Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Sağlık-Yaşam/ Beslenme-Spor-Diyet > Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp

Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi:  13 Nisan 2011 (10:23), Konuya Son Cevap : 15 Ocak 2012 (20:52). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 13 Nisan 2011, 10:23   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.435
Konular: 575
Beğenildi:4525
Beğendi:6114
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart hayatı zindan eden hastalık: MİGREN

hayatı zindan eden hastalık: MİGREN

Çalışmalarını Almanya'da yürüten Türk profesör İsmail Özkanlı, migren hastalarının, doktora gitmek yerine rastgele aldıkları ağrı kesici ilaçlarla sadece ağrıyı dindirme yoluna gittiklerini belirterek, rastgele alınan ağrı kesicilerin iç organlarda kalıcı hasarlar oluşturabileceği uyarısında bulundu.
Prof. Dr. Özkanlı yaptığı yazılı açıklamada, migreni tetikleyen en önemli faktörlerden birinin stres olduğunu ifade ederek, çeşitli araştırmalara göre her dört kadından birinde migren bulunduğunu, bunun nedeninin de hormonlar ve duygusal hassaslık olduğunu kaydetti.

Kadınların hem günlük yaşamın hem de ailevi sorunların stresini daha yoğun yaşadığını vurgulayan Prof. Dr. Özkanlı, bunun da kadınlarda migren hastalığının sıklıkla görülmesine yol açtığına işaret etti.

Prof. Dr. Özkanlı, açıklamasında, ''Migren hastaları, doktora gitmek yerine rastgele aldıkları ağrı kesici ilaçlarla sadece ağrıyı dindirme yoluna gidiyorlar. Rastgele alınan ağrı kesiciler iç organlarda kalıcı hasarlar oluşturabilir'' uyarısında bulundu.

Ağrı durumlarında mutlaka doktora gidilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Özkanlı, açıklamasında şu önerilerde bulundu:

''Baştaki ağrıyı dindireyim derken mideye, böbreklere ya da karaciğere daha büyük zararlar verilebilir. Doktor tavsiyesi dışında, ağrı kesici hap kullanma gereksinimi ortaya çıktığında, uçucu yaban nanesi yağını tavsiye ediyorum. Özellikle Avrupa'da, insanların ağrılarını dindirmek için sıklıkla kullandıkları ve hiçbir yan etkisi olmayan doğal yaban nanesi yağı Türkiye'de yeni yeni yayılmaya başladı. Roll on tüplerde satılan yağın, ağrıyı birkaç saniyede dindirme özelliği hem etkili hem de güvenilir.''
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Ne söylerdin? Gündem/ Manşetler Kara Kartal 2 74 01 Mart 2024 08:31
Emine Aba Pazarda Videolar/Slaytlar Esma_Nur 8 350 04 Aralık 2023 17:23
Nehirden denize özgür Filistin 🇵🇸 Videolar/Slaytlar Kara Kartal 1 96 01 Aralık 2023 16:41
Hayallerimizi gerçekleşdirme bölümü Kişisel Gelişim ve Psikoloji Kara Kartal 12 378 01 Aralık 2023 16:29
Çok önemli tesbit Sağlık / Beslenme Esma_Nur 0 106 25 Kasım 2023 20:21

Alt 04Haziran 2011, 10:27   Mesaj No:2
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.585
Konular: 696
Beğenildi:8167
Beğendi:9373
Takdirleri:25979
Takdir Et:
Standart Migrenin evde tedavisinin 11 yolu

Tüm dünyada 240 milyon insan, migrenle boğuşuyor. Bunun büyük çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor.


Bu da genellikle kadınların menstrüel döngüsünden kaynaklanıyor. Fakat migreni tetikleyen diğer nedenler arasında ise alkol, hava değişimleri, stres, yemek ve uyku yoksunluğu bulunuyor. Foxnews'te yer alan habere göre, migren ağrınızı evde tedavi etmenin 11 yolu:
1. Su için: Dehidrasyon baş ağrısının nedenlerinden biri olabilir.
2. Kafein alın: Kafein iki tarafı keskin bir kılıçtır. Başağrısına çare olabilir ve engelleyebilir. Kafein kan damarlarını daraltabilir, ağrıyı azaltabilir. Ancak bazı insanlarda kafein başağrısını tetikleyebilir. Eğer birisi aşırı derecede kafein kullanıyorsa, mevcut başağrısını kötüleştirerek geri tepen başağrısına neden olabilir.
3. Başınızı saç bantıyla sarın: Bu yöntem çok eskilerden beri denenmiştir. Bazı insanlar, bunun işe yaradığını iddia ediyor.
4. Balık yağı: Balık yağı taraftarları yağın iltihabı azalttığını ve şakaklarınızdaki kan damarlarını daraltarak işe yaradığını iddia ediyorlar.
5. Nane yağı: Başınızın ağrıyan kısımları üzerine ovalayarak sürün. Nane yağının migrene iyi geldiğine dair literatür olmamasına rağmen, insanlar migrene iyi geldiğini söylüyor.
6. Zencefil yiyin ya da zencefil kapsülleri için: Hiç kimse bunun nasıl işe yaradığını bilmiyor. Ancak zencefil açıkca mide bulantısını azaltıyor.
7. Magnezyum: Günde 400-600 mg alındığında, magnezyum menstrüelle ilişkili ve aurayla ilişkili migrenlerde etkilidir. Ancak, çok fazla magnezyum içmek ishale neden olabilir.
8. B2 vitamini: Günlük 400 mg alınan B2 vitamini, migren için önleyici rol oynar. Ancak B2 vitamini bazı kişilerde sık idrara çıkma ya da koyu renkli idrara neden olabilir. Bu nedenle dozu iyi düzenlenmeli.
9. Koenzim Q10: Günde 300 mg alınması halinde, başağrısını azaltmada etkilidir. Ancak çok pahalı olabilir.
10. Lapaza çiçeği: En etkili doğal ilaç olan lapaza çiçeği, alt üst olmuş mideyi yatıştırmasının yanında migren ağrısının ve astımın tedavisinde çok etkilidir.
11. Soğuk ya da sıcak kompres: Bu kimsenin niçin iyi geldiğini bilmediği diğer bir çaredir. Fakat, plasebo etkisi yapabilir, hastalarda oyalacı bir etki oluşturur.
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla
Alt 15 Ocak 2012, 20:52   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.435
Konular: 575
Beğenildi:4525
Beğendi:6114
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: hayatı zindan eden hastalık: MİGREN

