![]() |
05 Amasya'nın yemekleri 🍎 Hamur İşlerinden: Amasya çöreği, yağlı/katmer, kabak kavuklu pilav, bişi, cırıtka/ cızlak /akıtma, döndürme, ekmek aşı (papara), eli böğründe, haşhaşlı cevizli çörek, hengel, kıymasız mantı, kaypak, mayalı, patlıcanlı pilav, sini suböreği, tepsi böreği, yakasal böreği ve yanuç, yöresel yemekler olarak sayılabilir. Amasya'nın neyi meşhur?” diye soruyorsan bakla dolması hiç düşünmeden verilecek yanıtlar arasında başı çekiyor. Ancak bu sadece bir yemek değil, şehrin kültürel mirasının da bir parçası. “Amasya dolması” olarak da bilinen bu yemeğin klasik yaprak sarmasından farklı olarak çok daha doyurucu olduğunu söylemek mümkün. |
Patlıcan Çullama Patlıcan çullama şehre özgü, benzersiz bir patlıcan yemeği. Bu yemek, közlenmiş ya da kızartılmış patlıcanların üzerine yumurta, un ve baharatlardan oluşan, çullama adı verilen özel bir karışımın dökülmesiyle hazırlanıyor. Fırında veya tavada pişirildiğindeyse ortaya hem meze hem ana yemek olarak sunulabilecek nefis bir lezzet çıkıyor. Özellikle yaz aylarında taze patlıcanlarla yapıldığında tadına doyum olmuyor. Her evde farklı bir dokunuşla hazırlansa da lezzeti her zaman garanti! Evlerde sıkça hazırlanan patlıcan çullamayı yöresel yemekler sunan lokantalarda da bulabilir, benzersiz bir lezzetin tadını çıkarabilirsin. |
| SAAT: 15:58 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.