Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Tesettür Konuları (https://www.forum.medineweb.net/193-tesettur-konulari)
-   -   Erkekleşmeye meyilli tesettürlü kadınlar (https://www.forum.medineweb.net/tesettur-konulari/27540-erkeklesmeye-meyilli-tesetturlu-kadinlar.html)

Medineweb 05 Aralık 2013 14:26

Erkekleşmeye meyilli tesettürlü kadınlar

ERKEKLEŞMEYE MEYİLLİ TESETTÜRLÜ KADINLAR

İslam’ın gözünde sen değerlisin iffetli bacım. Süslerini dışarıya yansıtmayacak, kendini teşhir etmeyecek kadar değerlisin. Bu yüzdendir senin süslerini saklayışın, namahreme karşı teşhir olmayışın.

Senin yüzün İslam’ın sancağında gölgelenen bir nur. Senin dik yürüyüşün topuklarını yere vurmayacak kadar mütevazı.

İslam’ın sana verdiği değerin, sana yüklediği anlamın farkında olmalısın. Sen nesillerin yetişmesinde önder olup, İslam dinine nice yiğitler yetiştireceksin.

Tesettürün karşı cinsi cezp edecek nitelikte olmamalı. İnancınla giyinişin çekişiyorsa yanlış yoldasın demektir. Karşı cinsin gözlerini senden alamadığı değil, karşı cinsin gözlerini sana çevirmekten çekindiği, hayâ ettiği olmalısın.

Müslüman bacım, cahiliye devrindeki giyim tarzını arama. Batıdan bizim gündemimize kadar ulaşmış moda akımına kapılıp kanma. Sen tepeden tırnağa ayete bezendiğinde (örtündüğünde) değerin kat kat artacaktır.

Müslüman bacım, çağımızın hanımlarının renkli renkli şallarının parıltısı sokakları aydınlatıyor. Giyilen tuniklerin darlığı iffeti karartıyor. Pantolonların darlığı bacakların hatlarını ortaya koyuyor. Başı kapatmak için 1 metrelik kumaşın yettiği söyleniyor… Arkadan bağlanan örtülerin içinden boyunlar gözüküyor. Tesettür moda adı altında adeta açıklığı haykırıyor…

Saç yapar gibi eşarp yapılıyor, tesettür sadece saçı kapamak mı sanılıyor?

Müslüman bacım, İslam kültürünü tam içine sindiremeyenlerin belki de bugün hangi renk giysem diyenlerin, modayı takip edenlerin fark etmediği bir şeydir saçlarını gizlemek için taktıklarının bir ayet olduğu…

Belki de bilinçsiz yapılan ibadet bundan ibarettir sadece… Kim bilir?

İffetli bacım, beni anlamalısın. Başörtüsü aksesuar olamaz, ruh haline göre bazen takıp bazen çıkarılacak bir şeyde değildir.

Şal modası çığırtkanlığı, sokaklarda yankılanıp göze hoş gelen örtünme biçimi haline geldi. Oysa Allah’ın ayeti kerimesinde “…yakalarına kadar örtsünler” dediği örtünme biçiminden o kadar uzak ki…

Müslüman bacım, Allah için düşün ve sorgula! Müslüman bayanların örtünme biçimi modaya öyle kaptırdı ki kendini, Allah’ın ayeti olmaktan çıkıp bir tarz haline gelen şal başörtülerin, omuzları kapatması veya kapatmaması kimin umurunda?

Tesettür anlayışının değişmesi, kalplerin körelmesinin de bir göstergesiydi aslında. Onlar sadece başlarındakinin boylarını kısaltıp, bol elbiseleri bırakıp değişimi sadece bunlarda yaptıklarını sanıyorlar… Bir de gelip Allah’ın ayetleri eşliğinde baksalar ya kendilerine, bakabilirler mi?

Müslüman bacım, sadece giyim tarzlarında değil, giyim tarzlarıyla beraber bayanların hareketlerinde de bir değişim oldu. Argo konuşan, erkekleşmeye meyilli tesettürlü kadınlarla karşılaşır olduk.

O giydikleri pantolona ne demeli erkeklere benzemenin bir belirtisi değil midir o pantolonlar?

Kibarlık, asillik ve iffet hiç kalmadı.

Müslüman bacım, modaya uyacağız diye Müslüman bayanların düştükleri duruma bir bakar mısın, insan dinini modaya esir eder mi?

