Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp (https://www.forum.medineweb.net/824-tibbi-nebevi-ve-alternatif-tip)
-   -   Mayanın vücudumuz ve sağlığımız üzerindeki mucizevi faydaları! (https://www.forum.medineweb.net/tibbi-nebevi-ve-alternatif-tip/20055-mayanin-vucudumuz-ve-sagligimiz-uzerindeki-mucizevi-faydalari.html)

Esma_Nur 03 Kasım 2011 16:06

Mayanın vücudumuz ve sağlığımız üzerindeki mucizevi faydaları!
 
Maya nedir?
Maya, mantarlar grubunda yer alan tek hücreli canlılardır. Çıplak gözle görülmeyecek kadar küçük, yuvarlak ve renksiz hücrelerden olusan, bira mayası olarak da bilinen bu madde, başta ekmek olmak üzere çeşitli unlu mamullerin, bira ve şarap gibi içkilerin üretiminde kullanılıyor.
Piyasada toz (kuru) ya da kalıp (yaş) halde satılıyor. Ekmek yapımı sırasında hamur maya ile kabartılıyor. Maya undaki nişastayı etkiliyor ve bir tür şeker olan glikoza dönüstürüyor. Sonra da glikozu alkol ve karbondioksite ayrıstırıyor.
Oluşan karbondioksit gazı, mayalanan hamur içinde baloncuklar halinde dağılarak hamurun kabarmasını sağlıyor. Pişirme islemi sonunda hamura katılan suyun büyük bir bölümü, karbondioksit ve alkol uçuyor. Böylece ekmek gözenekli, kabarık ve yumuşak bir kıvam alıyor.

Sağlığınız için:
Daha sağlıklı ve her zaman enerjik olmak ister misiniz? Maya bu konuda size yardım edebilir. Çünkü o etkili bir stres atıcıdır. Karaciğeri temizliyor ve anne karnındakı ceninin gelişimini sağlıyor. Ayrıca bağısıklığı güçlendirerek hastalıkları önlüyor. Özellikle sporcular, hamileler, gelişmekte olan çocuklar ve nekâhat devresinde olan hastalar bu değerli besini bol bol tüketmeliler.


Sporcular:
Maya, doğadaki en zengin aminoasit özleri, magnezyum, potasyum, krom selenyum ve fosfor gibi mineralleri, B grubu vitaminleri içerdiği için özellikle spor yapanlara son derece yararlıdır. Bilim adamlarina göre maya, sağlığımız için çok yararlı bir besindir. Organizmanın kimyevi aktivitelerini uyararak en iyi şekilde çalısmasını sağlıyor. Hücrelerin büyüme ve üremesine yardımcı oluyor. Yağ ve karbonhidrattan yoksun oldugu için hazmı kolaylaştırıyor. Bu nedenle sporcular mayalı yiyeceklerin ağırlıklı oldugu bir beslenme alışkanlığı edinmeli. Yağsız ve mayalı hamurişleri ve ekmeğe ölçülü miktarda yer veren bir beslenme programı uygulamalı, mayayı kahvaltıda süte ilave ederek ya da diger öğünlerde salata veya mezelere ekleyerek yemeli.

Anne adayları:
Hamilelik döneminde vücudun gereksinimleri artıyor. Maya tüm bu ihtiyaçları karşılayacak kadar zengin nitelikler içeriyor. Mayadaki zengin B9 vitamini (folik asit) hamilelerde cok sık rastlanan anemiyi önleyip yeni hücrelerin (plasenta gibi) üretimini uyarıyor. Cenindeki sinirsel hücrelerin gelişimesini sağlıyor.
Yetişkin bir insanin günlük folik asit gereksinimi 3 mg. iken, hamilelik döneminde bu miktar 7.5 miligrama çıkıyor. Bu nedenle hamile kadınlar mayalı yiyecekleri, bu dönemde beslenme programlarına almalı.

Diyabet:
Maya, sodyum ve şeker açısından yoksun olduğu için özellikle diyabet ve hipoglisemi‘ den (kan şekeri oranının düşmesi) yakınanlar icin ideal. İçeriğindeki krom, kandaki yağ ve şeker düzeyini azaltan insülinin hareketini güçlendiriyor. Çinko minerali ise glisemi (kandaki yüksek eker oranı) düzeyini düşürüyor.

