Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Sağlık-Yaşam/ Beslenme-Spor-Diyet > Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp

Konu Kimliği: Konu Sahibi Medine-web,Açılış Tarihi:  24 Ağustos 2008 (23:28), Konuya Son Cevap : 03 Mart 2013 (18:27). Konuya 4 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 24 Ağustos 2008, 23:28   Mesaj No:1
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.984
Konular: 339
Beğenildi:1160
Beğendi:330
Takdirleri:7457
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Kanserden korunmak için 30 yöntem

Kanserden korunmak için 30 yöntem

1.Lahana turşusu yiyin: Fermentasyon sürecinde kanser savaşçısı bileşenler ortaya çıkıyor.
2.Haşlanmış brokoli yiyin: Haşlayın çünkü araştırmaya göre brokoliyi mikrodalgaya koymak, kanserden koruyan bileşenlerin yüzde 97'sini yok ediyor.

3.Salatanıza Brezilya fıstığı koyun: Brezilya fıstığındaki selenyum, kanser hücrelerini öldürerek hücrelerin DNA'larını tamir etmelerine yardımcı oluyor.

4.Kalsiyum ve D vitamini alın: ABD'deki Dartmouth Tıp Okulu'nun araştırmasına göre bu bileşim, kolon kanserine yol açan kolon poliplerini azaltıyor.
5.Her şeye sarmısak koyun: Sarmısaktaki sülfür bileşikleri, bağışıklık sisteminin kansere karşı doğal savunmasını harekete geçiriyor.
6.Her sabah biraz kavun yiyin: Kavundaki karotenoidler akciğer kanseri riskini azaltıyor.

7.Kahvaltıya yarım bardak yabanmersini ekleyin: Yabanmersini bir numaralı antioksidan.
8.Enginar yemeye alışın: Enginardaki antioksidanlar cilt kanserini önlemeye yardımcı oluyor.

9.Mangal etini terbiyeleyin: Eti bolca marine etmek pişirirken ateşle direkt teması önleyerek kimyasalların oluşumunu azaltıyor.
10.Bol su için: Her gün sekiz bardak su içen erkeklerde mesane, kadınlarda kolon kanseri riski yarı yarıya azalıyor.

11.Yeşil çay için: Yeşil çaydaki EGCC adlı kimyasalın bugüne dek keşfedilmiş en güçlü kanser karşıtı bileşen olduğuna inanılıyor.

12.Bira için ama abartmayın: Bira, ülser ve mide kanserine yol açan helikobaktere karşı koruma sağlıyor. Ama günde iki taneden fazlası kanser riskini artırıyor.
13.Düzenli balık tüketin: Haftada en az dört kere balık yiyenlerde kan kanseri riski üçte bir oranında azalıyor.
14.Her sabah bir multivitamin: İdeal oranlarda vitamin ve mineralin bağışıklık sistemini güçlendirdiğine dair çok kanıt var.

15.Her gün 15 dakika güneşe çıkın: D vitamini eksikliği meme, kolon, prostat, yumurtalık ve mide kanseri riskini artırmanın yanı sıra osteoporoz, yüksek kan basıncı, MS gibi sorunlara yol açıyor.

16.İki saatte bir güneş kremi: Bir likör bardağının aldığı kadar güneş kremi dermatologlara göre kansere yol açan UV ışınlarından korunmak için yeterli miktar.

17.Kivi yiyin: Yüksek oranda C ve E vitamini, lutein ve bakır içeren kivi değerli bir antioksidan.

18.Kondom kullanın, tekeşli olun: Kadınlar ne kadar çok kişiyle cinsel ilişkiye girerse rahim ağzı kanserine yol açan HPV'yi (human papilloma virus) kapma oranı da o kadar yükseliyor.

19.Yüksek yağlı hayvansal proteinleri kesin: Et yerine balık veya tavuğu tercih edin. Tereyağı yerine zeytinyağı kullanın.

20.Sosyal çevreyi genişletin: Arkadaşlarıyla tatminkâr ilişkisi olmayan erkeklerde prostat kanseri oranı yüksektir...
21.Salataya taze soğan koyun: Çiğ veya az pişmiş yenilmesi tavsiye edilen taze soğan prostat kanseri riskini yarı yarıya azaltıyor.
22. Taze limonata için Avustralyalı uzmanlara göre her gün biraz narenciye ağız, gırtlak ve mide kanseri riskini yarı yarıya azaltıyor.

23.Düzenli yürüyüş: Akşam yemekten sonra 30 dakika yürüyüş meme kanseri riskini azaltıyor.

24.Organik gıdalar: Organik olmayan gıdalardaki hormon ve tarım ilaçlarının hücrelere verdiği zarar, kansere yol açabiliyor.

25.Karahindiba yiyin: Çin'de yüzyıllardır kanser tedavisinde kullanılan bitki, A vitamini ve potasyum açısından inanılmaz zengin.

26.Kurutemizleme gerektirmeyen giysi seçin: İşlem sırasında kullanılan kimyasallar böbrek ve karaciğer kanserine yol açıyor.

