Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Sağlık-Yaşam/ Beslenme-Spor-Diyet > Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp

Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi:  11 Aralık 2012 (22:06), Konuya Son Cevap : 23 Mayıs 2013 (22:44). Konuya 8 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 11 Aralık 2012, 22:06   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.186
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
evtx Bilgisayar Başında Fazla Oturmak!

Bilgisayar Başında Fazla Oturmak!

Arkadaşlar bu konuda hassas davranmalısınız bilgisayarın başında 12 saat durmadan oturmaktansa 1 saat aralıklar ile 12 kez oturursanız sizin için daha iyi olur tabi ben burada 12 saat oturun demiyorum tabikide daha az bilgisayar başında vakit geçirmelisiniz.Kendimden örnek vereyim eskiden yani 2-3 sene önce tatil günleri sabah 8 – aksam 10 gibi bilgisayar başındaydım.O zamanlar bana birşey olmuyor diye sürekli oturuyordum bilgisayar başına ne yaptığımı sorarsanız sabahtan akşama kadar saçma sapan oyunlar ile ilgileniyordum geçen sene aklım başıma geldi bir gün yine böyle dur duraksız bilgisayar başındaydım ve başıma öyle bir ağrı geldi ve gözlerim öyle ağrıyordu ki ne düşünmek nede görmek istiyordum sanki bu baş ağrısı bütün o bilgisayar başında geçirdiğim saatlerin bir karşılığıydı sonrasında bir çok araştırma yaptım ve kendimi düzene otutturdum simdi eskisi gibi ne bilgisayar başındayım nede oyun.Şimdi bilgisayardan çok kağıt üzerinde çalışmalar yaparak her türlü programlama dili üzerinde yoğunlaşıyorum size tavsiyem bilgisayar başında online oyunlar oynayıp ömrünüzü tüketmektense programlamacılık-yazılımcılık-tasarımcılık üzerine yoğunlaşın malum hiç olmazsa ilerde bilgisayar başı bile çalışabilirsiniz yada ek gelir elde edebilirsiniz,son zamanlarda internet reklamcılığı çok gelişti.FAkat tabi bu programlama gibi işleri kağıt üzerinde yapın sonradan bilgisayarda yapın aksi taktirde öğütlerim ile size zarar vermiş olurum.Gelelim asıl konumuza bilgisayar kullanmanın hastalıklarına öncelikle bilgisayar bağımlılık yapar bunu bilelim sonrasında size kocaman bi liste hazırladım kendinize göre yorumlayın ve sizlerde anlayacaksınız bilgisayar başında sürekli oyun oynamanın insana verdiği zararları;
Konuya başlamadan önce bilgisayar kelimesini bir köşeye atalım ve sadece yanlış oturmanın zararlarını bir gözden geçirelim ve bunu sizlere anlatmak için yazıma bir resim ekledim aşağıdaki resim sizlere sadece ama sadece yanlış oturan bir kişinin çekeceği hastalıklar konu alınıyor buna birde bilgisayar başında fazla ve yanlış oturma gibi öğeler ile düzenlersek olacak hastalıkları siz tahmin edin.Bu yüzden ilk tavsiyem oturuşunuzu düzeltmeniz olacaktır.


Bilgisayar başında doğru oturmak için ne yapmalıyım gibi bir soru soracaksınız şimdi doğal olarak bende sizlere bunun eğitimini yine bir resim ile vermek istedim resimi özenle araştırdım,ölçtüm,biçtim ve en doğru pozisyonu oluşturan bir resim ekledim umarım uygular ve ağrı çekmeden bilgisayar kullanırsınız.




Kamburluğa Yol Açabilir!
Bilgisayar başında oturanların rahat bir pozisyonda olmamasından kaynaklanan kambur olma tehlikesi.Alabileceğiniz önlem rahat bir pozisyonda bilgisayar kullanmaktır.

Akciğer Embolisi Hastalığına Yol Açabilir!
Akciğer damarlarının kan pıhtıları ile tıkanması.Ölümcüldür.Nedenleri ise;
Kanın koyulaşması
Kanın Damarlarda birikmesi
Damar duvarlarının zedelenmesi
Bilgisayar başında otururken sürekli hareket halinde bulunmak ve arada bir kalkıp gezinmek bu rahatsızlığı engelleyebilir.Aynı zamanda bacaklarınızı oldukça yüksekte tutmak bu hastalığı engelleyen faktörlerdendir.

Göz Yorgunluğuna Sebep Olur!
Bilgisayar ekranına sürekli bakmak gözünüzün sıvı salgılayamayıp kurumasına neden olur ve gözünüzde acı hissedersiniz.Önlemi ise arada bir başka seylerle ilgilenip bilgisayar ekranından gözünüzü uzak tutmalı,gözünüzü dinlendirmelisiniz.

