Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp (https://www.forum.medineweb.net/824-tibbi-nebevi-ve-alternatif-tip)
-   -   Kanserden korunmak için 30 yöntem (https://www.forum.medineweb.net/tibbi-nebevi-ve-alternatif-tip/5591-kanserden-korunmak-icin-30-yontem.html)

Medine-web 24 Ağustos 2008 22:28

Kanserden korunmak için 30 yöntem
 
1.Lahana turşusu yiyin: Fermentasyon sürecinde kanser savaşçısı bileşenler ortaya çıkıyor.
2.Haşlanmış brokoli yiyin: Haşlayın çünkü araştırmaya göre brokoliyi mikrodalgaya koymak, kanserden koruyan bileşenlerin yüzde 97'sini yok ediyor.

3.Salatanıza Brezilya fıstığı koyun: Brezilya fıstığındaki selenyum, kanser hücrelerini öldürerek hücrelerin DNA'larını tamir etmelerine yardımcı oluyor.

4.Kalsiyum ve D vitamini alın: ABD'deki Dartmouth Tıp Okulu'nun araştırmasına göre bu bileşim, kolon kanserine yol açan kolon poliplerini azaltıyor.
5.Her şeye sarmısak koyun: Sarmısaktaki sülfür bileşikleri, bağışıklık sisteminin kansere karşı doğal savunmasını harekete geçiriyor.
6.Her sabah biraz kavun yiyin: Kavundaki karotenoidler akciğer kanseri riskini azaltıyor.

7.Kahvaltıya yarım bardak yabanmersini ekleyin: Yabanmersini bir numaralı antioksidan.
8.Enginar yemeye alışın: Enginardaki antioksidanlar cilt kanserini önlemeye yardımcı oluyor.

9.Mangal etini terbiyeleyin: Eti bolca marine etmek pişirirken ateşle direkt teması önleyerek kimyasalların oluşumunu azaltıyor.
10.Bol su için: Her gün sekiz bardak su içen erkeklerde mesane, kadınlarda kolon kanseri riski yarı yarıya azalıyor.

11.Yeşil çay için: Yeşil çaydaki EGCC adlı kimyasalın bugüne dek keşfedilmiş en güçlü kanser karşıtı bileşen olduğuna inanılıyor.

12.Bira için ama abartmayın: Bira, ülser ve mide kanserine yol açan helikobaktere karşı koruma sağlıyor. Ama günde iki taneden fazlası kanser riskini artırıyor.
13.Düzenli balık tüketin: Haftada en az dört kere balık yiyenlerde kan kanseri riski üçte bir oranında azalıyor.
14.Her sabah bir multivitamin: İdeal oranlarda vitamin ve mineralin bağışıklık sistemini güçlendirdiğine dair çok kanıt var.

15.Her gün 15 dakika güneşe çıkın: D vitamini eksikliği meme, kolon, prostat, yumurtalık ve mide kanseri riskini artırmanın yanı sıra osteoporoz, yüksek kan basıncı, MS gibi sorunlara yol açıyor.

16.İki saatte bir güneş kremi: Bir likör bardağının aldığı kadar güneş kremi dermatologlara göre kansere yol açan UV ışınlarından korunmak için yeterli miktar.

17.Kivi yiyin: Yüksek oranda C ve E vitamini, lutein ve bakır içeren kivi değerli bir antioksidan.

18.Kondom kullanın, tekeşli olun: Kadınlar ne kadar çok kişiyle cinsel ilişkiye girerse rahim ağzı kanserine yol açan HPV'yi (human papilloma virus) kapma oranı da o kadar yükseliyor.

19.Yüksek yağlı hayvansal proteinleri kesin: Et yerine balık veya tavuğu tercih edin. Tereyağı yerine zeytinyağı kullanın.

20.Sosyal çevreyi genişletin: Arkadaşlarıyla tatminkâr ilişkisi olmayan erkeklerde prostat kanseri oranı yüksektir...
21.Salataya taze soğan koyun: Çiğ veya az pişmiş yenilmesi tavsiye edilen taze soğan prostat kanseri riskini yarı yarıya azaltıyor.
22. Taze limonata için Avustralyalı uzmanlara göre her gün biraz narenciye ağız, gırtlak ve mide kanseri riskini yarı yarıya azaltıyor.

23.Düzenli yürüyüş: Akşam yemekten sonra 30 dakika yürüyüş meme kanseri riskini azaltıyor.