Stres:
Maya, yoğun strese ilaç gibi geliyor. Zengin B vitaminleri sayesinde sinir sistemini dengeliyor. Sinir hücrelerinin yaşamını uzatıyor ve sinirlerin çevresindeki lifleri güclendiriyor. Sinirsel uyarıların düzenli bir şekilde işlemesini sağlıyor.Örneğin kalp atışları, göz kırpma, nefes alma, kanı iterek kan dolaşımını hızlandıran damarların işlevi gibi. Ayrıca konsantrasyonu, fiziksel ve ruhsal randımanı artırıp yorgunluk ve asabiyeti önlüyor. Yoğun stres altında iken artan mide asidini önleyerek, sindirim sisteminin işlevine de yardımcı oluyor.

Diyet:
Sağlıklı bir diyette yer alan besinlerin vücudun tüm gereksinimlerine yanıt vermesi gerekiyor. Maya bu gereksinimlerin büyük bir bölümünü karşılayabilecek nitelikte. Zayıflama diyetleri bazen bağırsak bakterilerine zararlı olabiliyor. Maya bu durumda dengeleme görevini üstleniyor ve bağırsaklardaki yararlı bakterileri güçlendiriyor.

Karaciğer:
Karaciğer, önemli görevleri yerine getiren, en yoğun çalısan ve en stresli iç organlarımızdan biridir. Besinlerden aldığımız maddeleri vücut için yararlı maddelere dönüştürmek için hiç durmadan çalısıyor. Kesintisiz faaliyet gösteren bir kimya laboratuvarı gibi. Bu nedenle sürekli yardıma ihtiyacı var. Maya, karaciğerin yakın dostu olarak çift etkili hareket ediyor;
*Birinci etkisi: Karacigeri toksinlerden arındırıyor.
*İkinci etkisi: Onun düşmanlarına karşı savaşıp yağların bu organda birikmesini engelliyor.
Ayrica maya colina denilen yağ dönüştürücü bir madde içeriyor. Bu madde, vücuda giren yağları organizma tarafından en iyi şekilde kullanılacak hale getiriyor ve karaciğerde birikmelerini önlüyor.

Güzelliğiniz için:
Güzelliğin sırrı mayada saklı. Onunla saçlarınıza masaj yapın, sütte eriterek yüzünüze ve ellerinize sürün. Güzelliğiniz için ihtiyacınız olan tüm gereksinimleri karşılayacak kadar zengin olan mayayı mutfağınızdan eksik etmeyin.

Vücut ve yüz:
Yüzünüzü nemlendirmek ve dış etkenlere karşı korumak için mayadan yararlanabilirsiniz. Yüksek dozda protein içeren maya, cilt dokularının yeniden yapılanmasını sağlıyor. Cildin daha güzel ve pürüzsüz görünümüne yardımcı oluyor. Protein, ayrıca cildin oksijen almasını sağlayıp beslenmesine katkıda bulunuyor. Mayanın içeriğindeki yüksek potasyum miktarı, dokularda biriken toksinleri dışarı atarak cildin artık maddelerden arınmasını sağlıyor. Böylece cilt âdeta yenileniyor. Maya, cildin mat ve pürüzlü görünümüne yol açan mide sorunlarını gideriyor. Bağışıklık sistemini güçlendirerek cilt alerjilerini önlüyor. İçeriğindeki B2 ve B6 vitaminleri sayesinde cildin yağ dengesini ayarlayarak akne ve sivilceye karşı etkili oluyor. Maya, deyim yerindeyse cildi hem içerden hem de dışardan besliyor.

Saçlar:
Maya özellikle stresli dönemlerde saçların dökülmesini önleyip sağlıklı uzamasını sağlıyor. İçeriğindeki B5 vitamini, saç sağlığı için çok önemli olan keratin oluşumunu uyarıyor. Keratin, saçların dökülmesini önleyip daha hacimli ve gür görünmesini sağlıyor.
4 çorba kaşıgı toz mayayı 1 bardak ılık suda eritin. Saç diplerine früksiyon yaparak yedirin. Birkaç dakika bekledikten sonra bol suyla durulayın.

