Doyurucu Bir Tarif Ali Nazik Tavuklu [emoji675]MALZEMELER [emoji673]4-5 adet top patlıcan [emoji673]2 adet tavuk göğsü [emoji673]1 soğan [emoji673]1 kaşık biber-domates salçası [emoji673]400 gram süzme yoğurt [emoji673]3-4 diş sarımsak [emoji673]Sıvı yağ [emoji673]Tuz ( karabiber, bol kırmızı biber, kimyon, kekik) [emoji673]1 çay bardağı su [emoji675]NASIL YAPILIR? [emoji673]Patlıcanlar közlenir, bir poşet sarılıp terletilir ve biraz bekledikten sonra kolayca soyulur. [emoji673]İnce ince kıyılır hatta çatalla çentilir. Olabildigince ezilir yani. [emoji673]Sulu ve ekşi olmayan yoğurda sarımsak eklenir, karıştırılır ve patlicanla buluşurulur... [emoji673]Tencereye yağ, soğan, sarımsak eklenir kavrulur. Salça ve bol baharat eklenir. Ardından kuşbaşı doğranmış tavuklar ilave edilir. Yüksek ateşte iyice sotelenir ve 1 bardak su ilave edilir. 20 dakika bu şekilde orta ateşte pişirilir ve dinlendirilir. [emoji673]Hazırlanan patlıcanlı-sarımsaklı yogurt geniş bir tabağa alınır. Üzerine tencerede bekleyen dinlenmiş tavuk konularak servis edilir. Şifa ile... [emoji841]NOT: Tavuğu biber-domates ilavesiyle sote sekilindede pisirebilirisniz. Lezzzeti daha da artacaktır. [emoji841]NOT: Pişen tavuğu, ocaktan alır almaz Yoğurtlu begendiye dökmeyin. Yoğurdunuz kesilir ve lezzet kaybı yaşarsınız. |
SAAT: 07:50 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.