Bamya Turşusu Tarifi Malzemeleri Yarım kg en miniğinden bamya 1 su bardağı sirke 1 çay bardağı su 2 çorba kaşığı deniz tuzu 1 çay kaşığı dolusu tane karabiber 4-5 diş sarımsak Yapılışı Bamyaların tepesini koni şeklinde kestikten sonra iyice yıkayın. 1 kiloluk kavanozun dibine bir çorba kaşığı deniz tuzu dökün. Kabuklarını soyduğunuz sarımsaklardan iki tanesini tuzun üzerine koyun. Bamyaları kavanoza doldurun. Diğer sarımsakları da en üste koyun. Bamyaları kavanoza iyice bastırabilirsiniz. Küçük bir tencerede 1 su bardağı sirke, bir çay bardağı su, 1 çorba kaşığı deniz tuzu ve 1 çay kaşığı tane karabiberi koyun. Bu karışımı 3 dakika kadar kaynatın. Kaynattığınız bu karışımı bamyaların üzerine dökün. Kavanozun ağzını hemen sıkıca kapatın. Kavanozu ters çevirerek bir iki saat bu şekilde dinlendirin. Işık almayan bir yerde kavanozu on gün boyunca bekletin. On günden sonra kavanozu açıp bamyaların o mükemmel tadına bakın. Her akşam yemeğinde mutlaka bamya turşusu yiyeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun. Sağlıcakla. |
İlk kez duydum editim bamya turşusunu :) Uzama sünme olmuyor mu bamyanin yapısı gereği malum :) |
Alıntı:
Tükenmeden yapmak gerek cicekver |
Kabağı oyuyor dolduruyosunuz, bamyadan turşu, patlicandan reçel yapiyosunuz. Bence korkalımm20 |
Minicik minicik bamyalar hemde. Sabır noktasında da önemli bir detay:))))O derece korkun.) |
SAAT: 12:05 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.