Eller:
Maya ellerin de dostu. Akşamları yatmadan önce 1 kahve fincanı ılık süte, 1 tatlı kaşığı yaş maya ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız bu doğal el kremini ellerinize masaj yaparak yedirin. 10 dakika bekleyip ılık suyla yıkayın. Ellerinizin yumuşacık olduğunu farkedeceksiniz. Özellikle soğuk havada çatlayan ellere iyi geliyor.

Cilt:
Mayanın cilde yararlari antik çağlardan beri biliniyor. Antik Mısır’da kadınlar güzelleşmek için mayayı ciltlerine sürerlermiş. Ayrıca mayanın mikrop öldürücü özelliklerini keşfedip yara merhemi gibi kullanırlarmış. Yaraları dezenfekte etmek ve çabuk iyileşmesini sağlamak için yaranın üzerine maya sürerlermiş,.
Mayadaki vitamin ve mineraller cildin her türlü gereksinimi sağlayacak kadar zengin. Özellikle akne ve sivilceli ciltlere çok yararlı. Karaciğeri toksinlerden arındırıp, temizliyor ve ciltteki aşırı yağlanmayı önlüyor.

Maya ile hazırlanan maskeler sorunlu ciltleri iyilestiriyor.
2 çorba kaşığı yaş mayayı ****l olmayan bir kaseye alıp, 1 çorba kaşığı ılık su ilave edin ve yoğun bir krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Göz ve dudak çevresi dışında tüm cildinize yuvarlak hareketlerle masaj yaparak yedirin. Kuruması için 10 dakika kadar bekleyin. Cildinizi hafif ıslatılmış bir parça pamukla temizleyip,önce ılık suyla sonra soğuk suyla durulayın ve havlu ile tampon yaparak kurulayın.
Bu maskeyi 20′li yaşlardaysanız, ayda bir kez.
30′lu yaşlardaysanız, onbeş günde bir.
40′li yaşlardaysanız, haftada bir.
50′li yaşlardaysanız , haftada iki ya da üç kez uygulayabilirsiniz.

Arkadaşlar, bu çok faydalı bilgilerden istifade edeceğinizi umuyorum. Rabbim Şâfi ismi celiliyle tecelli buyursun. Hepinize hayr bereket ve huzur dolu bir hafta sonu dilerim, en güzele O’na emanet olun. :)

dua dilencisi 03 Kasım 2011 19:55

Cevap: Mayanın vücudumuz ve sağlığımız üzerindeki mucizevi faydaları!
 
Teşekkür ederim formumuzun düşünceli ve kıymetli editörü :) midesi sağlam olan kullanır pasta börekte ..Diğerlerini çoğunu yeni bilgim oldu yaşın kaç dediğimde 15 diyen evdeki 55 lilere uygulamak lazım maskeyi :)))

Esma_Nur 03 Kasım 2011 20:57

Cevap: Mayanın vücudumuz ve sağlığımız üzerindeki mucizevi faydaları!
 
Alıntı:

dua dilencisi Üyemizden Alıntı (Mesaj 143568)
Teşekkür ederim formumuzun düşünceli ve kıymetli editörü :) midesi sağlam olan kullanır pasta börekte ..Diğerlerini çoğunu yeni bilgim oldu yaşın kaç dediğimde 15 diyen evdeki 55 lilere uygulamak lazım maskeyi :)))


BİL MUKABİL EFENİM:) unutmayalımda 45 den sonra başlarız :) maske olayına ömrümüz varsa şayet... evdeki 55 liklere uyurken yapalım maskeyi sürelim yüzlerine sbh şoklansınlargülümseyen000

suhtem 02 Ağustos 2012 04:26

Cevap: Mayanın vücudumuz ve sağlığımız üzerindeki mucizevi faydaları!
 
way be nelere kdrsn maya krdş sen böle evet000
teşkkrlr esma abla çkk fydlı pyşm..c*
dnycmçay-kahve000

Çeşmi 02 Ağustos 2012 10:27

Cevap: Mayanın vücudumuz ve sağlığımız üzerindeki mucizevi faydaları!
 
Sa benim doğumdan sonra sütüm gelmemişti sağlık ocağındaki hemşire maya içmemi söyledi bende içtim akşama sütüm gelmişti ayrıca o dönem de saçım da hiç dökülmüyordu


SAAT: 11:13

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306