![]() |
Cevap: Kim bu Allah dostları? Alıntı:
La ilahe illallah diye zikretmek bid’at ve şirktir. (Yasak Halkalar, Husam el-Akkad.s .25 Dar el-Sahaba, Tanta) CEVAP Zikre şirk demek kadar büyük sapıklık olmaz. Üç âyet-i kerime meali şöyledir: (Kalbler ancak Allah’ın zikriyle huzur bulur.) [Rad 28] (Allah’a ve ahiret gününe [inanıp] kavuşmayı arzulayanlar ve Allah’ı çok zikredenler için Resulullah elbette güzel bir örnektir.) [Ahzab 21] (Rahmân’ı zikirden yüz çevirene, yanından ayrılmayan bir şeytan musallat ederiz.) [Zuhruf 36] Üç hadis-i şerif meali de şöyledir: (Zikrin efdali, La ilahe illallah, duanın efdali de elhamdülillahtır.) [Tirmizi] (La ilahe illallahı çok söyleyerek imanınızı tazeleyin!) [Taberani] (Günde yüz defa La ilahe illallah diyenin yüzü kıyamette ayın 14 ü gibi parlar.) [Taberani] |
evet000 |
Cevap: Kim bu Allah dostları? hiç bir soruya cevap veremediniz |
Cevap: Kim bu Allah dostları? savundugunuz dusunce sizi susturuyosa varın bir dusunun... |
Cevap: Kim bu Allah dostları? RABITA ŞİRKİ.. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Kim bu Allah dostları? en onemlisi de siz bir tarikata baglı degil misiniz sorusu ...buna cevap lutfen samimi olarak... |
Cevap: Kim bu Allah dostları? cumartesi,pazar final sınavlarım var bırakmadınız ders çalışayım:) olsun faydalı olur ,inşaAllah |
daha önce kadiri tarikatındaydım,daha sonra hak ve batılın ne olduğunu Kuran ve sünneti anlayınca baktımki kandırılmışım ve Allah a sığınırım,öyle bi bağlılıktan dedim,kimki islam ile bağını koparmak isterse buyursun o yola koyulsun.. |
|
Cevap: Kim bu Allah dostları? yazdıgım cevaplarda sırf kendini kandıran insanların verebilecegi cevaplardı... |
Cevap: Kim bu Allah dostları? mursid rabıtası dıye bır seyi akıl nasıl kabul edebilir ki zaten.bu tarıkatlarda ki insanlardan seyhim himmet eyle diye dua ediyorum cumlesini cok duydum.yapılan zikir ortamlarında da yine seyhe dua ediliyor.tamam yapılan seyler guzel fakat bi o kadar da yanlış var ne yazık ki ....sohbet ortamlarında da seyhin sozleri okunuyo ...tek guzel yanı zikir fakat orda da seyh dusunuluyo.belli bi zaman sonra seyhe kul oluyosun insanlar saflaştırılıyor ...alimi de cahili de aklı olan anlar zaten... |
Cevap: Kim bu Allah dostları? ayrıca o cokca anlatılan hikayeleri de cok duydum.bir insanın allah dostu olup olmadıgı bilinemez..zira kalpleri ve içinden gecirdiklerimizi dahi yalnız allah bilir. |
Allah var sıkıntı yok.İslam dini için bir şeyler yapmaya çalışanlar arasında,yanlış ve hatalar veya bazı konularda,bu konularda muhkem ayet ve hadislerle açıklanmış olanların dışındaki konularda farklı düşünüle bilinir.Farklı meşru teviller yapıla bilinir. Yalnız tarikat ve tasavvuf masum olmadığı gibi,içinde kurana ve sünnete muhalif hemde ŞİRK barındıran bi ekoldur.Karşı çıkmamız bundandır.tasavvufun ıslah edilecek kadar masumiyeti yok,bu ekol ancak inkılap edilmelidir. Vehabiliğe gelince,ne ben nede hiçbir muvvahid kendinin VEHABİ olduğunu söylemez.Bunu muhammed bin abdulvehab bile söylememiş.muhammed bin abdul vehab da senin benim gibi bir insan,oda islamı derd edinmiş gücü nispetince hatasıyla,sevabıyla günahıyla çalışmıştır.Fikirleri arasında hata ve yanlışlar olabilir mi? Tabikide olabilir,hatasızlık kusursuzluk sadece Allah a aittir.Muhammed bin abdul vehabın hatalı ve yanlış olan fikirlerini kaynak belirterek verin bizde görüp anlayalım ve sizede teşekkür edelim.Sağlıcakla kalın... |
