Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Üç Aylar / Kandiller (https://www.forum.medineweb.net/870-uc-aylar-kandiller)
-   -   90 Gün'e 90 Dua Medineweb (https://www.forum.medineweb.net/uc-aylar-kandiller/36983-90-gune-90-dua-medineweb.html)

su damlası 08 Mart 2021 16:12

24 .gün..

Ey Kadir-i Mutlak, ey kemiyet ve keyfiyetten münezzeh olan Rabbim!
Sen zahire de, batına da vâkıfsın.
İçimizi de bilirsin, dışımızı da.
Kapılarını ,kapımız olarak bize aç Allah’ım . . .
Yollarımızı aç Allah’ım, Kapılarımızı aç Allah’ım . . .
Bizi çaresiz, Bizi sahipsiz, Ve bizi kimsesiz Bırakma ey Allah’ım . . .
Kuvvet ve kudret ancak sendendir..!

Amin

BİR AYET

"Şüphesiz o zikri (Kur'an'ı) Biz indirdik, Biz! Onun koruyucusu da elbette Biziz."
(Hicr: 9)

BİR HADİS

"Kul namazı terk etti mi, işte o zaman küfürle arasında hiçbir perde kalmamış demektir."
(Müslim)

BİR VECİZE

Ya Rabbi! Biz dünyada güneşin sıcağına dayanamazken cehennemin hararetine nasıl dayanalım?
(Ömer Bin Abdülaziz

Hâdimul İslam 09 Mart 2021 15:30

25.GÜN

ÂYET

Müslüman erkekler, müslüman kadınlar; mümin erkekler, mümin kadınlar; ibadet ve itaat eden erkekler, ibadet ve itaat eden kadınlar; özü sözü doğru erkekler, özü sözü doğru kadınlar; sabreden erkekler, sabreden kadınlar; gönlünü ibadete vermiş erkekler, gönlünü ibadete vermiş kadınlar; (Allah için) yardım yapan erkekler, yardım yapan kadınlar; oruç tutan erkekler, oruç tutan kadınlar; iffetlerini koruyan erkekler, iffetlerini koruyan kadınlar; Allah’ı çokça anan erkekler, çokça anan kadınlar; işte bunlar için Allah büyük bir ödül hazırlamıştır. Ahzap Suresi 35

HADİS

“Sizin en hayırlınız kadınlarına karşı iyi davrananlarınızdır.”

“Gece birlikte olduğunuz kadınları nasıl döversiniz?”

“Kadınlarla iyi geçinin, eğer onlardan hoşlanmadıysanız, sizin hoşlanmadığınız şeyde Allah birçok hayır var etmiş olabilir.”

HİKMET

Sakin tabiatlı müşfik biri olarak bilinen sahabelerden Hz. Ömer’in oğlu Abdullah: “Biz Hz. Peygamber zamanında hakkımızda vahiy indirilir korkusuyla hanımlarımıza karşı söz söylemekten, rahat davranmaktan çekinirdik. Ancak Hz. Peygamber vefat edince istediğimizi söylemeye ve rahat davranmaya başladık.”

Esma_Nur 10 Mart 2021 07:53

26.gün
Yakınlık ne mekânda, ne zamanda, ne de kan bağındadır,
*
Sadece eller yukarı kalktığında aklına gelenler yakın olduklarındır…
*
Bizi de yakınınız bilip dua ederseniz seviniriz
*
Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun.

Hâdimul İslam 10 Mart 2021 15:08

26 Recep 1442/ 10 Mart 2021 Çarşamba/Miraç Kandili

"Rabb’imiz! Unutur ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Rabb’imiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme.
Rabb’imiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı!
Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım eyle!”

Duânız ve ameliniz makbûl, hizmetiniz dâim, huzurunuz kâim ve MİRAÇ GECENİZ mübârek olsun. Selâm ve duâ ile...

Esma_Nur 11 Mart 2021 08:09

27 recep
Allah’ım! Bana verdiğin rızık konusunda beni kanaat sahibi yap ve o rızkımı bereketli kıl. Zayi olan her nimetin daha hayırlısını bana ihsan eyle."

(Hakim, "De’avat,"No:1878)

أَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ
بِسْــــــــــــــــــــــمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ
Göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelip gidişinde selim akıl sahipleri için elbette ibretler vardır.

Âl-i İmrân suresi 190

Esma_Nur 12 Mart 2021 08:54

28 recep
Hadis
Muhakkak ki Allah güzeldir; güzelliği sever!" (Hakim, Müstedrek, I/26.)

