Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp (https://www.forum.medineweb.net/824-tibbi-nebevi-ve-alternatif-tip)
-   -   Bulunması çok kolay ama ''az yediğimiz 11 besin'' (https://www.forum.medineweb.net/tibbi-nebevi-ve-alternatif-tip/4305-bulunmasi-cok-kolay-ama-az-yedigimiz-11-besin.html)

CaferTayar 10 Temmuz 2008 21:30

Bulunması çok kolay ama ''az yediğimiz 11 besin''
 





Amerikalı beslenme uzmanı Jonny Bowden,
insanların tüketmesi gereken ancak genelde tüketmedikleri
faydalı yiyeceklerin listesini yapıyor.

Ancak, onun favorisi olan semizotu (purslane),
guava (tropik bir meyve), goji kirazı gibi
bazı meyve ve sebzeleri her manavda bulmak zor. "
menshealth.com" internet sitesi, "The 150 Healthiest Foods on Earth
(Yeryüzünün en sağlıklı 150 yiyeceği)" adlı kitabın yazarı
Bowden'e, her yerde de bulunması kolay en sağlıklı besinlerin kısa bir listesini sordu.
Bowden'ın hazırladığı 11 maddelik liste ve
her besinin Bowden tarafından yapılan açıklaması ise şöyle:

1 - Pancar: Pancarı, kırmızı ıspanak gibi düşünün. A ve B vitamini zengini.
Ayrıca doğal kırmızı rengi, kanserle mücadele yardımcısı.
Çiğ veya salataya rendeleyerek tüketin. Pişirmek antioksidan özelliğini azaltıyor.

2- Lahana: İçerdiği "sulforaphan" adı verilen kükürt enzimleriyle,
tümör oluşumunu engelleyen bir besin kaynağı.
Uzakdoğulular gibi lahana salatası olarak ya da
burger sandiviçlerde olduğu gibi gevrek şekilde tüketilmesi tavsiye ediliyor.

3- Pazı: Özellikle İsviçre pazısı (Swiss chard) türü tavsiye ediliyor. İ
çerdiği karotenlerle, ihtiyar gözlere bire bir.
Küçük parçalar halinde zeytinyağına doğranarak yenilmeli.

4 - Tarçın: Kan şekeri ve kolesterol kontrolü için çok faydalı.
Kahvenize, çayınıza ya da kahvaltıda tükettiğiniz sütlü gevreğinize serperek tüketin.

5 - Nar suyu: Tansiyonu düşürür, oksitlenmeyi önler.
Başka bir şeyle karıştırmadan doğrudan için.

6 - Kuru erik: Kanser savaşçısı antioksidan deposu.

7- Kabak çekirdeği: Kabağın en besleyici kısmı çekirdeğidir.
Magnezyum deposu. Erken ölüm riskini azaltan mineral değeri yüksek.

8 - Sardalye balığı: Dr Bowden bunu, konservede sağlık olarak nitelendiriyor.
Kalsiyum içeren, kurşunsuz "omega 3" adlı yağ asidi oranı yüksektir.
Demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, bakır, manganez ve bunların yanı sıra
B vitamini deposu. Sade ya da salata ile yiyebilirsiniz.
Zeytinyağı ya da sardalye yağı ile karıştırın.

9- Zerdeçal: Hint safranı da denilen bir tür zencefil.
Kansere karşı oldukça yararlı bir besin.
Yağda pişmiş yumurtaya serpilerek ya da
herhangi bir sebze yemeğine katılarak yenilebilir.

10 - Donmuş yaban mersini:
Dondurmak birçok besinin besin değerini azaltırken,
yaban mersini dondurarak çok uzun yıllar muhafaza edildiği halde değerini kaybetmiyor.
Başta Alzheimer olmak üzere birçok hastalığa karşı ilaç.
Yoğurtla karıştırarak, çikolatalı soy süte bademle beraber serpilerek tüketilebilir.

11 - Konserve kabak: Düşük kalorili bir sebze konservesi.
A vitamini deposu.
Biraz tereyağı ve üzerine tarçın ve hindistancevizi tozu serperek tüketebilirisiniz.

zaman gazetesi

KEVİR 10 Temmuz 2008 22:17

Cvp: Bulunması çok kolay ama ''az yediğimiz 11 besin''
 
yazdıklarınız arasında devamlı kullandığım tarçın.
Özellikle toz haline getirilmemiş, çubuk şeklindeki tarçının çayı kışın mükemeldir.

CaferTayar 11 Temmuz 2008 09:46

Cvp: Bulunması çok kolay ama ''az yediğimiz 11 besin''
 
bizler tepkisel reflekslerini

enfarmasyon yoluyla eğtime dikta edilerek eğitildiğimizden

her şeyi boşvermi,şlikle umursamıyoruz.

halbuki gelişen dünyamızın bizlere sunduğu bilimsellikte,

sıhatine önem verenlere sunduğu hayli güzellikler var.

sevgi değer dost

atalarımız asırlarca dünyanın gündemini meşkul ederken biz

sıhatimizi bile anlamaktan bi haberiz sanırım.

esin 11 Temmuz 2008 14:16

Cvp: Bulunması çok kolay ama ''az yediğimiz 11 besin''
 
Alıntı:

CaferTayar Üyemizden Alıntı





Amerikalı beslenme uzmanı Jonny Bowden,
insanların tüketmesi gereken ancak genelde tüketmedikleri
faydalı yiyeceklerin listesini yapıyor.