Zaten sizin gibi seviyeli birinin hakaret edeceğine ihtimal vermiyorum. Ben sadece sizin iyiliğiniz için(sonra başınıza iş açmayın diye) laf arasına girdim. Sadece forum kurallarını hatırlattım. Size kolay gelsin...çay-kahve000 |
Re: Kim bu Allah dostları? Aslinda bilinmez kardesim de hakli tarikatlere bakiyosun adam saniyosun fos cikiyo ne yapmak lazim bizim ustlendigumuz sorumluluk agir veballi yuk deyip hic bir Allah kulu yasantisina dikkat etmiyo dun tv izledim tesadufen musluman adam nazik ve ince dusunendir bence bunu sorgulayalim herkes onune alsa nefis muhasebesi yapsa daha iyi olmazmi el gitti ayabiz ise hala gerideyiz biran once uyanmamiz lazim rabbim muslumanlarin arasini birlestir Rabbim muslumanlari guclerini hayra harcasinlar rabbim muslumanlari zenginlestir senden baska kimseye muhtac etme |
Cevap: Kim bu Allah dostları? eywallah Bilinmez Hocam ... |
Cevap: Re: Kim bu Allah dostları? Alıntı:
|
Tarikat ve tasavvufu sirk barındırıyor demissiniz ve ıslah edilecek bir yani yok diyerek bütün tarikat ve tasavvuf erbabını sirkle itham etmissiniz öncellikle Abdulkadir geylani r.a şahı naksibend r.a imam Ahmed faruki r.a vb. gibi zatlarida bu kategoriye kelaminiz içinde dahil görüyorum cunku ayrım söz konusu değil... ve sizce ve zihniyetinizce kelam olarak tekfir etmeyi çok kolay görüyorsunuz... Bu birinci yanlisiniz yani mısırda da öyle olmuştu müslüman kardeşleri siyasete karışıyor diye tekfir eden kendileri ne selefiler diyen bir güruh ne olduysa bir müddet sonra siyasete girdi ve kimse onları küfre firdiniz diye itham etmedi... Neyse bu konum değil ben sadece sunu anlatmak isterim...dün yazmistiniz bütün müslümanlar Allahcc. Dostu diye ben de size ayette gecen .....ve men lem yuhkem bima enzeallahu fe ulaike humul fasikun ve bir sonraki ayette zalimun ve öncesinde kafirun diye gecen ayetler kimlere bakiyor .....o Müslümanlar Allahcc dostu dediğimiz ayette ise onlara korku yok onlar uzulmeyeceklerde diyor bu ayetlere nasıl bakacaksınız |
Hani bir fıkra var: Amerikalılar milyon dolar harcayarak uzayda, yerçekimsiz ortamda yazabilen bir kalem icat etmişler. Ruslar ise aynı işi kurşun kalemle halletmiş. Şimdi kim daha zeki? Ruslar mı, Amerikalılar mı? Onu bilmem ama teknolojiyi kullanmada zekayı daha iyi kullananın Amerikalılar olduğu kesin.:):) Ha marifet mi? Marifet Hakkı bilmektir. Gerisi kıylü kal... |
Cevap: Kim bu Allah dostları? Öncelikle itikatta marifetullaha yani Allahı cc. Tanımada gayretimiz olsun gerisi ikrami ilahidir. Hakiki marifet cenabı hakki tanımaktir. Sünnetin esasi budur dünyevi marifet aya çıkmakta olsa cenabı hakkin ve resulunun yaninda kıymeti yoktur eğer onu tanimazsan |
Sayın affann ,tasavvufun bilgi kaynağı marifet ve keşftir.İslamın ise vahiy ve vahiynin pratiği olan son Rasul Muhammed as mının yaşantısıdır. Tasavvufun bu marifet ve keşfinin tarifide yunus emrenin şu dörtlüğünde bariz şekilde ortaya konmuştur.. Yunus ne demiş, İLİM İLE HİKMET İLE KİMSE ERMEZ BU SIRRA, VELEVKİ DÖRT MEZHEBİ OKUYA, GENE ERMEZ BU SIRRA, ve devam eder durur bu kasırga.... gel bakalım burda ne demiş yunus ve marifet keşf ne demek nasıl bir iddadır onu görelim.. İslam dininin sahibi Allah tır.Allah ise bizzat seçtiği Rasullerine BEN İLİM VE HİKMETİ VERDİM diyor..