İslam, özü bakımından ilahî güzelliğin bir yansımasıdır. Güzellik mefhumu da, Müslüman birey ve toplumu kuşatan bir manto, namütenahi yücelikte bir sema, mutlak güzelliğe atıfta bulunan sonsuz hareli bir gök kuşağıdır.
Bundan olsa gerek, Hz. Peygamber, en erdemli iman hangisidir diye sorulduğunda, "Güzel ahlak." diye cevap vermiş (İbn Hanbel, IV/388.); kendisi, tekbirlerden sonra daima, "(Ey Allah’ım!) Beni güzel ahlaka eriştir, senden başka güzel ahlaka yöneltecek yoktur!" (Tirmizi, De’avat, 32.) şeklinde niyazda bulunmuştur.

su damlası 13 Mart 2021 11:12

29.gün

Ne güzel duadır;
"Ey benim herşeye gücü yetenim.
Ey benim darda kaldığımda, kulunun sıkıntılarını giderenim.
Ey benim kudretine hayran olduğum Rab'bim.
Daima zorumu kolay eyle,
sağlığımı daim eyle.
Uzaklarımı yakın,
sevgimi, rızkımı helalinden eyle

"Rabbim; Dilime; kırmamanın, Gönlüme; kırılmamanın ilmini lûtfeyle.. "

(Amin)

BİR AYET

"Onlar dünya hayatının ancak dış yönünü bilirler. Ahiret konusunda ise tamamen gaflettedirler."
(Rum: 7)

BİR HADİS

"Hilekâr, yaptığı iyiliği başa kakan ve cimri cennete giremez."
(Tirmizi)

BİR VECİZE

Arı bal yapar, fakat balı izah edemez. Ağaçtan düşen elma da arz cazibesi kanunundan habersizdir.
(N.Fazıl Kısakürek)

su damlası 14 Mart 2021 19:44

30.gün...1 ŞABAN 1442
Yâ Rabbî!
Rûhumda bir ilim katresi var.
İlâhî onu hevâ rüzgarıyla ten toprağından muhâfaza eyle.
Ey ihsânı çok olan Rabbim!
Cefâ içinde geçip giden ömre merhamet et.
Ey affetmeyi seven Rabbim!
Bizi affeyle.
İsyân derdimize çâre eyle.
Ey yardım isteyenlerin yardımcısı!
Bizi hidâyete çıkar.
Âmin..

Resulullah (sav) dediler ki: "Allah Teala hazretleri şöyle buyurdular: "Ey ademoğlu! Kendini ibadetine ver, gönlünü zenginlikle doldurayım, fakrını kapayayım. Böyle yapmazsan ellerini meşguliyetle doldururum, fakrını da kapamam."

[ Tirmizi, Kıyamet 31, (2467); İbnu Mace, Zühd 2, (4107) ]

Esma_Nur 15 Mart 2021 09:28

31.gün

Tavsiye

Doktorlar seni tedavi edebilir, ama şifa veren Allahtır..
*
Öğretmenler sana eğitim verebilir, ama ilmi veren Allahtır..
*
Patron sana maaş verebilir, ama Rızkı veren Allahtır..

Dua
Allahım bana verdiğin rızık konusunda beni kanaat sahibi yap ve o rızkımı bereketli kıl. Zayi olan her nimetin daha hayırlısını bana ihsan eyle."

(Hakim, "De’avat,"No:1878)

su damlası 16 Mart 2021 06:51

32.gün

Allah'ım..
Zenginlik verirsen mutluluğumu alma..
Güç verirsen muhakeme yeteneğimi zayıflatma..
Başarı verirsen alçak gönüllülüğümü, alçak gönüllülük verirsen saygınlığımı kaybettirme..
Görünenin diğer yüzünü tanımama yardım et.
Bana; kendimi sever gibi diğerlerini sevmeyi, diğerlerini yargılıyormuş gibi kendimi yargılamayı nasip eyle..
Kazandığım zaman, sarhoşluğuna izin verme.
Başarısız olduğum zaman beni umutsuzluğa düşürme.
Hoşgörü güçlerin en büyüğüdür.
İntikam arzusu zayıflığın görünümüdür.
Başarıdan yoksun bırakırsan irade gücü ver..
Amin..

Bismillahirrahmanirrahim

Ebü’d–Derdâ radıyallahu anh Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’i şöyle buyururken dinlediğini söylemiştir:

“Bir müslüman, yanında bulunmayan bir din kardeşi için dua ederse, mutlaka melek ona, aynı şeyler sana da verilsin, diye dua eder.”

Müslim, Zikir 86.

su damlası 17 Mart 2021 22:23

33.gün..