Etiler!

Evet, yaptılar bunu…

Müslüman bacım, yıldan yıla tesettür anlayışının yaşadığı değişime bir bak, içler acısı… Nereye gidiyor bu tesettür anlayışı?

Rüzgârın yönü batıdan bize doğru esen modaya dönük! Müslüman bayanların nefislerinden esen rüzgârın yönü İslam’a dönük olmadığı için tesettür anlayışı uçup gidiyor. Yakalamalıyız, rüzgâra bırakmamalıyız örtülerimizi…

İffetli bacım, sen göz alıcı renk renk başörtüleri takıp, üzerine giydiği kıyafeti ayet ve hadislerin işaret ettiği örtünme emrinden uzak olanlardan olma. Modalaşan ve özünden uzaklaştırılan örtünme ve giyinme anlayışı enjekte edilmeye çalışılırken, sen bütün bunlara uzak Allah’a yakın olanlardan ol.

Tesettür senin bakış açında bir tarz meselesi veya güzellik aksesuarı değil, bayanlara farz kılınan bir ibadet biçimi olmalı.

Müslüman bacım, sokaklarda Allah’ın emrettiği örtünme biçiminden uzak olanlardan olmamalısın. Örtünme biçimin nefsinin istediği şekilde değil, Allah’ın emrettiği şekilde kapatmalı vücudunu.

Allah’ın emrettiği örtünme şeklinden uzak olanların örtüleri ne kendilerine bir fayda sağlar, ne de giyimleri ve örtüleri Allah tarafından kabul görür.

İffetli bacım, sana yakışacak örtünme biçimi ise yakalarının üzerinden aşağıya doğru uzanan, dikkat çekici bir renkte olmayan iffetinin simgesi, Allah’ın emrettiği tevhidi duruş biçimimiz ve kimliğimiz olan örtüdür.

Değerli bacım,örtü şuuruyla takıldığı sürece bir işe yarar ve Allah katında kabul görür. Allahın rızasını gözetmeden başa geçirilen beş parçasının ne önemi vardır ki?

Örtüne sahip çık ey bacım! Allah’ın ayetidir bez parçası değil,namusum diye taşı başında… Bak o zaman sana nasıl yardım ediyor seni yaradan Mevla…

Selma Ülger

Vuslat Dergisin'den alıntıdır

Allahın kulu_ 05 Aralık 2013 20:07

Cevap: Erkekleşmeye meyilli tesettürlü kadınlar

İffetli bacım, sana yakışacak örtünme biçimi ise yakalarının üzerinden aşağıya doğru uzanan, dikkat çekici bir renkte olmayan iffetinin simgesi, Allah’ın emrettiği tevhidi duruş biçimimiz ve kimliğimiz olan örtüdür.

Değerli bacım,örtü şuuruyla takıldığı sürece bir işe yarar ve Allah katında kabul görür. Allahın rızasını gözetmeden başa geçirilen beş parçasının ne önemi vardır ki?

Örtüne sahip çık ey bacım! Allah’ın ayetidir bez parçası değil,namusum diye taşı başında… Bak o zaman sana nasıl yardım ediyor seni yaradan Mevla…

mehmet akif2 08 Mayıs 2014 20:06

Müslüman bacım, çağımızın hanımlarının renkli renkli şallarının parıltısı sokakları aydınlatıyor. Giyilen tuniklerin darlığı iffeti karartıyor. Pantolonların darlığı bacakların hatlarını ortaya koyuyor. Başı kapatmak için 1 metrelik kumaşın yettiği söyleniyor… Arkadan bağlanan örtülerin içinden boyunlar gözüküyor. Tesettür moda adı altında adeta açıklığı haykırıyor…

emeğine sağlık huzeyfe yazı günümüz yanlışlıklarını fazlasıyla anlatıyor

asalet38 09 Mayıs 2014 08:26

Türbanı ve tesettürü FARZ olarak değilde TARZ olarak gören bayanlar ve bunun günümüz şartlarına göre normal olduğunu savunan erkekler maalesef çoğunlukta.

Başı örtülü ile başörtülü arasındaki farkı anlamayıp tesettürü modaya alet eden bir anlayış var tabi bunda bayanların olduğu kadar biz erkeklerinde sorumluluğu var diye düşünüyorum...

Saygı ve sevgilerimle...

edebali 09 Mayıs 2014 11:33

çok güzel yazılmış .tebrikler.

