![]() |
İrmik helvası Malzemeler 4 çorba kaşığı tereyağı 200 gr. irmik 100 gr. dolmalık fıstık 1 bardak şeker ŞURUBU İÇİN 2,5 bardak süt ya da su 1 bardak şeker Önce şurubu hazırlayın.Bunun için bir tencerede şeker ve sütü orta ateşte 4-5 dakika kaynatın.Tencereyi ateşten alın tereyağını bir tencerede eritin. Yağ kızınca irmik ve fıstığı ilave edin. Ateşi iyice kısın Bir kevgirle sürekli karıştırarak fıstıklar pembeleşip irmik kehribar rengini alıncaya kadar kavurun.Surubu bir taşım kaynatıp kaynar olarak helvaya katın. Bir kere karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Çok ağır bir ateşte irmik şurubu çekinceye kadar yaklaşık 10/15 dakika pişirin Üzerine 150 gr. şekeri serpin bir kere daha karıştırın ateşi kapatıp helvayı 15 dakika demlendirin. Demlenmiş irmik helvasını ılık olarak servis edin.. . |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Tarifi gün ışığı kızımızdan yapması bizden bu mübarek kutlu haberin üzerine bir helva giderdi :) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Alıntı:
|
SAAT: 07:16 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.