Ey Rabbim!
Bütün güzel sözler sana söylemekle güzeldir.
Kırık dökük de olsa kabul eyle sözlerimi,
Yıkık dökük de olsa duy yakarışlarımı,
Kabul eyle beni,
Kabul eyle sözlerimi,
Suskunluğumu,
Dilsizliğimi,
En güzel dua eyle,
Dua eyle dilsizliğimi,
Dua eyle suskunluğumu,
En güzel dua eyle,
Ki sözlerin en güzeli sana hitap etmekle güzeldir.
Dua eyle sözlerimi,
Güzel eyle,
Güzel eyle...

Yine Ebu Hüreyre (R.a) anlatıyor: "Resûlullah (S.a.v) buyurdular ki: "Bir adam vardı, (günah işleyerek nefsine zulmetmekte) çok ileri idi. Ölüm gelip çatınca oğullarına dedi ki: "Ben ölünce, cesedimi yakın, külümü iyice ezin ve rüzgarın önünde saçın. Allah'a yemin olsun, eğer Rabbim beni bir yakalarsa hiç kimseye vermediği azabı verir!"
Ölünce, bu söylediği ona yapıldı. Allah da arz'a emrederek:
"Sende ondan ne varsa bana toplayıver!" dedi. Arz da topladı. Adam ayakta duruyordu. "Sen böyle bir vasiyeti niye yaptın?" diye Rabb Teâla sordu.
"Senden korktuğum için ey Rabbim!" cevabını verdi. Allah Teâla Hazretleri bu cevap üzerine onu affetti."
Buhari, Tevhid 35, Enbiya 50; Müslim, Tevbe 25, (2756); Muvatta, Cenaiz 51, (1, 240); Nesai, Cenaiz 117, (4, 113).

Kara Kartal 18 Mart 2021 09:13

34.GÜN/ 5 ŞABAN 1442

AYET&
Allah, kendisinin izniyle rızasını arayanları o kitapla kurtuluş yollarına erdirir. Onları karanlıktan aydınlığa çıkarır, dosdoğru bir yola iletir. (MAİDE 5&16)

BİR HADİS &

Veren el, alan elden üstündür.

BUGÜN &

Ne diyordu şairimiz Mehmet Akif Ersoy:

Şühedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar...
O, rükû olmasa, dünyâda eğilmez başlar,
Yaralanmış temiz alnından, uzanmış yatıyor;
Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd’i...
Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi...
Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
“Gömelim gel seni târîhe” desem, sığmazsın.
Herc ü merc ettiğin edvâra da yetmez o kitâb...
Seni ancak ebediyyetler eder istîâb.

Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber
Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber.

Bu vatanı kanlarıyla sulamış şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruZ.

Bize kanlarıyla suladıkları bu vatanı bırakan şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruZ.

Kara Kartal 19 Mart 2021 20:57

35.GÜN

*EL-HAYY* *AYET* ; “O Hayydır. Ondan başka ilah yoktur, dini ona has kılarak ona dua edin.Hamd, âlemlerin rabbi olan Allah´a mahsustur.”(Mu'min 65)
*MANASI*;Diri ve her şeyin kendisiyle diri olduğu zat (dirilten).
*İNSANDAKİ TECELLİSİ ; Allah’ın Hayy ismine iman eden bir kul mahlukâta bakarken her şeyin diri olduğunu, akıl sahibi, iman sahibi olduğunu ve rabbini hamd ile tesbih ettiğini bilir. Allah, insana da Hayy ismiyle tecelli edip onu diriltmiştir. Bir de insana ruhundan nefhedip, onu ruhuyla diriltmiştir. Allah’ın, kuluna ruhundan nefhetmesinin içerisinde El Esmau’l Husna’sının tecellisi vardır.Kul, Allah’ın esmasını üzerinde taşır, Allah’a Allah ile iman eder, Allah’ın ayetlerine iman ederse gerçek manada Hz. İnsan olarak diri olur ve insana bakarken de El Esmau’l Husna’yı onun üzerinde görüp insana öyle muamele eder.

*DUA* ; Sen Hayy olansın, bütün varlığın kendisiyle diri olduğu zatsın Allah’ım! Bizi de seninle dirilenlerden eyle! Bizi her anda senin hayy olduğunu ve seninle diri olduğunu tadanlardan eyle! Sen haya sahibisin! Bizi de kullarına karşı haya sahibi olanlardan eyle! Sana karşı haya etmeyip şirk koşanlardan eyleme Allah’ım!

su damlası 20 Mart 2021 10:56

36 gün..