Lalü Aşk 09 Mayıs 2014 12:13

Hayran hayran okudum bu t yaziyi...belkide bazen biz bile düşüyoruz bu duruma,bu yazıda kendimi iyice farkettim...çok sükür ki çevremdekilere rağmen sal tuzağına düşmedim!!! Ya artık çevremdekiler bile kiyafetimize karışır oldu,yok gencsin sal tak yada ne öyle yaşlılar gibi koyu renkler giyiniyorsun...sanki onlar için giyiniyoruz...şunu iyice farkettimki çok şükür müslüm an olmamıza rağmen Rabbimin emirlerinden bi haber yaşıyoruz..Rabbim affetsin inşallah ve yanlışlarımiz dan çok gec olmadan İş işten geçmeden döndürsun inşallah...Rabbim razi olsun a bu güzel yaziyi paylaştığınz için...

GÖKCEN_AZRA 09 Mayıs 2014 16:36

İnsan bu yazıyı okuyunca bir nefis muhasebesi yapıyor ister istemez
Emeğinize sağlıkArO*

Zeus 09 Mayıs 2014 17:18

Alıntı:

Medineweb Üyemizden Alıntı (Mesaj 304372)
Sen nesillerin yetişmesinde önder olup, İslam dinine nice yiğitler yetiştireceksin.

"Aslında sen daha fazla erkek doğması için bir araçsın bacım" demek mi istiyor yoksa bana mı öyle geldi ?

Alıntı:

Allah’ın emrettiği örtünme şeklinden uzak olanların örtüleri ne kendilerine bir fayda sağlar, ne de giyimleri ve örtüleri Allah tarafından kabul görür.

"...Hüküm vermek ancak Allah'a aittir..." /Yusuf 40 )

Alıntı:

Sizin gib yaklaşmıyor diye bir insanın dini değerlerine, inanışına bu şekilde çirkin bir ifade ile adlandırmak... hiç hoş değil.

Alıntı:

Saç yapar gibi eşarp yapılıyor, tesettür sadece saçı kapamak mı sanılıyor?

Sanırım yazıda üzerinde durulması gerek konu tamda buydu...

Bide başlık ve içerik ne alaka onuda anlayamadım, malesef.

(Bakın ne Müslüman'a ne İslam'a bir sözüm oldu. Bir konuyu kendi görüşleri ile açıklayan bir yazıya yazdığım yorum sadece.)

NİSAREYYAN 09 Mayıs 2014 17:34

Alıntı:

Zeus Üyemizden Alıntı (Mesaj 332526)
"Aslında sen daha fazla erkek doğması için bir araçsın bacım" demek mi istiyor yoksa bana mı öyle geldi ?

[/B]

Sizin gib yaklaşmıyor diye bir insanın dini değerlerine, inanışına bu şekilde çirkin bir ifade ile adlandırmak... hiç hoş değil.

(Bakın ne Müslüman'a ne İslam'a bir sözüm oldu. Bir konuyu kendi görüşleri ile açıklayan bir yazıya yazdığım yorum sadece.)

yazdıklarınıza teker teker cevap vermek vardı
sadece şunu bilmenizi isterim ''islamiyet'' i bilmeden görüşleri hakkında nasıl yorum yapabiliyorsunuz ki?
örnek vermek gerekirse ben bir ülkenin anayasasını bilmesem
kafama göre o ülkeyle ilgili yorum yapma hakkına sahip olabilir miyim?
birinin eleştirildiğini de gördüğünüz de ilk yapılması gereken eleştirilen konuyu araştırmak olmaz mı
var mı Kur an ın bi cümlesiyle hüküm çıkarmak
bektaşilerin durumunu anımsattı yazdığınız
Birgün Bektaşiye, "Neden Namaz kılmıyorsun" diye sormuşlar. Bektaşi'de "Kur'an'da namaza yaklaşmayın ayeti var" cevabını vermiş. Soranlar, "Ama o ayetin başında içkiliyken namaza yaklaşmayın ifadesi var" deyince, Bektaşi, "Ben hafız değilim" cevabını vermiş.
yorum size ait....

Zeus 09 Mayıs 2014 18:07

Alıntı:

NİSAREYYAN Üyemizden Alıntı (Mesaj 332529)
yazdıklarınıza teker teker cevap vermek vardı
sadece şunu bilmenizi isterim ''islamiyet'' i bilmeden görüşleri hakkında nasıl yorum yapabiliyorsunuz ki?

