![]() |
Mor Soğan Turşusu Malzemeleri 3-4 adet mor soğan 1 çay bardağı sirke 1 çorba kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 litrelik kavanozu dolduracak kadar kaynar içme suyu Not; Tuz ve şeker miktarı damak zevkine göre değişiklik gösterebilir Yapılışı Soğanlar yarım ay şeklinde kesilir parçalara ayrılır ve kavanoz doldurulur. Üzerine sirke, şeker ve tuz ilave edilir. En son kavanoz dolana kadar kaynar içme suyu doldurulur. 24 saat sonra turşu hazır olacaktır. Tüketirken buzdolabında muhafaza edilir. Afiyet olsun. |
SAAT: 01:15 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.