GÜNÜN DUASI

ŞÜKÜRLER OLSUN
YA RABBİ!
Bana "AKIL" nimetini verip
SENi bulmamı nasip ettiğin için
şükürler olsun

Müslüman bir ülkede, müslüman bir anne babadan müslüman olarak doğduğum

ve Efendimize sav'e ümmet olmamı nasip ettiğin için
şükürler olsun

Kulağımı ezana,
gönlümü namaza aşina kıldığın için
şükürler olsun

Baktığım her ağaçta, çiçekte ve
böcekte

SENi görmemi nasip ettiğin için şükürler olsun

Ağzımın tadı,
Gözümün ışığı,
Evimin huzuru
olduğu için
şükürler olsun

Tek bir kez bile olsa da; الله ADIN anıldığında,

Gözüm aşkından
yaşardığı için

Binlerce kez
şükürler olsun

Alnımı secdeye koyduğum için
Şükürler olsun

Ellerimi açıp dua etmemi nasip ettiğin için
Şükürler olsun

SENin kelamını
okuyabildiğim için
Şükürler olsun

Verdiğin her nimete şükretmek zaten görevim.

Bunu idrak edip
Şükredebildiğim için
şükürler olsun

Gülümsememi bile sadaka saymışsın
RABBİM!!! SEN ne büyüksün!
Şükürler olsun

Benim şer gördüğüm şeyler hayrım olur. Hayır gördüklerim de şerrim..
Ben bilemem
SEN bilirsin.
Verdiğine de
Vermediğine de
Vşükürler olsun

insanlara ettiğimiz teşekkürü bile şükür saydığın için
Şükürler olsun

Ne kadar günahkâr olsam da
affına ve SANA
sığınabildiğim için o
Şükürler olsun

Beni sıkıntıda bırakmayıp, feraha erdirdiğin için
Şükürler olsun

Ayağıma batan dikeni bile günahlarıma keffaret sayarsın.
Hamdü senalar olsun

Bana, SENin yolunda yoldaş olan dostlar nasib ettiğin için
Şükürler olsun

Adını anabildiğim
ve anlatabildiğim için
Şükürler olsun

Çok Şükür...
Bin Şükür...
Sonsuz Şükürler Olsun

Beni; SANA "kul" kıldığın için, Habîbine ümmet kıldığın için, Allah dostlarına evlat kıldığın için şükürler olsun.
Beni şeytana,
makama, paraya ve zamâne putlarına
kul etme RABBİM!!

Şükürsüz geçen her ânıma Tövbe esrağfirullah..

Eski-yeni, geçmiş-gelecek,
Büyük, küçük, gizli-âşikar tüm günahlarım için
Tövbe ettim, sen ğafursun Affımı dilerim RABBİM!!
Bu tövbeyi nasip ettiğin için de
ŞÜKÜRLER OLSUN

Şükrümüz bol...
İdrâkimiz çok olsun...RABBİM!!

Efendimize olan salat ve selamlarımız; SENin râzı olacağın kadar çok olsun...

Amin...

Hâdimul İslam 21 Mart 2021 17:54

37.GÜN

AYET

Enam 19. وَاُو۫حِيَ اِلَيَّ هٰذَا الْقُرْاٰنُ لِاُنْذِرَكُمْ بِه۪ وَمَنْ بَلَغَۜ Bu Kur'an bana, hem sizi hem de ulaştığı herkesi onunla uyarmam için vahyedildi.

İLAHİYATÇILARA VE HERKESE KURAN REÇETESİ/Mehmet Okuyan

Güne başlarken lütfen şöyle başlayın; BU KURAN BENİM NEYİM OLUR? Bu şu demktir; Ben bu kitabı günün 24 saatinde hayatımın neresine katacağım neresine katmayacağım demektir. Sonra yatarkende bir Z raporu al; ''Bugün Kuran benim neyim oldu?'' DİYE BİR SOR KENDİNE. mÜMKÜNSE BİR ÇETELE TUT. ''Şu işe karıştırdım bu işe karıştırmadım, ona yaradı buna yaramadı,,şu işlerde aklımdan dahi geçmedi'' de 10 gün bunu yapın 11. gün Kuranın hayatınızın her tarafına girecek prensipler içerdiğini göreceksiniz.

Kuran hayatın her alanına dair doğrudan veya dolaylı olarak göndermeler yapan bir kitaptır..

Hangi işini hangi ayetle buluşturduğuna dikkat edeceksin.

Tilavet Kuranı sadece seslendirmek demek değildir. Kuranın izini takip etmek,Kuranın yörüngesinde olmak demektir. Hngi işinde olursa olsun Kuranla buluşturmak demektir.Yunus 61 . ayet Kuranın hayatın hiçbir alanını ıskalamdığını bize öğreten nefis bir ayettir.