24.Organik gıdalar: Organik olmayan gıdalardaki hormon ve tarım ilaçlarının hücrelere verdiği zarar, kansere yol açabiliyor.

25.Karahindiba yiyin: Çin'de yüzyıllardır kanser tedavisinde kullanılan bitki, A vitamini ve potasyum açısından inanılmaz zengin.

26.Kurutemizleme gerektirmeyen giysi seçin: İşlem sırasında kullanılan kimyasallar böbrek ve karaciğer kanserine yol açıyor.

27.Turşu yerine salatalık, somon füme yerine tazesi: Araştırmalar füme gıda ve turşuların kanserojen içerdiğini gösteriyor.
28.Cips veya kızarmış patates yerine haşlanmış patates: Kızaran gıdalarda oluşan kimyasal değişimler kansere davetiye çıkarıyor.

29.Sprey bronzlaştırıcıları tercih edin: Solaryumun aksine deri kanseri riskini artırdıklarına dair hiçbir bulgu yok.
30.Üzümle beslenin: Şarapta bulunan kanserden koruyucu resveratrol üzümde bol miktarda var.

KEVİR 24 Ağustos 2008 23:12

Cvp: Kanserden korunmak için 30 yöntem
 
Bir adamın kanser olduğundan söz ediliyordu. şahıs kanser olmuş ve tedavi imkanı yokmuş. doktor evine gitmesini söylemiş adama. adam yaylaya çıkmış ve bulduğu her otu yemeye başlamış. sadece ot yemiş ama bulduğu her otu yemiş. adam bir gün muayeneye giderken sağlam olduğunu öğrenmiş.
ben birilerinden duydum ve mantıklı geldi bana

KEVİR 24 Ağustos 2008 23:41

Cvp: Kanserden korunmak için 30 yöntem
 
Bende mangal etini terbiyeleyin maddesine kesinlikle katılıyorum. öbür türlü tadı olmuyor:)

Esma_Nur 08 Kasım 2011 14:21

Cevap: Kanserden korunmak için 30 yöntem
 
Karanlıkta uyuyarak kanserden korunabilirsiniz.


Melatonin hormonu gece uyurken vücudu tamir ediyor. Kişiyi çeşitli hastalıklara karşı korumasının yanı sıra kansere de kalkan. Prof. Dr. Murat Tuncer görme engellilerin kansere daha az yakalandığını söylüyor. Düzenli ve yeterli bir melatonin salınımı için karanlık ortamda uyumak şart. Gece lambası da olsa ışıktan kaçının.
Vücudumuz güneşten beslendiği gibi karanlıktan da besleniyor. Vücudun biyolojik saatini koruyup, doğal ritmini ayarlayan melatonin hormonu, gece uyunulan saatlerde ve karanlıkta salgılanabiliyor. Melatonin, kişiyi çeşitli hastalıklara karşı korumasının yanı sıra kansere karşı da kalkan görevi görüyor. Sağlık Bakanlığı Kanser Dairesi Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, görme özürlü insanların kansere daha az yakalanmasını buna delil gösteriyor.

Melatonin, beyindeki epifiz bezinden özellikle geceleri karanlık ortamda salgılanan bir hormon. Hormonun temel görevi vücudun biyolojik saati ve ritmini ayarlamak. Prof. Dr. Tuncer, bu hormonun protein ve yağların antioksidan etkisinden korunmasını sağladığını belirtiyor. Melatoninin gece uyurken bir nevi vücudu tamir ettiğini söyleyen Tuncer, alzheimer başta olmak üzere birçok hastalıktan koruduğunu ifade ediyor. Tuncer, özellikle de kanser üzerinde olumlu etkilerinin ispat edildiğini vurguluyor. Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde melatoninin kanser ile direkt ilişkisinin tespit edildiğini belirten Tuncer, "Bu hormon hücreleri yeniliyor, hücresel hasarlarda da onarım sağlıyor. Araştırmalara baktığımızda görme engelliler kansere daha az yakalanıyor. Örneğin görme engelli bir kadında meme kanseri çok nadir görülüyor." diyor.

Işık, melatonin üretimine engel oluyor. Işık kısa süreli de olsa yeterli şiddette ise, melatonin salınımını baskılıyor. Uykusuz kalmak, melatonin üretimini etkilemiyor. Tuncer, ışıkta melatoninin salgılanmaması sebebiyle kanser hücrelerinin daha çabuk geliştiğini vurguluyor. Tuncer, 'Gece lambası da olsa ışıktan kaçının' uyarısında bulunuyor.

