![]() |
Davetlimsiniz :) Bugün çok pratik iki tatlı tarifim var size ilki İzmirin bombası bir kaç yıldır trend olan bir lezzet daha doğrusu gençlerin çok sevdiği bir tad benim delikanlılar bayılır buna hiçde denememişdim hazır alırlar hep malum zamlardan sonra bu lezette adına yakışır bir zam gelmiş normal mahalle pastanesinde 60 tl den satılıyor :( dedim deneyelim bakalım neyse sözü uzatmadan tarife geçelim. İZMİR BOMBA [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: Hamuru İçin; Yarım su bardağı ılık su Yarım çay bardağından az sıvı yağ 1 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya 1,5 su bardağı un (gerekirse 1-2 kaşık daha eklenebilir) İçi İçin; Sürülebilir çikolata Hazırlanışı Tatlımızın hamuru için; derin bir kabın içerisine suyu, sıvı yağı, şekeri, vanilyayı alalım. Unu da hamurumuz ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yavaş yavaş ekleyelim ve karıştırıp, yoğuralım. Kıvam alan hamurumuzun üzerini streç film ile kapatalım ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Hamurumuza şekil verme aşamasına geçmeden önce, fırınımızı en yüksek derecede alt-üst ayarında çalıştıralım. Dinlenen hamurumuzu tezgaha alalım ve elimizle rulo şekli verelim. Daha sonra hamur kesme aparatı ya da bıçak yardımı ile hamurumuzu 18 parçaya ayıralım ve küçük küçük bezeler haline getirelim. Hazırladığımız bezelerden bir tanesini alalım, elimiz ile bastırarak hafifçe genişletelim. Daha sonra oklava yardımı ile hamurumuzu ince bir şekilde açalım. Hamur yağlı olduğu için açma işlemini zorlanmadan, kolayca yapabilirsiniz. Açtığımız hamurun ortasına kakaolu fındık kremasından kaşık ile koyalım ve bohça şeklinde kapatalım. Hamuru açıklık kalmayacak şekilde kapatalım, fazla gelen kısım olur ise makas yardımı ile keselim. Fırın tepsimize pişirme kağıdını yerleştirelim. Hamurun tepsiye yapışmaması ve tepsinin kirlenmemesi için tercih ediyorum. Hazırladığımız İzmir bombamızı topladığımız kısım alta gelecek şekilde, pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım. Tüm bezelerimiz bitene kadar, sırası ile aynı işlemi uygulayalım. Ben iki tepside pişirdim, birbirine çok yakın yerleştirmemenizi ve şekillendirme kısmını hızlıca yapmanızı öneririm, çünkü bekledikçe hamur genişliyor. Tatlımızı fırına sürelim ve fırınımızın ayarını 220°C�ye düşürelim, fanlı olarak pişirelim. Pişirme işlemini fırının başından ayrılmadan, dikkatli bir şekilde pişirmelisiniz. Tatlımız 5-6 dakika içerisinde pişecektir. İlk sıcağı çıkan İzmir bombalarını, servis tabağına alarak dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Kolay Tremisu Hafta sonu malum çocuklar evde ve annelerde nasıl kolay bir tatlı yapsamın derdinde tremisuyu sevmeyen yok sanırım aşırı kolay tarifi sizinle paylaşmak istedim. Kolay tremisu 1 adet taban altı kek , ıslatmak için 1 bardak süt 2 çorba kaşığı granül kahve ve bir paket Dr oetker'in Tremisu yap kreması toz halinde satılıyor üzerindeki tarife göre çırpıp kekle buluşduruyorsunuz. Pişirmek yok pratıkliği ondandır. Çok teferruatlı anlatmama gerek yok tremisuyu bilmeyen yok bu şekil süper pratık oluyor yani çay demlenene kadar pastanız hazır cy alan gelsin :) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Ellerinize sağlık iki tarif de birbirinden güzel :) |
En pratik tremisu , tuttum ben bunu 😊 Ellerine sağlık topragim , güzel bir menü çıkmış ellerinden 🌿🍁🌿🍁🌿🍁🌿🍁🌿 |
Kahveye gelemedim bu daveti kaçıramammm[emoji4]. Esma abla bana da bırak Geç kaldım yaa. Çocuklar diplemesin hepsini [emoji28] |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
SAAT: 21:53 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.