Onun için güne başlarken; Kuran benim neyim olur? sorusuyla başlayıp, Yatrkende; Kuran benim neyim oldu? muhasebesini yapacağız..
Bunun için Kuranı Haytın neresine koyayım diyorsanız Kitabullahın kapağını açacaksınız. Kuran zaten yücedir. Okuyup anlaman için seni yüceltmek için gelmiştir...

Kara Kartal 22 Mart 2021 11:30

38.GÜN 9 ŞABAN 1442

Maun Suresi

1. Dini yalanlayanı gördün mü?

2. İşte o, yetimi itip kakar;

3. Yoksulu doyurmaya teşvik etmez;

4. Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki,

5. Onlar namazlarını ciddiye almazlar.

6. Onlar gösteriş yapanlardır,

7. Ve hayra da mâni olurlar.

DUA

Ağaç dikmek yağmur duasıdır.
Çalışmak rızık duasıdır.
Yardım etmek yoksula duadır.
Aklını kullanmak kendine duadır.
Özlemek kalbin duasıdır.
Dua dilimizle söylediklerimizden çok elimizle eylediklerimizdir.
Allah dilimize değil, eylemimize bakar.
Dua edelim..

su damlası 23 Mart 2021 06:20

39.Gün...

Allah'ım...!
Duaya kalkan elimizi, dua eden dilimizi,
ALLAH diyen kalbimizi ve tüm sevdiklerimizi,
gizli, aşikâr tüm hastalıklardan, bela,
musibet ve üzüntùlerden koru ve sevdiklerimizin duasında
olmayı nasip eyle YA RABBENA...!

AMİN.

Bismillahirrahmanirrahim

İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Kime dua kapısı açılmış ise ona rahmet kapıları açılmış demektir. Allah'a taleb edilen (dünyevî şeylerden) Allah'ın en çok sevdiği afiyettir. Dua, inen ve henüz inmeyen her çeşit (musibet) için faydalıdır. Kazayı sadece dua geri çevirir. Öyle ise sizlere dua etmek gerekir. "

Tirmizî, Daavât 112, (3542).

Kara Kartal 24 Mart 2021 19:20

40. GÜN 11 ŞABAN 1442

BİR AYET

"Ey iman edenler! Şeytanın adımlarına uymayın. Kim şeytanın adımlarına uyarsa, bilsin ki o hayâsızlığı ve kötülüğü emreder..."
(Nur: 21)

BİR HADİS

"Kıyamete yakın Müslümanlar içinde en az bulunacak şey; helal para ile kendisine güvenilecek arkadaştır."
(İbn Adiyy)

BİR DUA

Rabbim! Gönlüme ferahlık ver. İşimi bana kolaylaştır."
(Hz. Musa'nın (a.s) duası

BİR VECİZE

Hiçbir acı, cehaletten daha fazla zahmet verici değildir.
(Hz. Ali (r.a))

Hâdimul İslam 25 Mart 2021 12:39

41.GÜN 12 ŞABAN

HATIRLATMA:

27 Mart Cumartesi; Şaban ayını yarılamaya, Ramazan ayına yaklaşmaya son iki gün. Fırsat bilelim. Heyecan duyalim. Sevinelim.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hâdimul İslam 26 Mart 2021 11:50

42.GÜN
ÂYET
بِسْـــــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيم

Kulakları sağır eden o ses geldiğinde
0 gün kişi kardeşinden annesinden, babasından eşinden ve çocuklarından kaçar
0 gün her kişinin işi başından aşkındır
0 gün bir takım yüzler ışık saçar güleçtir müjde almıştır

Birtakım yüzler de o gün toza toprağa bürünmüş;
Kapkara kesilmiştir.
İşte bunlar inkârcılardır, günahkârlardır.
(Abese-33-42)

HİKMETLİ SÖZ

Şeyh Tantâvî diyor ki:

"70 yıldır kitap okurum. İbnü'l-Cevzî'nin şu sözünden daha hikmetli bir söz görmedim:

İbadetlerin meşakkati gider, sevabı kalır. Günahların lezzeti gider, azabı kalır.”

DUA

Allah'ım Dönüşü Olmayan Yollarla,
Halden Anlamayan Kullarla
Ve Nefsimize Ağır Gelecek Günahlarla İmtihan Etme Bizi
Amin

Ey insan, Kadere az bahane bul.
Buğday ektin de, arpa mı biçtin?''

(Fuzuli)

su damlası 27 Mart 2021 10:28

43.Gün..

Tüm islam aleminin beraat kandili mübarek olsun....Dualarımız kabul olsun inş...