Ben "İslamiyet"in değil,bir insanın görüşleri hakkında yorum yaptım, sanırım...

Alıntı:

NİSAREYYAN Üyemizden Alıntı (Mesaj 332529)
örnek vermek gerekirse ben bir ülkenin anayasasını bilmesem
kafama göre o ülkeyle ilgili yorum yapma hakkına sahip olabilir miyim?.

Sistemi biliyorsanız kesinlikle evet

Bektaşiler hakkında bir şey söyliyemiceğim zira kendilerini tanımıyorum, bilmiyorum. Bakacağım bir ara, belki sizin söylediğiniz gibi çarpık insanlar değillerdir.

Ama yazıdada aynı şey yapılmıştı, okuduysanız eğer

Alıntı:

Oysa Allah’ın ayeti kerimesinde “…yakalarına kadar örtsünler” dediği örtünme biçiminden o kadar uzak ki…

Neyse sanırım yine olmadı : /

Medineweb 09 Mayıs 2014 18:15

Alıntı:

Zeus Üyemizden Alıntı (Mesaj 332526)

[/B]

yazının kime ait olduğunu yazmışım..gidin bulun ona sorun sfhfgshsfhsgh

Medine-web 09 Mayıs 2014 18:16

Zeus,
sırf yazmış olmak için yazılmaz. düşünüyorum o halde varım için de var olunmaz. nereye gitmek istediğini bilmeyen bir gemiye hiç bir rüzgar fayda vermez. yakıtı bitene kadar dolanıp durur ve batar. doktor değilseniz ameliyata kalkışmayın derim. ameliyat girişiminiz hastanın sonu olur sizi de kasap yapar.

İslam dini Allah'ın dinidir. bana göresi sana göresi yoktur. Aması maması hiç yoktur. Nettir açıktır şeffaftır. Tabii ki bunu anlamak için cımbızlarla Google amcadan ayet servis edilerek de öğrenilmez.

Müslüman kadının kişiliğini yapısını giyimini kuşamını konuşmasını düzene sokan Allah'ın dinidir.Kadın Müslüman ise mecburdur kanuna uyacak. Müslümancık ise ki tesettür adına sokakları kirleten o cık'lar çok.

Zeus 09 Mayıs 2014 21:08

Alıntı:

Abdulmelik Üyemizden Alıntı (Mesaj 332541)
Zeus,
sırf yazmış olmak için yazılmaz. düşünüyorum o halde varım için de var olunmaz. nereye gitmek istediğini bilmeyen bir gemiye hiç bir rüzgar fayda vermez. yakıtı bitene kadar dolanıp durur ve batar. doktor değilseniz ameliyata kalkışmayın derim. ameliyat girişiminiz hastanın sonu olur sizi de kasap yapar.

İslam dini Allah'ın dinidir. bana göresi sana göresi yoktur. Aması maması hiç yoktur. Nettir açıktır şeffaftır. Tabii ki bunu anlamak için cımbızlarla Google amcadan ayet servis edilerek de öğrenilmez.

Müslüman kadının kişiliğini yapısını giyimini kuşamını konuşmasını düzene sokan Allah'ın dinidir.Kadın Müslüman ise mecburdur kanuna uyacak. Müslümancık ise ki tesettür adına sokakları kirleten o cık'lar çok.

Sanırım diğer başlığa gitmeliyim, Allah daha güzel konuşuyor.

NİSAREYYAN 09 Mayıs 2014 21:36

Alıntı:

Zeus Üyemizden Alıntı (Mesaj 332563)
Sanırım diğer başlığa gitmeliyim, Allah daha güzel konuşuyor.

Malesef bu saatten sonra dikkate almaya değmiyor yazdıklarınız
Yaratıcı olan Rabbimiz ile kulunun kelamını kıyasladığınıza göre...

ademsevda 09 Mayıs 2014 22:40

Alıntı:

Lalü Aşk Üyemizden Alıntı (Mesaj 332479)
Hayran hayran okudum bu t yaziyi...belkide bazen biz bile düşüyoruz bu duruma,bu yazıda kendimi iyice farkettim...çok sükür ki çevremdekilere rağmen sal tuzağına düşmedim!!! Ya artık çevremdekiler bile kiyafetimize karışır oldu,yok gencsin sal tak yada ne öyle yaşlılar gibi koyu renkler giyiniyorsun...sanki onlar için giyiniyoruz...şunu iyice farkettimki çok şükür müslüm an olmamıza rağmen Rabbimin emirlerinden bi haber yaşıyoruz..Rabbim affetsin inşallah ve yanlışlarımiz dan çok gec olmadan İş işten geçmeden döndürsun inşallah...Rabbim razi olsun a bu güzel yaziyi paylaştığınz için...

