -   Fırfırella Tatlısı (https://www.forum.medineweb.net/tatlilar/35599-firfirella-tatlisi.html)

nurşen35 03 Ekim 2018 19:22

Fırfırella Tatlısı
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Hamuru için;
100 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
1 yumurta
1 yemek kaşiği sirke
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Üstü için;
200 gram tereyağ
Şerbet için;
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 küçük dilim limon

Hazırlanışı:
Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp iyice karıştıralım.
Orta sertlikte bir hamur yoğuralım masanızı ve oklavanızı göz önüne alarak bezelere ayırın.
Benim oklava ve masa büyük bezelerimde haliyle büyük hiç önemli değil size göre ayarlayın.
Bezeleri kahve fincanı büyüklüğünde sadece nişastayla açarak dinlendirin.
En az bir saat ben akşamdan yoğurup aralarına streç sererek buzdolabında bekletiyorum çok daha güzel açılıyor.
Dinlenen bir bezeyi açabildiğimiz kadar ince ve büyük açalım yufkamızı eninden 3 parçaya keselim.
Dışardaki 2 parça büyük ortadaki bir karış genişliğinde olacak ve ortadaki parçayıda uzunlamasına keselim.
Elimizde 4 parça olacak ozaman iki büyük parça ikide şerit şeklinde bir şeridi yufkanın büyük kenarına yerleştirelim.
Burdaki amaç fırfırların daha kalabalık görünmesi cevizimizi serpelim.
Yufkamıza ince bir oklavayla ucundan başlayıp saralım biraz kenarlara pay bırakalım.
Yufkamızın büyüklüğüne güre 2ye veya 3 e bölelim videodaki gibi yuvarlaklar yapalım fırfırları düzeltip tepsiye dizelim.
Bu şekilde tepsimiz dolana kadar aynı işlemi yapalım anlatması biraz zor ve uzun oldu ama inanın kolay benim tepsim küçüktü 200 gram tereyağ eritip üstünün yağlayalım.
180 derecede güzelce pembeleşene kadar pişirelim.
Şerbet için; Şekerle suyu kaynatalım limonu ekleyelim yaklaşık yarım saate yakın kaynasın.
Kabarcıklar oluşunca olmuş demektir fırından çıkardığımız baklavanın üzerine dökelim ikiside sıcak olacak. (Kullandığım un hekimoğlu, Baklavayı sadece nişastayla açıyorum ve Kabartma tozu koymuyorum)


SAAT: 19:35

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320