Selam Sana Berat kandili..!!
Selam Sana Ramazandan önceki son durak ..!!
Selam Sana Af gecesi ..!!
Selam Sana Tövbe gecesi..!!
Selam Sana sığınanların sığındıkları liman..!!
Selam Sana günahları göklere ulaşacak kadar çok olsada üzerine kapı kitlenmeyenler..
Selam Sana bu geceyi tövbeyle geçirecekler..!!
Selam Sana Rahmet kapılarını zorlayanlar..!!
Selam Sana Allah'ın Rahmetinden ümidi kesmeyenler..!!
Sonsuz Selam Sana ey sevgili Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed

(Sallallahu Aleyhi Vesellem).

Kara Kartal 28 Mart 2021 14:37

44. GÜN

TAVSİYELER

Bu kadar zahmet ve meşakkatlere katlanarak aradığımı annemin rızâsını almakta buldum.Çok basit gibi gelen anne rızâsını almanın,bütün işlerin evvelinde lâzım olduğunu anladım."

BÂYEZÎD-Î BİSTÂMÎ (Radıyallahu Anh)

Dikkat et! Sakın nefsini başıboş bırakma! Zira sen onu hayırlı işlerle meşgul etmezsen, o seni faydasız işlerle meşgul eder...

-Hasan-ı Basrî

Kalbi kırıkların hatırını sor, onları sevindir. Bir gün gelir senin de gönlün incinir..

Şeyh Sadî-i Şîrâzî

Kardeşliğiniz ne kadarsa, müslümanlığınız da o kadardır.

Mehmed Zahid Kotku

İlim, edeb ve takvayı beraber yürütün. Gönlünüze şeytanı sokmamaya çalışın, çıkarması çok zordur.

Mehmed Zahid Kotku

Kara Kartal 29 Mart 2021 08:36

45.GÜN

NİSA 135
Ey iman edenler! Kendinizin veya anne babanızın ve akrabanızın aleyhine bile olsa adaleti ayakta tutun, Allah için şahitlik eden kimseler olun. (İnsanlar) zengin olsunlar, yoksul olsunlar Allah onlara sizden daha yakındır. Öyleyse siz hislerinize uyup adaletten ayrılmayın. Eğer adaletten sapar veya üzerinize düşeni yapmaktan geri durursanız bilin ki Allah yaptığınız her şeyden haberdardır.

NEZAKET KURALLARINA DİKKAT!

İnsanoğlu birbiriyle ve çevresiyle olan münasebetlerinde nazik olursa, hayat güzelleşir, ahenk ve nizam içinde devam eder. Bunun tam aksi bir toplumda ilişkiler bozuk, insanların birbirine davranışı kaba saba olursa, başka bir huzursuzluk kaynağı aramaya gerek kalmaz. Bu kabalık ve özensizlik onlara yeter.

Allah Resulü'nün hayatına baktığımız zaman onun bu konuda çok hassas olduğunu, nezaket kurallarına dikkat edilmesi konusunda zaman zaman sahabesini uyardığını görüyoruz.

Aslında nezaket insana değer vermenin en önemli göstergelerinden biridir. İnsanları rahatsız etmemek, adap ve nezaket kurallarının en önemli noktasıdır. Tıpkı camide ön saflara geçmek için birinin omzuna çarpmak gibi.
Sahabeden Hz. Abdullah b. Büsr anlatıyor:

"Cuma günü Mescid-i Nebevî'deydim. Allah Resûlü hutbe okurken biri insanların omzuna basarak ilerliyordu. Onu görünce:

- Olduğun yere otur, insanları rahatsız ediyorsun, buyurdu." (Ebû Dâvûd, 1118)

Bağırıp çağırarak yüksek sesle konuşmak nezaket dışı bir hareket olduğu gibi başkalarının yanında fısıltıyla konuşmak da adap ve nezaket kurallarına aykırı bir durumdur. Bu sebeple Efendimiz, "Üç kişi olduğunuzda ikiniz, üçüncü kişi olmadan fısıltıyla konuşmasın. Çünkü bu konuşma onu rahatsız eder" (Buhârî, İstizân, 45) buyurur.
Bir başka nezaket ihlali ise, insandan etrafa yayılan ve hoş olmayan kokulardır.

Sahabeden Hz. Câbir b. Abdullah anlatıyor:

"Allah Resûlü bizi soğan sarımsak yemekten men etmişti. Bir süre buna riayet ettik. Lakin daha sonra yeme ihtiyacı duyduk. Mescid-i Nebevî'ye gidince etrafı koku sardı. Cemaate seslenen Allah Resûlü (s.a.s.):
- Kötü kokulu yiyecekleri yiyen kişiler mescidimize yaklaşmasınlar. İyi bilin ki, insanların rahatsız olduğu kokudan melekler de rahatsız olurlar, buyurdu." (Müslim, 564)

su damlası 30 Mart 2021 15:52

46.Gün..