şimdi soruyorum sayın affann,rasullerin dahi İLİM VE HİKMETLE ULAŞAMADIĞI BU SIR YOLU NEDİR..Allah ın dini sırlı vırlı[yalanlı] bi yolmudur? Ayrıca tasavvuf ekolu öyle sadece BU SIRLADA KALMAMIŞ,marifet ve keşfinin yanında HİNT MİSTİĞİNİ,YUNAN FELSEFESİNİ,VE ÇİN BUDİZMİNİ alıp bir kısımda İSLAM ın bazı halleriyle HARMANLAYIP servis edmiştir..En basitiyle NAKŞİBENDİLİĞİ araştırın,nakşibendiliğin sosyolojisine bi bakın,NAKŞİBENDİLİĞİN İLK ÇIKTIĞI YER BUDİZM dir.Yani nakşibendilik bir budist mezhebiyken,nasıl İSLAMA SOKUŞTURULMUŞ,gerisii siz düşünün..[nakşibendiliğin sosyolojisi için söylediğimin delili FERİT AYDININ NAKŞİBENDİLİK ARAŞTIRMASINA BAKA BİLİRSİNİZ dip notlarıyla ve tarihiyle veriliyor. Yukarda isimlerini saydığınız KİŞİLERİN İSİMLERİYLE DEĞİL FİKİRLERİYLE BEN İLGİLENİRİM,onların yapıp ettiği ve söyledikleri hiçte öyle masum değildir. |
aya gitmek marifet olmasaydı.Bu site olmazdı ve siz şuan bu sitede ihtiyacınız olana ulaşamazdınız. :) |
Cevap: Kim bu Allah dostları? Yuh artik diyorum mesajı iyi okuyun... Marifetullah yaninda aya çıkmak marifetse itikadiniZi gözden geçirin derim... |
Cevap: Kim bu Allah dostları? Aya çıkamadığımıza göre,onu çıkınca konuşuruz. Gelelim sorduğunuz maide 44,45,ve 46 ayetlere ve kimleri kapsadığına; Bu ayetlerin bu günkü karşılığı şudur.Bu gün insanlar üzerinde,Yürütme,Yasama ve Yargı da Allah mı yoksa beşeri hükümlermi uygulanıyor. Eğer cevap Allah ın hükmü ise sorun yok,tehdid yok ve karşılığında mükafat olarak cennet var. Eğer cevap,Allah değilde,BEŞERİ HÜKÜMLER ise,kimler bunu tasarlıyor,kimler bu tasarlıyanları seçiyor,kimler uyguluyorsa HEPSİ DE VERDİĞİNİZ AYETLERİN HÜKMÜNE MUHATTAB DIR.. |
Cevap: Kim bu Allah dostları? Uzay mevzusu mu oldu... [YT]/watch?v=1h76NhFKHqc[/YT] |
((((((Allah cc. Dan Bahsedis uslubunuzu edebe aykırı buluyorum... Ve marifet noktasında neler almanız gerektigide belli oluyor...))))). Peki cenabi hak cc. Mutlak hakimdir değil mi |
Allah kuranda kendisini ,yine Kendi isimleriyle yüceltmemizi ,müslümanlara öğretmiştir.ben Allah tan daha bilgili kimseyi tanımıyorum,ne yapayım benim huyumda da bu işte,kusuruma bakmayın. |
Cevap: Kim bu Allah dostları? [QUOTE=bilinmez;365599]Allah kuranda kendisini ,yine Kendi isimleriyle yüceltmemizi ,müslümanlara öğretmiştir.ben Allah tan daha bilgili kimseyi tanımıyorum,ne yapayım benim huyumda da bu işte,kusuruma bakmayın.[/QUOTE sizde Allah diye yuceltiyorsunuz oylemi ....eddebeni rabbi ve ahsene te'dibi hadisini bilirsiniz... Peygamberimiz a.s.m Ma arefnake hakka marifetike ya ma'ruf diye dua eder marifet sunnette ne imiş bir araştırın isterseniz |
Cevap: Kim bu Allah dostları? aya cıkmak elbetteki marifet kardeşim artık devir teknoloji devri [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] bunların hepsi gevur icadı bize ait ne var tarikatlerin bir çoğu şirk batağında bunu herkes biliyor aslında dogrularına zaten kimsenin sözü yok bence uzatmanın anlamı yok müslümanlar kardeştir vakit birlik zamanı |
Bu cümle şirktir. Yani, ''Allah'tan daha bilgili kimse yok'' sözü şirktir. Nedenine gelince: Allah'tan daha bilgili kimse yok, demek; birçok bilgili kimse var ama bunlardan hiçbiri Allah'tan daha bilgili değil, anlamına gelir. Halbuki Allah, birilerinden daha bilgili değildir. Çünkü O'ndan başka birileri yoktur. O bilginin sahibidir. İlim sahibi ancak ve ancak O'dur. O, ilminden kullarına ne vermişse, kullar ancak onu bilebilir. O, bilgisinde, ilminde, mülkünde, zatında yalnızdır. Tektir. Eşi ve benzeri de yoktur. O sonsuzluğun sahibi iken, O'nu birileri ile kıyaslamak doğru değildir. Çünkü O'ndan başka birileri yoktur... Bazen hata ile söylenen sözler bizi şirk bataklığına düşürebilir. Saygılar... |