Baş Ağrısına Neden Olur!
Sürekli bilgisayar başında bulunmak beyni ve gözü çok yorar ve beyin bu acıyı size ağrı olarak yaşatır önlemi ise yine bilgisayar ekranından ara sırada olsa ayrılmak ve gerçek hayata dönmek.

Sağlık anksiyetesine Neden Olur!
Bu tip insanlar sürekli kendilerini rahatsız görürler ve sebebini araştırırlar örneğin böbregi agrıdığında böbrek taşından süphelenip sürekli araştırırlar yani bir tür sağlık araştırmacısı olurlar.

Dikkatsizliğe Neden Olur!
Sürekli düşündüğümüz şeyler vardır insan kendisini bilgisayar içinde bırakıp gerçek dünyaya açılamazsa sürekli bilgisayar düşünür ve buda gerçek hayatta dikkatsizliğe,unutkanlığa sebep olur.Önlemi bilgisayar düşüncesinden uzaklaşmak.

Asosyalliğe Neden Olur!
Bilgisayar başında vakit geçiren insan dışarısı ile bağlantısını keserse insanlarla fazla konuşmadığı,görüşmediği için asosyal bir kişiliğe bürünür önlemi ise bilgisayar başındayken dışarısı ile bağlantıyı kesmemek.
Arkadaşlar benim anlatacağım bu kadar bu kadar hastalığı görünce artık fazla vakit geçirmezsiniz herhalde bu kadar yazıyı okuyup anlayan kiş eğer hala bilgisayar başında 10-12 saat geçirirse vay haline.
Bu gibi hastalıklara dikkat eder ve önlemini alırsak ve ayriyetten bilgisayarda lüzumsuz şeyler ile uğraşıp gözlerimizin canlılığını boşa yere tüketmez isek bilgisayar insanlık için yapılmış en güzel iletişim ve bilgi aracıdır aslında.


Alıntı
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
En Pratik Sağlık Bilgileri Pratik / Faydalı Bilgiler enderhafızım 0 68 14 Ekim 2023 13:10
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... Serbest Kürsü su damlası 3 2308 24 Kasım 2016 14:16
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 1912 23 Kasım 2016 12:06
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... İlahiler/Ezgiler Esma_Nur 1 2662 23 Kasım 2016 11:44
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 2208 23 Kasım 2016 11:10

Alt 11 Aralık 2012, 22:09   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.186
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Bilgisayar Başında Fazla Oturmak!




Bilgisayar başında 20 dakikadan fazla oturmayın!

Bilgisayar başında uzun süre vakit geçirenler, bel fıtığı riskiyle karşı karşıya bulunuyor. 20 dakikadan fazla bilgisayar başında vakit geçirmeyin. 20 dakikada bir bilgisayar başından kalkın ya da hareket yapın!


Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkanı Bülent Elbasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de fizyoterapiste duyulan ihtiyacın her geçen gün daha da arttığını söyledi.
Yoğun iş temposu, dengesiz beslenme, maddi sıkıntılar nedeniyle insanların vücutlarına çok fazla dikkat etmediğini ifade eden Elbasan, bunun fizik tedavi ve rehabilitasyon gerektiren ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını kaydetti.

Özellikle bilgisayar başında uzun süre vakit geçirenlerin risk altında bulunduğunun altını çizen Elbasan, şöyle devam etti:

''İnsanlar çalıştıkları ortamda çevresel şartları vücut şekline göre ayarlamalı. Örneğin bilgisayar başında çalışanlar oturma pozisyonlarına çok dikkat etmeli. Uzun süre kambur pozisyonda çalışmak, bel ve sırt başta olmak üzere boyun ağrılarına neden oluyor. Dikkat edilmezse bu ağrılar çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle 20 dakikadan fazla bilgisayar başında vakit geçirmeyin. Bunu gerçekleştiremiyorsanız da 20 dakikada bir bilgisayar başından kalkın ya da hareket yapın.''

-ERKEN TANIYLA KALICI RAHATSIZLIKTAN KURTULABİLİRİZ -

Elbasan, bel, sırt ve boyun ağrılarının erken fark edilmesi durumunda basit önlemlerle kalıcı hale dönüşmesinin önüne geçilebileceğini söyledi.

Eskiden bazı kişilerin ortopedik rahatsızlıklarıyla ilgili hastane yerine ''kırık çıkıkçıya'' gittiğini vurgulayan Elbasan, ''Artık vatandaşlarımız da bu konuda daha duyarlı hale geldi. Eski yöntemlerle tedavi yerine rahatsızlıklarında hemen hastaneye geliyorlar. Kırık çıkıkçılara itibar etmiyorlar. Bu yöntemler insanlarda daha kalıcı zararlar bırakıyor'' diye konuştu.

Türkiye'de 6 bin fizyoterapistin bulunduğunu ifade eden Elbasan, değişen dünya şartlarında meslektaşlarına olan talebin her geçen gün daha da arttığını kaydetti.