Rabbim!...
Geldiğim, geleceğim, eğildiğim,
ağladığım, yok olduğum,
varlığında var olduğum
tek kapı ,tek yol SENSİN…
Varlığınla beni var et
Dualarımı kabul eyle
Tövbelerimi kabul et
Pişman olup,
tekrar pişmanlıklarını yaşamayacak
kullarından eyle beni
Kapındır; gideceğim tek kapı
Sevgindir;
koyacağım kalbime en güzel sevgi…
ALLAHım!
Kalbimin kapısının kilidi, senin ismin olsun,
SENİ SEVİYORUM demeyi ve
SANA ŞÜKRETMEYİ unutturma dudaklarıma...
Elimin, dilimin, gözümün, kalbimin,
düşüncelerimin kirlerini arındır Allahım ...
Çoğalan acılarımı sil yüreğimden
Günahlarım çok, ellerim boş geliyorum sana hergün
Ölüme yaklaşan adımlarımı senin yoluna düşür…
Sadece senin yoluna…
Sadece senin…
Amin...

.Vecize
Bir insanı, ancak gerçekten uyuyorsa uyandırmak mümkündür. Ama, eğer uyumuyor da uyku taklidi yapıyorsa, dünyanın bütün gayretlerini sarfetseniz, nafiledir.

su damlası 31 Mart 2021 11:38

47.Gün..
Rabbimiz Güçsüzlüğümüzü ve Senin isteklerini yerine getirmedeki yeteneksizliğimizi Sana şikayet ediyoruz. Üzüntümüzü ve tasamızı da yalnız Sana arz ediyoruz.
Özünün hakikati ve yüzünün nuru üzerine yemin ederiz ki Sana duyduğumuz ihtiyaç Senin zenginliğine denk. Sana olan ihtiyacımız Senin büyüklüğün kadar...
Bildirdiğin ve gizlediğin tüm isimlerini ve Kuranı Kerimi kalbimizin baharı gönlümüzün nuru sıkıntımızın ilacı yap.
"Amin"

Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Allah Teâla hazretleri şöyle demiştir: "Ben kimin iki sevdiğini almışsam ve o da sevabını umarak sabretmişse, ona cennet dışında bir mükafaat vermeye razı olmam.''
Tirmizi, Zühd 58, (2403).

Hâdimul İslam 31 Mart 2021 11:47

Amin ecmain içten dualarina.
Sayılı gün geçip gidiyor resmen.
18 Şaban dayiz. Ne kaldı Ramazan'a.
Rabbim ellerimizin ettiğini dilimizle zayi ettirmesin.
Şabanlaşabilenlere elfü elfin selamalr[emoji255][emoji255]

su damlası 01 Nisan 2021 11:27

48.Gün..

Üzerimize cemaliyle yumuşacık ve
şeker tadında karlar indirip,
celaliyle dağları ve yolları
kara bürüyen Rabbimiz…

Kalplerimize kar tanesinin paklığını indir..
Mutluluklarımızı kar taneleri sayısınca
çok eyle…

Hüzünlerimizi rahmetinin dokunuşuyla
kar taneleri gibi erit…

Dostluklarımızı her bir kar tanesi gibi
özel ve güzel olarak halkeyle….

Bizleri Senin rızan yolunda uçuşan
kar taneleri eyle…..
Günahlarımızı gufranının karında yıka
ve temizle…

"Amin"

Bismillahirrahmanirrahim

“Allahım! Ben gerçekten nefsime çok zulmettim, günahları ancak Sen bağışlarsın, beni katından bir mağfiret ile bağışla, bana merhamet et, şüphesiz Sen çok bağışlayansın, çok merhametli olansın.”

(Tirmizi, "De’avat", 98; İbn Ebi Şeybe, "Dua", 35 )

su damlası 02 Nisan 2021 09:44

49.Gün..

Ey Yüce Rabbimiz!
İkramına şükretmeyi, ihsanına hamdetmeyi,
lütfunu sena etmeyi, her nimeti Senden bilmeyi,
verdiğine kanaat etmeyi bizlere nasip eyle!"
Umuda açılan kapılarda bizi yalnız bırakma Allah'ım ..