27.Turşu yerine salatalık, somon füme yerine tazesi: Araştırmalar füme gıda ve turşuların kanserojen içerdiğini gösteriyor.
28.Cips veya kızarmış patates yerine haşlanmış patates: Kızaran gıdalarda oluşan kimyasal değişimler kansere davetiye çıkarıyor.

29.Sprey bronzlaştırıcıları tercih edin: Solaryumun aksine deri kanseri riskini artırdıklarına dair hiçbir bulgu yok.
30.Üzümle beslenin: Şarapta bulunan kanserden koruyucu resveratrol üzümde bol miktarda var.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Medine-web 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Mustafa İslamoğlu Sözler Medineweb.net Videolar Mihrinaz 2 190 30 Nisan 2023 16:51
Şirk Hakkında Kuran Ne Diyor? Medineweb.net Videolar Medine-web 0 148 29 Nisan 2023 18:52
DÜNYA KABE'NİN NERESİNDE Hacc-Umre-Kurban Medine-web 0 924 27 Nisan 2020 21:40
T.B.Teknolojileri-2 Vize Konuları Ozet(2017) Temel Bilgi Teknolojileri 2 Medine-web 3 2585 06 Ekim 2017 20:31

Alt 25 Ağustos 2008, 00:12   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KEVİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1676
Üyelik T.: 05 Mayıs 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 340
Konular: 70
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Kanserden korunmak için 30 yöntem

Bir adamın kanser olduğundan söz ediliyordu. şahıs kanser olmuş ve tedavi imkanı yokmuş. doktor evine gitmesini söylemiş adama. adam yaylaya çıkmış ve bulduğu her otu yemeye başlamış. sadece ot yemiş ama bulduğu her otu yemiş. adam bir gün muayeneye giderken sağlam olduğunu öğrenmiş.
ben birilerinden duydum ve mantıklı geldi bana
__________________
Çağımızın en büyük tutkusu köleliktir.
Alıntı ile Cevapla
Alt 25 Ağustos 2008, 00:41   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KEVİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1676
Üyelik T.: 05 Mayıs 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 340
Konular: 70
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Kanserden korunmak için 30 yöntem

Bende mangal etini terbiyeleyin maddesine kesinlikle katılıyorum. öbür türlü tadı olmuyor
__________________
Çağımızın en büyük tutkusu köleliktir.
Alıntı ile Cevapla
Alt 08 Kasım 2011, 15:21   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.421
Konular: 575
Beğenildi:4494
Beğendi:6074
Takdirleri:23787
Takdir Et:
Standart Cevap: Kanserden korunmak için 30 yöntem

Karanlıkta uyuyarak kanserden korunabilirsiniz.


Melatonin hormonu gece uyurken vücudu tamir ediyor. Kişiyi çeşitli hastalıklara karşı korumasının yanı sıra kansere de kalkan. Prof. Dr. Murat Tuncer görme engellilerin kansere daha az yakalandığını söylüyor. Düzenli ve yeterli bir melatonin salınımı için karanlık ortamda uyumak şart. Gece lambası da olsa ışıktan kaçının.
Vücudumuz güneşten beslendiği gibi karanlıktan da besleniyor. Vücudun biyolojik saatini koruyup, doğal ritmini ayarlayan melatonin hormonu, gece uyunulan saatlerde ve karanlıkta salgılanabiliyor. Melatonin, kişiyi çeşitli hastalıklara karşı korumasının yanı sıra kansere karşı da kalkan görevi görüyor. Sağlık Bakanlığı Kanser Dairesi Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, görme özürlü insanların kansere daha az yakalanmasını buna delil gösteriyor.

Melatonin, beyindeki epifiz bezinden özellikle geceleri karanlık ortamda salgılanan bir hormon. Hormonun temel görevi vücudun biyolojik saati ve ritmini ayarlamak. Prof. Dr. Tuncer, bu hormonun protein ve yağların antioksidan etkisinden korunmasını sağladığını belirtiyor. Melatoninin gece uyurken bir nevi vücudu tamir ettiğini söyleyen Tuncer, alzheimer başta olmak üzere birçok hastalıktan koruduğunu ifade ediyor. Tuncer, özellikle de kanser üzerinde olumlu etkilerinin ispat edildiğini vurguluyor. Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde melatoninin kanser ile direkt ilişkisinin tespit edildiğini belirten Tuncer, "Bu hormon hücreleri yeniliyor, hücresel hasarlarda da onarım sağlıyor. Araştırmalara baktığımızda görme engelliler kansere daha az yakalanıyor. Örneğin görme engelli bir kadında meme kanseri çok nadir görülüyor." diyor.

Işık, melatonin üretimine engel oluyor. Işık kısa süreli de olsa yeterli şiddette ise, melatonin salınımını baskılıyor. Uykusuz kalmak, melatonin üretimini etkilemiyor. Tuncer, ışıkta melatoninin salgılanmaması sebebiyle kanser hücrelerinin daha çabuk geliştiğini vurguluyor. Tuncer, 'Gece lambası da olsa ışıktan kaçının' uyarısında bulunuyor.

