Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Üyelerimize Ait Kişisel Alan > Esmanur

Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi:  05Haziran 2022 (23:36), Konuya Son Cevap : 26 Eylül 2022 (17:39). Konuya 36 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı75Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 05Haziran 2022, 23:36   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.436
Konular: 575
Beğenildi:4526
Beğendi:6115
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Medineweb den Hac Yolcusu Var

Medineweb den Hac Yolcusu Var

Selamünaleyküm dostlar, daha öncede belirttiğim gibi Allah izin verirse 8/6/2022 tarihinde sabahdan başlıyor hac yolculuğum. 14 yıldır Rabbimin gel demesini bekliyorduk en sonunda davet etti bizde davete icabet edeceğiz inşallah. Hepiniz haklarınızı helal ediniz benden yana varsa helal olsun. isteyen herkese peygamberler diyarına gitmeyi onlrın ayak izlerini sürmeyi nasip etsin mevla dualrımdasınız🌹
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Ne söylerdin? Gündem/ Manşetler Kara Kartal 2 75 01 Mart 2024 08:31
Emine Aba Pazarda Videolar/Slaytlar Esma_Nur 8 350 04 Aralık 2023 17:23
Nehirden denize özgür Filistin 🇵🇸 Videolar/Slaytlar Kara Kartal 1 96 01 Aralık 2023 16:41
Hayallerimizi gerçekleşdirme bölümü Kişisel Gelişim ve Psikoloji Kara Kartal 12 378 01 Aralık 2023 16:29
Çok önemli tesbit Sağlık / Beslenme Esma_Nur 0 106 25 Kasım 2023 20:21

Alt 06Haziran 2022, 01:13   Mesaj No:2
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart

Aleyküm Selam Esma ablam. Sayende bende hac coşkusu, heyecanı yaşadım. Senin içinde ani oldu belliki bizde bu heyecanına, şevkine ortak ettin. Rabbim yüzünü, gönlünü , insanlığın baba ocağı yada anne rahmi diye tarif edilen Kâbe'ye çevirsin. Yolun açık olsun. Hakiki hacı eylesin. Haccın şimdiden makbul ve mebrur olsun. Allah'a emanet ol. Benden yana hakkım ebeden helaldir. Sende hakkını helal et bizlere. Dualarını bekleriz. Hepimiz adına...Kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz, şuurlu ve bilinçli, farkındalıklarımızın artması adına içten dualarını bekleriz. Bizden en kalbi en derin selamlar. Geride kalanları Allah'a emanet ettiğin gibi biz de seni Allah'a emanet ediyoruz.

Fi emanillah....
su damlası ve GulistanSare beğendiler.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 06Haziran 2022, 01:19   Mesaj No:3
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart

Mustafa İslamoglunun Hacı adayları için 10 maddelik çok güzel tavsiyesi var. Onu koyayım buraya. Hepimize tavsiye olsun. Hacca gidecekler için kısa derin vurucu tavsiyeler . Belki okudun bilemiyorum okumadıysan mutlaka oku



Hac mevsimine girdik. Bu günler, hacı adaylarının heyecan basamaklarını tırmandıkları günler. Tatlı bir telaş var her hacının evinde. Kolay değil. "Mahşerin provasına" çıkacak. İhramını kefeni bilecek, geride bıraktıklarını Allah’a emanet edecek ve Hz. İbrahim’in binlerce yıl öteden gelen davetine koşacak. Yeryüzünün göbeğine, insanlığın ilk misafirhanesine, dünyanın ilk mabedine yürüyecek.

