Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Sağlık-Yaşam/ Beslenme-Spor-Diyet > Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp

Konu Kimliği: Konu Sahibi antivirüs,Açılış Tarihi:  15 Kasım 2008 (00:42), Konuya Son Cevap : 28 Şubat 2013 (16:23). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 15 Kasım 2008, 00:42   Mesaj No:1
Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:antivirüs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2797
Üyelik T.: 27 Temmuz 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 218
Konular: 66
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Sağlıkta müthiş devrim!

Sağlıkta müthiş devrim!

Hastane hizmetlerinde kağıt kullanımını ortadan kaldırıp, tüm hastane hizmetlerinin bilgisayar ortamında yürütülmesiyle tıbbi hataları ortadan kaldıracak ''Dijital Hastane'' projesi, Türkiye'de ilk kez Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayata geçirilecek.


Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birlikte Türkiye'de 120 hastanenin bilgi işlem hizmetlerini yürüten Birim Bilgi Teknolojileri firması, hastane hizmetlerine yeni bir anlayış getirecek dijital hastane projesini geliştirdi.

Firmanın satış ve pazarlama direktörü Barış Dinler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldır Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bilgi işlem hizmetlerini yürüttüklerini, hasta yoğunluğu ve hastane yönetiminin teknolojik gelişmeleri yakından takip etmesini göz önünde bulundurarak geliştirdikleri projeyi ilk kez Kayseri'de uygulamayı planladıklarını bildirdi.

Dijital hastane projesinin en basit anlamıyla hastane hizmetlerinde kağıt kullanımını ortadan kaldıracağını ve bu sayede birçok avantaj sağlayacağını vurgulayan Dinler, şu bilgileri verdi:

''İntel ve Cisco firması ile ODTÜ işbirliğiyle geliştirdiğimiz ve gelecek yıldan itibaren devreye girmesini hedeflediğimiz dijital hastane projesi, tüm hastane hizmetlerinin bilgisayar ortamında yürütülmesini sağlayacak. Bu kapsamda, doktor ve hemşireler, her serviste bulunacak olan taşınabilir tıbbi asistan adını verdiğimiz tablet PC'leri kullanacak. Hastanın teşhis ve tedavisi bu taşınabilir bilgisayarlara kaydedilerek, hastanenin merkezi bilgisayar sistemine aktarılacak. Hastanın günlük izlenen verilerinin yanı sıra, röntgen, ultrason, tomografi, MR gibi tüm görüntüleme bilgileri bilgisayar ortamında izlenebilecek. Yani doktor, hastasının takibini hiçbir kağıda ihtiyaç duymadan bilgisayar ortamında yapabilecek. Hatta doktor, hastane dışında olduğunda bile internet üzerinde bu bilgilere ulaşabilecek.''

HASTA KARIŞTIRMA TARİHE KARIŞACAK

Sistem kapsamında her hasta yatağına hasta monitörü yerleştirileceğini ifade eden Dinler, hastaya ait tüm verilerin bu monitörden izlenebileceğini belirtti.

Sistemin vakit kaybını önleyeceğini, tedavi hizmetleri maliyetini azaltacağını, tıbbi hataları ve hasta karıştırma vakalarını ortadan kaldıracağını anlatan Dinler, şöyle devam etti:

''Bu sistem için bir firma bize özel hasta monitörleri üretti. Dokunmatik ekranlı bu monitörlerle hasta, yatağından internete bağlanabilecek, televizyon izleyebilecek, film seyredip müzik dinleyebilecek, yakınlarıyla görüntülü konuşma yapabilecek veya oyun oynayabilecek. Ayrıca, sistem dahilinde tüm hastalara dijital bileklik takılacak. Bu bileklik içindeki şifre tablet PC'ye okutularak hastaya ait veriler girilecek. Ameliyat gibi tüm işlemler de bu bileklik kullanılacak. Bu sayede hasta karıştırma vakaları da tarihe karışacak''

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. İsmail Tamer de, dijital hastane projesinin hastanelerinde uygulanabilmesi için gerekli altyapıyı daha önceden hazırladıklarını hatırlattı.

Hastanelerinde tüm görüntüleme sistemlerinin bilgisayar ortamında yürütüldüğünü hatırlatan Tamer, dijital hastane projesinin pilot uygulamasının geriatri merkezi, çocuk cerrahisi, kardiyoloji ve acil serviste uygulanmaya başlandığını ifade etti.

Sistemin, Türkiye'de ilk kez hastanelerinde uygulamaya konulacak olmasının heyecanını yaşadıklarını dile getiren Tamer, şöyle konuştu:

''İnsan sağlığı her şeyin başında geliyor. Verdiğimiz sağlık hizmetinin kalitesini artırabilmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda, dijital hastane sisteminin gelecek yıldan itibaren hastanemizde devreye girmesini planlıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Bu sistem, hastane hizmetlerine büyük yenilikler getirecek. Bazen insanlar tedavi edilirken ciddi hatalar yapılabiliyor. Dijital hastane sistemi ise insan kaynaklı bu hataları ortadan kaldırmayı amaçlıyor.''

Sistemin maliyetinin proje hazırlandıktan sonra netleşeceğini ve sistemi hizmet alım yöntemi ile uygulamaya koyacaklarını kaydeden Tamer, sistemi tüm sağlık sektörüne anlatacaklarını ve sistemin Türkiye'deki tüm hastanelere model olacağını sözlerine ekledi.

(AA)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi antivirüs 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Dua... Dua Bölümü Kara Kartal 2 1884 28 Aralık 2008 21:34
Yüreğime Sor Beni Şiirler ve Şairler Kara Kartal 1 2113 27 Aralık 2008 00:58
Kahve Gözlüm!** Şiirler ve Şairler Kara Kartal 1 2157 27 Aralık 2008 00:46
Yokluğun Adı Yok Şiirler ve Şairler Kara Kartal 2 2020 27 Aralık 2008 00:27
Bazı Çocukluk Çağı Hastalıkları Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp Tuba_ 7 2547 24 Aralık 2008 22:36

Alt 28 Şubat 2013, 16:23   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.186
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Standart Cevap: Sağlıkta müthiş devrim!

bu ne zamanın haberi onu merak ediyorum ama konu 2008 de açılmış, digital hastane zaten vardı planlanmış birseydi ama hala ortada evrak geziyor, devlet hastaneleri hala döküman yönetimi kullanmıyor ki, kendim çalılştığım dönemde talep ettim ve 2010 sonuna doğru ayrıldım ve o hastane hala döküman yönetime geçecek, ki nadirdir devlet hastanelerin döküman yönetimine geçtiği,
daha radyoloji kısmını bile tüm ilçe hastanelerinde digitale dönmedi, o kadar basit değil ki, bu digital için bile hastane kendisi alacak her ne yapıyorsa , büyük hastaneler kendini karşılıyor ama ilçelerdekiler ufak yerdeki hastaneler yapamıyor.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Ekrem Karakaya-Sağlıkta Şiddet Dursun Kara Kartal Gündem/ Manşetler 1 07 Temmuz 2022 09:29
Müthiş yağmur yağıyor Nebevi Sevda Taziye-İlan-Selamlaşma 0 23Haziran 2020 14:14
Müthiş!!!! Nebevi Sevda Nebevi Sevda/Kişisel 3 03 Temmuz 2018 10:43
Hafızlık eğitiminde devrim EyMeN&TaLhA İslami Haberler 1 18 Ağustos 2014 20:31
müthiş zeka @gülşah@ Şiirler ve Şairler 2 12 Temmuz 2008 20:27

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.