|
|
|
Zaten verdiğin gazete ve yayın gruplarının ıslama düşman olduğu da AP açıktır propaganda yapma alet olma onların dinsizliklerine |
Cevap: Kim bu Allah dostları? Alıntı: Allahın kulu_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster aya cıkmak elbetteki marifet kardeşim artık devir teknoloji devri Rusya'nın uydu üzerinden saldırıya geçen silahı - Hürriyet Rusya "anti-uydu" silahı geliştirdiğini duyurdu - CNN TÜRK Yıldız Savaşları kapıda - Yeni Şafak Türk Silahlı Kuvvetleri Keşif Uydu Komutanlığı - Ankara ... bunların hepsi gevur icadı bize ait ne var tarikatlerin bir çoğu şirk batağında bunu herkes biliyor aslında dogrularına zaten kimsenin sözü yok bence uzatmanın anlamı yok müslümanlar kardeştir vakit birlik zamanı .............................. Zaten verdiğin gazete ve yayın gruplarının ıslama düşman olduğu da AP açıktır propaganda yapma alet olma onların dinsizliklerin |
Re: Kim bu Allah dostları? Allaha ulasmak bilimi engellemeli Yada musluman adam sadece Allah cc ulasmaya calismali zaten durum ortada nerde hata yaptik deyip teknolojiyi ilerteliim demiyorsunuz deyilmi Teknoloji nadem kotu burada ne isin var musuman adam at gozlugu takmaz moderndir bati bizden ogrendi bize satiyor sen memnunsan baska Bn diyorum ki MUSLUMAN ADAM UYANIK OLSUN KENDINI ULKESINI GELISTIRSIN BUNUN NERESINI ANLAMADINIZ PES DIYORUM SIZCE MUSLUMANLAR ACIMI CEKSIN YOKSA ALLAH CC BIZE IBADETIMI FARZ KILDI BIR MUSLUMAN VEYA BIR ALLAH KULU GGOREVI NEDIR Hem butun mucitlerin hocasi muslumandir ve hiristiyanliktan uzaklasarak buluslar yapmislar bir yerde okumustum rabbim bilir dogrusunu Okadar sacmalamissin ki musluman adamin gorevi sadece namaz kilmak gibi olmus Sizin gibiler yuzunden osmanliya matbaa gelmemis Teknenoloji dusmani siz olmalisiz Madem verdigim gazteler islam dusmani islamcilarda gazete acsin verdiginiz ornekle çelişiyorsunuz artik soguk savas donemi Niye anlamak istediniz gibi anliyorsunuz Isim vermicem bir suruu tarikat sapigi yuzde 90 sapik resulu ekren sav buyumus ummetim 72 firka olucak cennetlik olan birisi diye bende buna istinaden yazdim size ne yazsak bos pencerenizi genisletin muslumanlar ileri goruslu olmali ilim cinde bile olsa gidiniz Bn ilim ogrenme duasini ornek veririm ilk ayet oku oku nedir al sana kuran konusuyor ben degil yetmezmi Dalga gecmissin bide uzayla ilgili ayet varmi ben tefsirci degilim uzayla ilgili ayet varsa getirim |
Bazı Alimlere göre Rahman suresi 33. ayeti uzaya gitmekle tefsir etmişlerdir. Biz bilemeyiz Rabbim bilir... |
|
Sen yazdığım mesajları iyi okumamissin ve halada Anlamıyorsun kemalist rejimden gectihin belli osmanlıya matbaanın kaç yılında geldigine bak fatihin toplarına bak İbni sina nin eserlerine bak ve benim ecdadima iftira atma...hala dinsizlerin Kemalistlerin kafası ile konuşuyorsun....o kadar osmanli arşivlerini kim yakmış kim talan etmiş kim satmış ... İlim müminin yitik malıdır diye devam eden hadisi sanki bütün İslam uleması ve müslümanlar bilmiyorlar mi eserler vermemişler mi piri reisin haritasına bak o zamanki Hangi teknoloji ile çizilmiş... Sana bir hatıra anlatayim bediüzzaman said nursi hzlerine o zamanın Japon kumandanı geliyor ve diyorki müslümanlar ne zaman dinleri yasamaya başlamışlarsa o zaman yükselmişler diyor...hatiraya internetten bakabilirsiniz... |
|
SAAT: 12:32 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.