Hz. İbrahim’in, Hz. Hacer’in, Hz. İsmail’in, Hz. Muhammed’in kokusunun peşine düşecek. Arafat’ta marifete erip Adem gibi "adam" olacak. Meş’ari’l-Haram’da (Müzdelife) şuura erecek. Mina’da, içindeki ve dışındaki şeytanlarla savaşmak için atış talimi yapacak. Kurban kesip Hz. İbrahim ve İsmail’in teslimiyetini örnek alacak. Dahası, İsmail’i almayıp üstüne bir de İshak’ı bahşeden Allah’ın cömertliğine bakıp, "Eğer Allah isterse, almak için istemez, vermek için ister" diyecek ve Allah için verme yarışına girecek.

İşte böyle bereketli bir yolculuk hac yolculuğu. Kim için? Tabii ki her giden için değil. Eğer işin şuurunda değilse kişi, değil gitmek, Kâbe’nin avlusunda yaşayıp ölse hiçbir şey fark etmez. Unutmayın, Ebu Cehil’in evi Kâbe’ye Allah Rasulü’nün evinden yakındı.

Gidip "acı" olmak da var, gidip "hacı" olmak da. Mührü bozulmadan gidip gelenler, zahmetli bir turistik yolculuk yapmış olurlar. Anadan doğduğu günkü gibi temiz ve pak dönmek isteyenler, haccı "ana rahmine" bir yolculuk bilmeliler. Ana rahmine yolculuk yapan insan, yiyecek, içecek, giyecek derdine düşmez. Ana rahminde bunların esamisi okunmaz. Tüm unvanlarını, statülerini, afrasını, tafrasını bırakır. Tüm elbiselerinden soyunur gibi dünyayı soyunur. "Rahmeti" bir ihram gibi kuşanır.

İşte şu tavsiyeler, onlar için:

1. Hac yoluna çıkarken, Allah’ın size emanet ettiklerini Allah’a emanet etmeyi öğreniniz. Gözünüz arkada kalmasın, yoksa bu, emanet ettiğinizin emaneti koruyacağından şüphe duyduğunuz anlamına gelir. Gözünüz, gönlünüz gibi Kâbe’ye dönük olsun.

2. Hac yolu, bir mahşer yürüyüşüdür. Mahşere çıkarken mide cilalanmaz. Kalp ve kafa hazırlanır. Hacı adayı, mutlaka haccın ruhunu aktaran eserlerle kendisini hazırlamalı. Haccın ruhunu kavramalı. Nereye gittiğini bilmeli. Nafileleri artırarak kalbini hazırlamalı.

3. Hacı adayı, ihramını kefeni bilmeli. Nefsini öldürüp kendini yeniden doğurmak için yola çıkmalı. Mahşere yürürken, gözü ve gönlü dünyalıklarda takılı kalmamalı. Ömrünün muhasebesini baştan sona yapmalı ve yarım kalmış hesapları kapatmalı. Kırgınlıklara nokta koymalı. Küskünlüklere son vermeli. Kırdığı gönülleri almalı. Yıktığı kalpleri yapmalı. Üzerinde hakkı olanların hakkını vermeli.
4. Hacı adayı, yoldan önce yol arkadaşını iyi seçmeli.
Yoldan çıkaran da, yola sokan da yoldaştır, bilmeli. Kendisi gibi yolcu olanların hukukunu gözetmeli. Sefer, insanın içini dışına döker. Tüm maskeler yolculukta düşer. Kişi gerçek karakteriyle yolculukta görünür.

5. Hac boyunca, başkalarına eziyet vererek sevap kazanacağını sanmamalı. Nafile ibadet sevabı alacağım diye, haram işlememeli. Hacda "cidal" haramdır. Cidal, başkalarıyla takışmak, çekişmek, kırmak, gücendirmektir.

6. Hacı, "otomatik ibadet motoru" olmak yerine, şu sayıda umre yaptım diye övünmek yerine, mukaddes mekanların kokusunu alacak, Peygamberlerin ayak izini görecek, Rasulullah’ın sesini duyacak bir kalbe sahip olmak için gayret etmeli.