Ancak, onun favorisi olan semizotu (purslane),
guava (tropik bir meyve), goji kirazı gibi
bazı meyve ve sebzeleri her manavda bulmak zor. "
menshealth.com" internet sitesi, "The 150 Healthiest Foods on Earth
(Yeryüzünün en sağlıklı 150 yiyeceği)" adlı kitabın yazarı
Bowden'e, her yerde de bulunması kolay en sağlıklı besinlerin kısa bir listesini sordu.
Bowden'ın hazırladığı 11 maddelik liste ve
her besinin Bowden tarafından yapılan açıklaması ise şöyle:

1 - Pancar: Pancarı, kırmızı ıspanak gibi düşünün. A ve B vitamini zengini.
Ayrıca doğal kırmızı rengi, kanserle mücadele yardımcısı.
Çiğ veya salataya rendeleyerek tüketin. Pişirmek antioksidan özelliğini azaltıyor.

2- Lahana: İçerdiği "sulforaphan" adı verilen kükürt enzimleriyle,
tümör oluşumunu engelleyen bir besin kaynağı.
Uzakdoğulular gibi lahana salatası olarak ya da
burger sandiviçlerde olduğu gibi gevrek şekilde tüketilmesi tavsiye ediliyor.

3- Pazı: Özellikle İsviçre pazısı (Swiss chard) türü tavsiye ediliyor. İ
çerdiği karotenlerle, ihtiyar gözlere bire bir.
Küçük parçalar halinde zeytinyağına doğranarak yenilmeli.

4 - Tarçın: Kan şekeri ve kolesterol kontrolü için çok faydalı.
Kahvenize, çayınıza ya da kahvaltıda tükettiğiniz sütlü gevreğinize serperek tüketin.

5 - Nar suyu: Tansiyonu düşürür, oksitlenmeyi önler.
Başka bir şeyle karıştırmadan doğrudan için.

6 - Kuru erik: Kanser savaşçısı antioksidan deposu.

7- Kabak çekirdeği: Kabağın en besleyici kısmı çekirdeğidir.
Magnezyum deposu. Erken ölüm riskini azaltan mineral değeri yüksek.

8 - Sardalye balığı: Dr Bowden bunu, konservede sağlık olarak nitelendiriyor.
Kalsiyum içeren, kurşunsuz "omega 3" adlı yağ asidi oranı yüksektir.
Demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, bakır, manganez ve bunların yanı sıra
B vitamini deposu. Sade ya da salata ile yiyebilirsiniz.
Zeytinyağı ya da sardalye yağı ile karıştırın.

9- Zerdeçal: Hint safranı da denilen bir tür zencefil.
Kansere karşı oldukça yararlı bir besin.
Yağda pişmiş yumurtaya serpilerek ya da
herhangi bir sebze yemeğine katılarak yenilebilir.

10 - Donmuş yaban mersini:
Dondurmak birçok besinin besin değerini azaltırken,
yaban mersini dondurarak çok uzun yıllar muhafaza edildiği halde değerini kaybetmiyor.
Başta Alzheimer olmak üzere birçok hastalığa karşı ilaç.
Yoğurtla karıştırarak, çikolatalı soy süte bademle beraber serpilerek tüketilebilir.

11 - Konserve kabak: Düşük kalorili bir sebze konservesi.
A vitamini deposu.
Biraz tereyağı ve üzerine tarçın ve hindistancevizi tozu serperek tüketebilirisiniz.

zaman gazetesi

selamun aleykum
acaba kabak cekirdeginin kavrulmusuda aynimidir ???

CaferTayar 11 Temmuz 2008 20:26

Cvp: Bulunması çok kolay ama ''az yediğimiz 11 besin''
 
evet

yaşı ell,yi geçenlere hayli şifalıdır tavsiye edilir

tuzlu tuzsuz fark etmediği gib i kavrulmuşta çitlenebilinir.

Emekdar Üye 21 Kasım 2008 09:23

Cvp: Bulunması çok kolay ama ''az yediğimiz 11 besin''
 
Allah c.c razı olsun...

Esma_Nur 08 Şubat 2011 14:14

Cevap: Bulunması çok kolay ama ''az yediğimiz 11 besin''
 
hocam çok güzel yazmış fkt bunların hepsini tükettiğimiz halde çoğumuzda vitamin eksikliği var bana göre nedenide yediklerimiz hep sentetik tohumlar sağlam değilki ürünler doğal olsun organik bulmakda çok zor ...

su damlası 11Haziran 2023 21:10


4 - Tarçın: Kan şekeri ve kolesterol kontrolü için çok faydalı.
Kahvenize, çayınıza ya da kahvaltıda tükettiğiniz sütlü gevreğinize serperek tüketin..

En çok tükettiğim bu çubuk tarçin 2 tane suya atıp içiyorum sürekli ..(:


SAAT: 01:54

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306