Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Sağlık-Yaşam/ Beslenme-Spor-Diyet > Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp

Konu Kimliği: Konu Sahibi Tuba_,Açılış Tarihi:  05 Mart 2014 (00:31), Konuya Son Cevap : 05 Mart 2014 (00:31). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 05 Mart 2014, 00:31   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Tuba_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Tuba_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20781
Üyelik T.: 10 Ekim 2012
Arkadaşları:13
Cinsiyet:
Yaş:38
Mesaj: 1.326
Konular: 73
Beğenildi:17
Beğendi:6
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonu

Çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonu

Çocukların genellikle sonbahar ve kış mevsimlerinde üst solunum yolu enfeksiyonlarına daha çok yakalanabileceklerini, bunun sebebinin ise havanın soğuk olması ve çocuğun üşümesinden kaynaklanmadığını belirten Uzman Dr. Fatma İncedere,"Okul ve kreş gibi kapalı ortamlarda çocukların birbirleri ile yakın temasta kalmaları enfeksiyonun bulaşmasına sebep olur" dedi.

Bir çocuk yılda 5-8 kez üst solunum yolu enfeksiyonu geçirebilir
Üst solunum yolu enfeksiyonlarının çocuklarda yayılma sebebinin yüzde 70-80 oranında kapalı ortamlarda hapşırık ya da öksürük yoluyla gerçekleştiğini ifade eden Uzman Dr. Fatma İncedere sözlerine şu şekilde devam etti;

"Oyuncak gibi nesnelerle direk temas yolu ile de bulaşabilir. Bir çocuk yılda 5-8 kez üst solunum yolu enfeksiyonu geçirebilir ve sıklığı 6-7 yaşından sonra azalır. Bu enfeksiyonlar genel olarak ilk etapta nezle ve grip şeklindedir. Bunlar da genel olarak burun akıntı, gözlerde yaşarma ve ateş şeklinde seyreder. Nezle ile grip halk arasında aynı hastalıklar olarak algılansa da temelde ikisi birbirinden farklı hastalıklardır. Nezle, genel anlamda daha hafif seyreden bir virüs enfeksiyonudur. Hafif ateş, gözlerde yaşarma, hapşırık, burun akıntısı, boğaz ağrısı şeklinde seyreder. Gripte ise sistematik bulguların daha belirgin olduğunu vurgulayan Dr. İncedere "Örneğin eklemlerde ağrı, kırgınlık, halsizlik, baş ağrısı, öksürük, yüksek ateş gibi durumlardan dolayı grip daha uzun süreli hastalıktır. Bu her iki hastalıkta virüs enfeksiyonlarına bağlı olduğu için bu tür hastalıklarda antibiyotik kullanımının herhangi bir yararı yoktur."

Çocuklarda antibiyotik kullanımı hekim kontrolünde olmalı
Grip ve nezle şeklinde gelişen enfeksiyonların üzerine, bakteriyel enfeksiyonların kolaylıkla eklenebileceğini belirten Uzman Dr. Fatma İncedere, "Bir yaşında bir çocukta nezle tablosu başlayıp, bir iki gün içerisinde kulak enfeksiyonu eklenebilir. Bu tür durumlarda antibiyotik vermekte yarar vardır ama özellikle çocuklarda antibiyotik kullanımına dikkat etmemiz gerekir ve mutlaka bir hekim muayenesine başvurulmalıdır" dedi.

Çocukları gripten korumak için kapalı ortamların sık havalandırılması gerektiğine vurgu yapan Uzman Dr. İncedere, "Özellikle toplu kullanılan oyun alanlarının ve oyuncakların uygun şekilde temizlenmesi önerilir. Çocukları kesinlikle sigaraya maruz bırakmamalıyız. Çocukların ellerini ağızlarına ve gözlerine götürme alışkanlığı olması ve her yere dokunmaları nedeniyle sık sık ellerini yıkatmalıyız. Hasta olan çocuklarda sıvı alımını artırmak, serum fizyolojik ile burun temizliği yapmak ve gerekirse ateş düşürücü önerilir" şeklinde ifade etti.

Her yıl düzenli aşı
Gribal enfeksiyondan korunmak için her yıl düzenli aşı yapılabileceğini vurgulayan Uzman Dr. İncedere, "Enfeksiyonlardan korunmak için yapılması gerekenler içerisinde en önemlisi yıllık grip aşısıdır. Her ne kadar şuan içinde bulunduğumuz zaman dilimi nedeniyle mevsim biraz gecikmiş de olsa, son öneriler doğrultusunda 6 ay üzerindeki her sağlıklı birey yıllık grip aşısı yaptırmalıdır. Grip aşısını ilk yıl iki doz, daha sonra ki yıllarda da bir doz olarak kullanılmasını öneriyoruz. Enfeksiyonların yayılmasını önlemek amacıyla özellikle aktif üst solunum yolu enfeksiyonunun olduğu dönemde diğer sağlıklı çocuklarla yakın temas kurulmamalı. Çocuklar gribal enfeksiyon geçirdikleri dönemde kreşe ya da okula gidiyorsa birkaç gün gönderilmemelidir" şeklinde konuştu.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Tuba_ 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Her bid’at delalet midir? Hurafeler-Bi'datlar Yitiksevda 1 2002 14 Temmuz 2014 17:57
Nur suresini sorularla tanıyalım Sorularla Sureleri Tanıyalım bilinmez 32 13381 14 Temmuz 2014 05:20
Hikmet İslami Kavramlar Tuba_ 0 1926 19 Mayıs 2014 03:02
Mina İslami Kavramlar GÖKCEN_AZRA 1 1801 19 Mayıs 2014 02:58
Hurâfeci Tahrif Akımlarından Hurûfîlik,... Hurafeler-Bi'datlar Tuba_ 0 1916 19 Mayıs 2014 02:53

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Takva Yolu Nebevi Sevda Adap-Edep-Ahlak 2 30 Ekim 2018 21:54
Cennetin yolu... kurtmehmet Fıkralar-Hikayeler 1 31 Temmuz 2009 01:12
Hepatit B Enfeksiyonu Belgin Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 3 22 Nisan 2009 15:09
Çocuklarda Taklit İmamHüseyin Çocuk ve Aile Sağlığı 0 13 Nisan 2009 23:42
Çocuklarda Gösteriş İmamHüseyin Çocuk ve Aile Sağlığı 0 13 Nisan 2009 23:38

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.