7. Kâbe’den fazla çarşı pazarı tavaf etmek, Kâbe’ye karşı ayıptır. Milletin evi takke, tespih ve seccade doldu. İsraftan başka bir şey olmayan bu tür hediyelerin yerini, okuyanı diriltici bir hacca ikna edecek kitaplar almalı.

8. Hacı, başlarında giden din görevlilerini "amigo", kafilesini "futbol takımı", haccı bir "maç" gibi görmemeli. En makbul dua, içinden gelen duadır. Çünkü dua kalbin Allah’la konuşmasıdır. Duasını bile görevliye sipariş veren bir hacı, elleriyle göğsünü yoklamalı.

9. Hac, İslâm ümmetinin genel kongresidir. Orada baş dilinden öte kalp dili konuşulur. Siyahın beyazdan, Arab’ın Acem’den, Türk’ün Kürt’ten farkı yoktur. Bir selam, bir tebessüm, bir ikram, bir yer gösterme, kalp diliyle konuşmaktır.

10. Hac, kulun Allah’la sözleşme yenilemesidir. Hacı, Allah’la yaptığı bu sözleşmenin farkında olmalıdır. O zaman hac, kişinin imanına şahit olur.

Gidenlerin haccı, şimdiden mübarek olsun.
Gidemeyenlere Allah kapılar açsın!
su damlası beğendi.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 06Haziran 2022, 02:08   Mesaj No:4
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:GulistanSare isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 61866
Üyelik T.: 13 Eylül 2020
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 40
Konular: 4
Beğenildi:76
Beğendi:98
Takdirleri:2795
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Esma_Nur Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Selamünaleyküm dostlar, daha öncede belirttiğim gibi Allah izin verirse 8/7/2022 tarihinde sabahdan başlıyor hac yolculuğum. 14 yıldır Rabbimin gel demesini bekliyorduk en sonunda davet etti bizde davete icabet edeceğiz inşallah. Hepiniz haklarınızı helal ediniz benden yana varsa helal olsun. isteyen herkese peygamberler diyarına gitmeyi onlrın ayak izlerini sürmeyi nasip etsin mevla dualrımdasınız🌹
Aleyküm selam bizden yana haklarımız varsa helal-i hoş olsun inşaAllah 🌹 bu güzel haberinizle bizleri de mutlu ettiniz sizin adınıza çok sevindim Rabbim dualarınızı makbul eylesin haccınızı kabul eylesin inşaAllah 🌹
su damlası beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Alt 06Haziran 2022, 21:16   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.436
Konular: 575
Beğenildi:4526
Beğendi:6115
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Allah razı olsun cümlenizden atmış olduğum linkte mustafa islamoğlu haccı anlatıyor bu kdr güzel akılda kalıcı şekilde ve akıcı anlatılabilir video size uzun gelebilir emin olun dinlerken hiç sıkılmazsınız. Yakınlrınızda hacca gidecek varsa mutlaka izlesin derim selametle🌹
su damlası ve Kara Kartal beğendiler.
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 06Haziran 2022, 22:34   Mesaj No:6
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.589
Konular: 696
Beğenildi:8168
Beğendi:9381
Takdirleri:26049
Takdir Et:
Standart

Ve Aleyküm selam toprağım ...
Çok mutlu oldum ..Hayırlı git hayırlı gel inşaAllah ..
Dua'alaŕına da talibim 😊 ..
Bazen insanın nutku tutulur ya mutlu olunca ..Aynı öyleyim işde...
Hakkını da et can kuş ...
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla
Alt 06Haziran 2022, 23:45   Mesaj No:7
Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 3.607
Konular: 425
Beğenildi:3222
Beğendi:3703
Takdirleri:25945
Takdir Et:
Standart

