![]() |
"SICAK SUYLA KORNİŞON TURŞUSU" Malzemeler ,, 5 Kiloluk Bidon İçin ; 2. 5 kilo kornişon salatalık 2 yemek kaşığı nohut 1 yemek kaşığı tane karabiber 1 kase ayıklanmış sarımsak 1 demet dereotu Suyu İçin; 6 yemek kaşığı kalın tuz 4 su bardağı sirke 3 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı limon tuzu Yapılışı,, Tüm malzemeler temizlenir hazır edilir. 5 kiloluk bidonun dibine tane karabiber ve nohutun yarısı konulur. Biraz sarımsak atılır. 1 demet dereotunun yarısı da bidonun dibine konulur. Mutlaka dereotu ile yapmanızı tavsiye ederim çok daha lezzetli oluyor. Benim gibi son anda almayı unutursanız da maydanoz ile yapabilirsiniz 🙈🙈 Salatalıklar yerleştirilmeye başlanır. Aralara sarımsak atılarak, bidon yere vurularak sıkıca 2 parmak kalana kadar doldurulur. Tuzu, şekeri, sirkesi konulur. Kalan nohut ve tane karabiberler atılır. Kalan dereotu ile üzeri kapatılır. Geri kalanı çeşme suyu ile doldurulur. Bidon sıkıca kapatılır içindeki şeker tuz eriyene kadar birkaç kez ters yüz edilir. Serin yerde olmaya bırakılır. İlk 3-4 gün olası taşma sızma olabilir altına bir tepsi koymayı unutmayın. 1 gün sonra sararmaya başlıyor. 1 hafta 10. Gün içinde yenilecek kıvama gelir. Ama durdukça ekşiyip lezzetlenip özleşeceği için en az 15 gün beklemenizi tavsiye ederim. 👌👌 AFİYET OLSUN |
SAAT: 02:30 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.