Dünya Sağlık Örgütü, gece çalışmayı 'muhtemel kanserojen etkisi bulunanlar' listesine dâhil etti. Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi ise gece aydınlatmalarının zararlarını anlatmak için hazırladığı raporda melatonin hormonunun önemini vurguladı. Belediyelere gönderilen raporda 'sağlığımız için gereksiz aydınlatmayla karanlığımızı kısmayın' çağrısında bulunuldu. Belediyelerden şehir merkezlerini ayrı, yerleşim yerlerini ayrı aydınlatmaları istendi. Sokak lambalarının sadece aşağıya ışık vermesi, evlere yansıtılmaması gerektiği belirtildi. Zira yeterli aydınlanma dışındaki ışık gece insan sağlığına zararlı.

En kaliteli uyku 22.00-03.00 arası

Düzenli ve yeterli bir melatonin salınımı için karanlık ortamda uyuyun. Gece lambası kullanmayın. Zaruriyse solgun kırmızı ışık olanları tercih edin. Saat 22.00-23.00 ile 02.00 - 03.00 arasındaki uykuyu mutlaka uyuyun. Bu saatler arası uyku, sağlık ve iş performansı açısından önemli. Televizyon karşısında uyuklama yapılırsa, televizyon kapatılmalı ve prizden fişi çekilmeli. Gece çalışmaları mümkünse gündüze kaydırılmalı. Aynı saatlerde yatıp kalkmaya özen gösterilmeli. Yulaf, mısır, pirinç, arpa, zencefil, domates, muz, kivi, elma, vişne, lahana gibi melatoninden zengin besinler tüketilmeli.
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 03 Mart 2013, 18:27   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.421
Konular: 575
Beğenildi:4494
Beğendi:6074
Takdirleri:23787
Takdir Et:
Standart Cevap: Kanserden korunmak için 30 yöntem

"KANSER YOK, B17 VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ VAR"
Kansere karşı B17 vitamini kullanın!
B17 vitamini kanseri yenen büyük bir mucizedir. Özellikle buğday çimi ve buğday şırasında yüksek miktarda B17 vitamini bulunur. Pakistan da bulunan hunkuzat prensliğinde sıklıkla tüketilen buğday çimi ve şırasında bulunan B17 vitamini sayesinden kanserden hiç ölen yok. Bunun dışında acı badem ve kaysı çekirdeğini de tüketen hunkuzatlılar kansere yakalanmıyorlar. Türkiye de kaysı çekirdeği ve acı badem tüketen bölgelerde kansere yakalanma oranı oldukça azdır. Kanseri yenen en büyük yiyeceklerden biride buğdaydır. Buğday bitkisel bir ilaç ve tedavi aracıdır. Buğday çimi taze olarak tüketildiğinde bir portakaldan 70 kat daha fazla c vitamini sağlar ve kandaki toksinleri nötralize eder. İçerisinde bulunan laetril ile kanseri önlemektedir. Kansere yakalanmamak için mutlaka elma çekirdeği de tüketmeniz gerekir.
Dünyanın başına bela olan ve dünyada tedavisi çok zayıf bir hastalık olan kanserin artık tedavisi mümkün. İnsanların büyük bir kısmı kansere yenilmiş ve hayatını kaybetmiştir. Bir çok insanda bu hastalığın pencesin de erimektedir. Moral motivasyonun yüksek olması ve bazı yiyeceklerde bulunan B17 vitamini sayesinde bir çok kişi kanseri yenmiştir. En yüksek b17 vitamini acı kayısı ve çekirdeğindedir. Avrupada kullanılan Amigdalin de B17 vitamini oldukça fazladır. Ülkemizde malatya bölgesinde bulunan kaysı üreticileri B17 vitamini sebebi ile üretimlerine hız vermiştir. Sağlık konusunda insanı oldukça diri tutan B17 vitamini mükemmel bir şifa kaynağıdır. Sizde B17 vitamini ile kanseri yenebilirsiniz. Kanser hastaları kesinlikle umutsuzluğa kapılmasın şifa bitkilerin içinde. Yeter ki siz B17 vitamini kullanın. Amigdalin B17 Amerika da kanser tedavisinde kullanılmaktadır. B17 vitamini ilk kez 1837 tarihinde keşfedilmiştir.

alıntı
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kanserden korunmak için sofradan doymadan kalkın EyMeN&TaLhA Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 0 05 Şubat 2014 09:40
Zaman yönetimi için 15 etkili yöntem Esma_Nur Evlilik-Nikah Konuları 8 10 Ocak 2013 21:45
Sihir ve Nazardan korunmak için 10 SEBEP Esma_Nur Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler 2 23 Kasım 2012 18:53
Cinlerin şerrinden korunmak için ne yapmalıyız? Belgin Soru Cevap Arşivi 0 14 Nisan 2009 09:52
Nazardan korunmak için ne yapmak gerekir? KuM TaNeSi Soru Cevap Arşivi 0 08 Nisan 2009 10:50

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.