Hayırlı olsun Allah mübarek etsin. Bizlere de nasip olsun. Bi umrem var benimde. İyiki gitmisim pandemi, fiyatlar derken imkanı yok gidemezdik. Pandemi sonrası ne gibi değişiklik yapıldı onu merak ediyorum. Yakınlarım arasında giden yok. Çıkmadı yani. Çok şanslısın. Allah mübarek etsin. İnşallah döndüğünde izlenimlerini, duygularını paylaşırsın. Oraya gitmeyen atmosferini bilmiyor. Gideni tadı damaginda kalıyor. O yüzden hacdan dönenleri can kulağıyla dinlemeyi çok severim. İnşallah senide dinleriz. Hayırlı yolculuklar. 🙋
Esma_Nur ve su damlası beğendiler.
__________________
Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım.
Çünkü beni sadece onlar incitebilirler
Alıntı ile Cevapla
Alt 07Haziran 2022, 22:24   Mesaj No:8
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1171
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart

Allah hakkınızda hayırlı kılsın. Umrenize taç gerekliydi Allah tamamına erdirsin. Hakkınızı helal ediniz bizlere de dua da cimrilik etmeyiniz.
Kartal bu esma hanım tuzu kuru akp lidir. onlarda para bol biz haritada izlerken onlar her sene hacda hamdolsun.
Esma_Nur ve Kara Kartal beğendiler.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 07Haziran 2022, 23:14   Mesaj No:9
Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 3.607
Konular: 425
Beğenildi:3222
Beğendi:3703
Takdirleri:25945
Takdir Et:
Standart

Abi konusturma beni Verdik Kaşıkçıyı, başta hac kısıtlaması kalkmasıyla kepçeyle döndü. Biz bu saatten sonra Kabe'den canlı izleyip tavaf ederiz abi Allah çok versin dicemde gözümüz kalıyo be abi Esma hanım hayirla gidip gelsin inşallah
Esma_Nur beğendi.
__________________
Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım.
Çünkü beni sadece onlar incitebilirler
Alıntı ile Cevapla
Alt 10Haziran 2022, 22:46   Mesaj No:10
Medineweb Emekdarı
Sükutu-Ezber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Sükutu-Ezber isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 41016
Üyelik T.: 08 Nisan 2014
Arkadaşları:10
Cinsiyet:
Mesaj: 1.651
Konular: 164
Beğenildi:2532
Beğendi:2837
Takdirleri:10320
Takdir Et:
Standart

Ve aleykümselam,,, senin adına çok sevindim,, Rabbimiz muvaffak etsin, Rabbimiz kolaylık versin bol bol feyizli, bereketli, hayırlı ömür boyu ruhun orada kalmış bir şekilde Rabbimiz hac nasip etsin sana inşallah mübarek Esma nur🌹🌹🌹💐💐🙃🙃

Güle güle git gel inşallah,,

Dua isterim, bizleri de oraya çağır,, Rabbimiz haccını ve bütün hacıları haccını kabul etsin inşallah,,,
Esma_Nur ve Kara Kartal beğendiler.
__________________
*Önemli olan kalp efendim
edebi,hayayı, imanı, riyayı
Rabbinden korkmasını
dürüst olmayı
kendinde barındırır,,,,


*Eyy gönül...!!
yarın Rabbinin huzurunda
nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan
bu dünya da ona göre yaşa derim,,,


"Bir Hiç"
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

« - | Sen Gibi »

Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Yağmur Yolcusu.../medineweb su damlası Gönülden Dökülen Nağmeler 2 20 Eylül 2023 20:53
Boğaz turu.. Medineweb yolcusu kalmasın :) KuM TaNeSi Forum Etkinlileri 19 26 Eylül 2022 12:34
MEDİNEWEB HAFTANIN HUTBESi:13.10.2017 CENNET YOLCUSU OLABİLMEK alperkara Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 12 Ekim 2017 17:05
Medineweb üyeleri umre yolcusu :)) Medineweb Forum Oyunları 31 22 Şubat 2017 21:04
Hac yolcusu kurtmehmet Şiirler ve Şairler 2 11 Eylül 2012 23:18

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.