Migreni olanlar nasıl beslenmeli

TEHLİKELİ GIDALARI BULUN

Migreni tedavi etmeye yönelik rejime 4 hafta devamedilmesi uygun olur. Eğer bu programı uygularkenmigren krizi geçirmezseniz, 3-7 günlük aralarla, size dokunduğundan kuşkulandığınız yiyecekleri birer birer yiyin ve hangi yiyeceğin krize neden olduğunu saptayın. Eğer bir yiyeceği yedikten sonramigren ağrıları baş gösterirse, 3-4 gün yeni bir yiyeceği denemeyin. Çünkü bu süre içinde trombosit anormallikleri belirgin olmayabilir. Eğer bu programı uyguladığınız halde durumunuzda bir düzelme olmazsa, daha kısıtlı bir rejimuygulamanız gerekir. Bu rejimde kişinin ancak 10-15 tür yiyeceği denemesine izin verilir. Bu rejim ancak bir doktor denetiminde uygulanmalıdır.

ÖĞÜN ATLAMAMAK GEREKİYOR

Dönüşümlü ya da ek olarak, trombosit yığılımını önleyen besin bütünleyiciler de alabilirsiniz. Bu yaklaşımın bir başka yararı da, çok sıkı bir rejimuygulamanızı gereksiz kılmasıdır. Trombositlere karşı güçlü etkileri olan besin bütünleyicilerin başında B6, C ve E vitaminleri, temel yağ asitleri (ketentohumu yağı, balık yağı ve eşekotu yağı gibi) ve zencefil gibi bazı besinmaddeleri gelir. Uygulanan rejimve bileşimindemaya bulunmayan karma vitaminler, hastanın durumunda iyileşme sağlayabilir. Doğumkontrol hapı kullanmaktan kaynaklanan ya da hapların kullanımıyla azanmigrenlerde B6 vitaminini denemenin yararı olabilir.Östrojenler, B6 vitamini gereksinimini artırır.Günde 50miligramB6 vitamini almak, trombosit yığılımını da önler. Bir öğünü atlayıp yememek demigren ataklarına yol açabilir. Bu nedenle, migren hastaları öğün atlamadan beslenmeye özen göstermelidir.

Migreni olanların kaçınmaları gereken yiyecekler

Migren hastalarının sigara ve alkol tüketimlerini kısıtlamaları, özellikle de kırmızı şaraptan uzak durmaları gerekiyor. Migrenliler şeker, kakao ya da çikolata gibi bileşiminde kafein bulunan yiyecekleri tüketmekten de kaçınmalı. Çay, kahve ve kolalı içecekler demigreni tetikliyor.Migren hastalarının, doğumkontrol hapı kullanımlarını kısıtlamaları ve bazı durumlarda aspartan içeren yiyeceklerden uzak durmaları da gerekiyor.

Bütün bunlara dikkat ettikleri halde iyileşemeyenmigrenlilerin tüketimini kısıtlamalanı gereken başlıca yiyecekler şöyle sıralanıyor:
Çikolata, maya türevleri, maya ürünleri, karaciğer, salam, sosis, bakla, salamura ringa balığı ve peynir gibi bileşiminde tiramin bulunan yiyecekler.
Peynir, salam, sosis, tuzlama ve lahana gibi içinde histamin bulunan yiyecekler.
Portakal ve muz gibi içinde migreni azdırabilecek doğal kimyasallar bulunan yiyecekler.
İçeriğinde tartrazin (E102), benzoat (E210-219) ve monosodyum glütamat (E621) gibi katkı maddeleri bulunan yiyecekler.
Buğday.
Süt.

Migren hastalarının güven içinde tüketebilecekleri yiyecekler
Sebze çorbası
Haşlanmış yumurta
Sebze püresi
Armut
Elma
Papatya çayı
Melisa çayı
Kereviz
Kivi

Migreni yenmek isteyenler bunlardan kaçınmalı:
Stres
Sigara dumanı ve parfüm gazı gibi maddeler
Çok fazla televizyon seyretmek
Yorgunluk
Omurga bozuklukları
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kuyu, gömlek, Zindan.. /İbrahim İnecik İBRAHİM İNECİK İbrahim İnecik 1 17 Ocak 2015 20:15
Zindan Mumu... Beytül Ahzan Şiirler ve Şairler 0 27 Temmuz 2014 01:31
Zindan Mumu (Dr.Ali Şeriati) MERVE DEMİR Alimler(Rh) 10 16 Ekim 2012 09:24
Yusuf.. Kuyu.. Zindan../İbrahim İnecik İBRAHİM İNECİK İbrahim İnecik 2 26 Eylül 2010 22:38
Vefat eden kimsenin malına taalluk eden haklara ölçü _bülbül_ Ölüm-Ahiret-Sırat-Mizan-Kader 0 13 Nisan 2009 08:29

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.