Dünya Sağlık Örgütü, gece çalışmayı 'muhtemel kanserojen etkisi bulunanlar' listesine dâhil etti. Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi ise gece aydınlatmalarının zararlarını anlatmak için hazırladığı raporda melatonin hormonunun önemini vurguladı. Belediyelere gönderilen raporda 'sağlığımız için gereksiz aydınlatmayla karanlığımızı kısmayın' çağrısında bulunuldu. Belediyelerden şehir merkezlerini ayrı, yerleşim yerlerini ayrı aydınlatmaları istendi. Sokak lambalarının sadece aşağıya ışık vermesi, evlere yansıtılmaması gerektiği belirtildi. Zira yeterli aydınlanma dışındaki ışık gece insan sağlığına zararlı.

En kaliteli uyku 22.00-03.00 arası

Düzenli ve yeterli bir melatonin salınımı için karanlık ortamda uyuyun. Gece lambası kullanmayın. Zaruriyse solgun kırmızı ışık olanları tercih edin. Saat 22.00-23.00 ile 02.00 - 03.00 arasındaki uykuyu mutlaka uyuyun. Bu saatler arası uyku, sağlık ve iş performansı açısından önemli. Televizyon karşısında uyuklama yapılırsa, televizyon kapatılmalı ve prizden fişi çekilmeli. Gece çalışmaları mümkünse gündüze kaydırılmalı. Aynı saatlerde yatıp kalkmaya özen gösterilmeli. Yulaf, mısır, pirinç, arpa, zencefil, domates, muz, kivi, elma, vişne, lahana gibi melatoninden zengin besinler tüketilmeli.

Esma_Nur 03 Mart 2013 17:27

Cevap: Kanserden korunmak için 30 yöntem
 
"KANSER YOK, B17 VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ VAR"
Kansere karşı B17 vitamini kullanın!
B17 vitamini kanseri yenen büyük bir mucizedir. Özellikle buğday çimi ve buğday şırasında yüksek miktarda B17 vitamini bulunur. Pakistan da bulunan hunkuzat prensliğinde sıklıkla tüketilen buğday çimi ve şırasında bulunan B17 vitamini sayesinden kanserden hiç ölen yok. Bunun dışında acı badem ve kaysı çekirdeğini de tüketen hunkuzatlılar kansere yakalanmıyorlar. Türkiye de kaysı çekirdeği ve acı badem tüketen bölgelerde kansere yakalanma oranı oldukça azdır. Kanseri yenen en büyük yiyeceklerden biride buğdaydır. Buğday bitkisel bir ilaç ve tedavi aracıdır. Buğday çimi taze olarak tüketildiğinde bir portakaldan 70 kat daha fazla c vitamini sağlar ve kandaki toksinleri nötralize eder. İçerisinde bulunan laetril ile kanseri önlemektedir. Kansere yakalanmamak için mutlaka elma çekirdeği de tüketmeniz gerekir.
Dünyanın başına bela olan ve dünyada tedavisi çok zayıf bir hastalık olan kanserin artık tedavisi mümkün. İnsanların büyük bir kısmı kansere yenilmiş ve hayatını kaybetmiştir. Bir çok insanda bu hastalığın pencesin de erimektedir. Moral motivasyonun yüksek olması ve bazı yiyeceklerde bulunan B17 vitamini sayesinde bir çok kişi kanseri yenmiştir. En yüksek b17 vitamini acı kayısı ve çekirdeğindedir. Avrupada kullanılan Amigdalin de B17 vitamini oldukça fazladır. Ülkemizde malatya bölgesinde bulunan kaysı üreticileri B17 vitamini sebebi ile üretimlerine hız vermiştir. Sağlık konusunda insanı oldukça diri tutan B17 vitamini mükemmel bir şifa kaynağıdır. Sizde B17 vitamini ile kanseri yenebilirsiniz. Kanser hastaları kesinlikle umutsuzluğa kapılmasın şifa bitkilerin içinde. Yeter ki siz B17 vitamini kullanın. Amigdalin B17 Amerika da kanser tedavisinde kullanılmaktadır. B17 vitamini ilk kez 1837 tarihinde keşfedilmiştir.

alıntı


SAAT: 21:19

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306