Şu an 20 üniversitede fizyoterapi bölümünün bulunduğunu altını çizen Elbasan, önümüzdeki yıl bu sayının 30'a çıkmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Aralık 2012, 00:52   Mesaj No:3
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
Nesli_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Nesli_Nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20510
Üyelik T.: 01 Ekim 2012
Arkadaşları:24
Cinsiyet:
Mesaj: 1.012
Konular: 166
Beğenildi:76
Beğendi:1
Takdirleri:187
Takdir Et:
Standart Cevap: Bilgisayar Başında Fazla Oturmak!

söylemesi çok zorda olsa bu gidişle pc başına çok oturmaktan amelıyat masasına yatacağız :(
__________________
Derdi dünya olanin dünya kadar derdi olur...
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Aralık 2012, 17:08   Mesaj No:4
Medineweb Acemi Üyesi
nurse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurse isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 22787
Üyelik T.: 10 Aralık 2012
Arkadaşları:5
Cinsiyet:bayan
Memleket:mersin
Yaş:36
Mesaj: 36
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Bilgisayar Başında Fazla Oturmak!

bizde hastanenın acil servisinde oraya buraya koşturmaktan oturamıyoruz.
__________________
Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,
Hak bela yazmaz kul azmadıkça..
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Aralık 2012, 17:10   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.186
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Bilgisayar Başında Fazla Oturmak!

Alıntı:
nurse Üyemizden Alıntı Mesajı göster
bizde hastanenın acil servisinde oraya buraya koşturmaktan oturamıyoruz.
Acilde çalışanları az çok bilirim, baya bir acil ve yoğun bakım gördüm
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Aralık 2012, 17:13   Mesaj No:6
Medineweb Acemi Üyesi
nurse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurse isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 22787
Üyelik T.: 10 Aralık 2012
Arkadaşları:5
Cinsiyet:bayan
Memleket:mersin
Yaş:36
Mesaj: 36
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Bilgisayar Başında Fazla Oturmak!

Allah kimseyi düşürmesın hastaneye ne hasta olarak nede çalışan olarak 24 saatlik nöbetteyım.
daha tam anlamıyla derste çalışmadım Allah yardımcımız olsun
__________________
Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,
Hak bela yazmaz kul azmadıkça..
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Aralık 2012, 15:45   Mesaj No:7
Avatar Otomotik
Durumu:hznbnm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 22925
Üyelik T.: 13 Aralık 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 68
Konular: 11
Beğenildi:11
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Bilgisayar Başında Fazla Oturmak!

neden kambur oldugumu şimdi anladımuzgn
Alıntı ile Cevapla
Alt 23 Mayıs 2013, 16:19   Mesaj No:8
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.421
Konular: 575
Beğenildi:4496
Beğendi:6075
Takdirleri:23787
Takdir Et:
Standart Cevap: Bilgisayar Başında Fazla Oturmak!

Kısa ve öz insan vücudu uzun süre oturmaya uygun bir "dizayn"da değil. Bırakın işin sağlık yanını araştırmalar otura otura düşünme yeteneğimizi kaybedebileceğimizi de belirtiyor.

Bu konuda ilginç bir atasözü de vardır: "Çok oturmaya alışırsan bir gün eşeğinin üzerinde otururken eşeğini aramaya çıkarsın.")))

Evet, yorucu hayat sık sık oturma isteği de oluşturuyor. Fakat öyle görünüyor ki aslında fazla oturmak ****bolizmayı yavaşlatarak yoruyor ve daha çok oturma isteği doğuruyor.

Şimdi bu yazıyı okudukdan sonra kalkıp bir tur atmanız gerekiyor. Hadi kalkın!
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 23 Mayıs 2013, 22:44   Mesaj No:9
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.365
Konular: 1263
Beğenildi:11778
Beğendi:8957
Takdirleri:26191
Takdir Et:
Standart Cevap: Bilgisayar Başında Fazla Oturmak!

ilahiyat öğrencileri olarak durumumuz hiçte iç açıcı değil yani...her kalkışta omurga ve boyun rotasyonu yapmak iyi gelicektir
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Sana En Çok Ümmetinin Başında Olmak Yakışıyor Efendim Esadullah Şiirler ve Şairler 1 27 Kasım 2018 21:11
Her Yüzyılın başında bir Müceddid gelir Hadisinde ki incelik Esadullah Hadis-i Şerif 7 05 Şubat 2012 16:27
'Ne fazla' 'Ne eksik' ADEM KARAELİ Şiirler ve Şairler 0 17 Nisan 2011 17:01
Kürt Ergenekonu iş başında wekteki Serbest Kürsü 2 11 Aralık 2009 20:50
Oturmak için ev ararken nelere dikkat etmelidir? MERVE DEMİR Evlilik-Nikah Konuları 0 14 Nisan 2009 11:03

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.