aynen bana da yaşlı kadınlar gibi giyiniyorsun yok pantolon giy pembe giy yok kırmızı giy senin yaşında olsam şöyle giyerdim ben giyemedim filan bende bazen bu sözleri kafama takıyordum ama bu yazıyı görünceye kadar..

Fatıma-i Zehra 10 Mayıs 2014 15:46

Alıntı:

ademsevda Üyemizden Alıntı (Mesaj 332595)
aynen bana da yaşlı kadınlar gibi giyiniyorsun yok pantolon giy pembe giy yok kırmızı giy senin yaşında olsam şöyle giyerdim ben giyemedim filan bende bazen bu sözleri kafama takıyordum ama bu yazıyı görünceye kadar..

hanımlar ben ona çare buldum. (: ümmetin kızlarının kafasını karıstırmaya çalısan halk der ki:

"ayy ne kadar yaslı görünüyorsun,gençsin sen kızım, süslen biraz,biz geçken yapamadık kıymetini bilin gençliğinizin. hem bu tipinle kimse de almaz seni !!!!"

benim onlara cevabım :) :

1.yaslı görünmek bir sereftir .nitekim Peygamberimiz (a.s.m.) şöyle buyurdu: Gençlerinizin en hayırlısı, (sefahetten uzak durmakta ve temkinli davranmakta) ihtiyarlara benzeyendir. Yaşlılarınızın en fenası ise, (başını gaflete sokmakta ve nefsinin arzularına uymakta heva-perest) gençler gibi yaşayandır” (Heysemî, Mecmau’z-Zevaid, X/270; İbn Hacer, el-Metalibu’l-Aliye, III/3)

2.bu gençliğin kıymetini bilmek değil, hayatının en güzel dönemini günahlarla heba etmektir.

hadîs-i kudsîde Rabbimiz meâlen şöyle buyurur:

"Kaza ve hükmüme inanan, Kitâbın (Kur'an'ın) hüküm ve tavsiyelerine boyun eğen, verdiğim rızıkla kanaat eden, şehevânî arzularını Benim rızâm için terk eden genç bir mü'min, katımda bir kısım meleklerimin derecesindedir." (Deylemî)

Peygamberimiz (a.s.m.) buyuruyor:"Allah, gençliğini Allah'a itaat yolunda geçiren genci sever" (Deylemî)

3.Beni bol basörtüm ve bol kıyafetimle beğenmeyecek (mümkünse peçe takın) adamı ben zaten istemem ! o önce Allah ve rasulünün nasıl bir tesettürü hanımlara emrettiğini öğrensin. napayım iffet nedir bilmeyen adamı değil mi ? gerçek iffet nedir bilen adam giyinmis çıplağı zaten beğenmez,Mü'min bir hanım da böyle bir adama layıktır,değerimi hiç düsüremem :)

hem kaderde varsa olacaktır,yoksa...nasipten öteye gidebilen mi var ? :

"Allah, insanlar için ne rahmet açarsa, artık onu tutacak (engelleyecek) yoktur. Neyi de tutarsa, bundan sonra onu gönderecek yoktur. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir."( Fâtır suresi/ 2.ayet)

sonuç yazmadan olmaz:) :

1.evet gençliğinizin kıymetini bilin. ama onu ibadetle geçirerek kıymetini bilin,Rabbinize kul olabilmek için çabalayarak kıymetini bilin,bu yasları sevap kazanmak için bir fırsat olarak bilin.
2.evet güzel görünün. dısarıda doğru tesettürünüzle Rabbinize,evde ise bir ibadet hükmünü alan faaliyetlerinizle esinize.

3. evlilik konusunda endiselenmeyin. Rabbiniz es vermek isterse zaten verecektir.

c*

mehmet akif2 05 Nisan 2017 21:34

Alıntı:

Abdulmelik Üyemizden Alıntı (Mesaj 332541)
Zeus,

ewet000ewet000ewet000ewet000ewet000

SAAT: 18:20

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321