BİR AYET

"Yapmakta olduğunuz şeylere karşılık afiyetle yiyin için. Şüphesiz Biz iyilik yapanları işte böyle mükâfatlandırırız."
(Mürselât: 43-44)

BİR HADİS

"Alış-verişte çok yemin etmekten sakınınız. Yemin mala sürüm kazandırır; fakat sonra mahveder."
(Müslim)

Kara Kartal 03 Nisan 2021 09:44

50.GÜN 21 ŞABAN

ÂYET
Bakara Suresi(186) Kullarım, beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm. O halde, doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler.

HADİS

Peygamber Efendimiz (sav) buyurdular ki: “Nefsimi kudret elinde tutan Allah’a yemin ederim ki; siz iman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız.” (Müslim)

DUA

YA AZİZ C.C

Izzet senindir sendendir izzet
Sen dilersen kimse zillete düsmez
Sen vermezsen kimsede izzet kalmaz
Kalbim yalniz sana kanar
Yakinlığınla aziz eyle kalbimi
Ruhum yalniz seni arar
Huzurunla aziz eyle ruhumu
Halim yalniz sana aşikar
Baskalarinin yaninda rezil etme beni..
ALLAHUMME AMIN AMIN ECMAIN YA RAB!!

Kara Kartal 04 Nisan 2021 14:09

51. GÜN 22 Şaban

El Vekil:

* Sonsuz güven veren, Tek savunucu otorite
* Vekil olan, kendisine tevekkül edeni savunma konusunda tam ehliyet ve liyakat sahibi olandır.
* Tevekkül, bir işte acziyet gösteren birinin o işi daha iyi yapan birine dayanıp onu kendisine vekil kilmasıdir.
* Vekil olan onu her türlü düşmana karşı savunmaya, her türlü tehlikeden korumaya, onun rızkını vermeye yeterlidir.
* Vekil, kişinin kendini ısmarladığı Allah'tır.
* Vekil, kendisine havale edilen ve vekalet verilen Allah'tır.
*ALLAH el-VEKÎL'dir

AYET

Müminler arasından hayasızlığın yayılmasını arzu edenlere, işte onlara, dünya ve ahirette can yakıcı azap vardır. Allah bilir, siz ise bilmezsiniz.24/Nur-19

BİLGİ

Kur'an'da zikir Öğüt vermek, nasihat etmek, davet etmek, hatırlamak, anmak, namaz kılmak, Kur'an okumak ve en son olarak da dil ile anmak anlamlarında kulanılmıştır.

Tüm çeşitleriyle zikir kalplerin şifası, ruhların gıdası, günah hastalığının devası, gönüllerin safası, gözlerin cilası, şeytanın belası, kulun Rabbına karşı şükran ve vefasıdır. Zerreden kürreye, habbeden kubbeye, mikro kozmostan makro kozmosa, atomaltından evrene, hücreden insana, canlıdan cansıza tüm yaratıkların ortak dilidir "teşbih". Her bir şey kendi usanınca O'nu anmakta, O'nu hatırlatmakta, O'nu göstermekte, O'na yürümektedir.

Zikir, dilden daha çok kalbin ve zihnin bir eylemidir. Bu yönüyle konuşmadan daha çok duyma ve düşünmeyle alakalıdır. "Kaygı" anlamını vediğimiz 'duygu' türü tam anlamıyla bir 'zikir'dir. Kimin neyi çok zikrettiğini öğrenmek isteyen 'kaygı'sının ne olduğuna baksın. Kaygısız insan zikre değmez. Süfli ve dünyevi kaygılar taşıyan insanın zikriyle, ulvi ve uhrevi kaygılar taşıyan insanın zikri elbet çok farklı olacaktır.

PAYLAŞALIM

Ne gariptir, ALLAH'a (cc) inandığını söyleyip de şeytanın peşinden gitmek .

su damlası 05 Nisan 2021 10:19

52.. GÜN 23 Şaban

Yâ Fâtır, Yâ Allah!
Ey kâinatı yoktan var eden!
Ey yokluk çekirdeğini yarıp varlık ağacını çıkaran!
Ey yarattığı her tür varlığa bir fıtrat veren!
Bizi fıtratını bozanlardan eyleme!
Kendinden uzaklaşıp azanlardan eyleme!
Eşyanın fıtratına kör davrananlardan eyleme!
Kendi fıtratına bigane kalanlardan eyleme!
Bizi fıtratına sadık olanlardan eyle!
Fıtratını kaybedenlerden değil,
fıtratını bulanlardan eyle!
Fâtır isminin tecellisine erenlerden eyle!
Âmîn!

Mikdam b. Ma'dikerb (ra) Peygamberimizin şöyle dediğini rivayet etmiştir.

'' Dikkat edin.. Bana ( Allah tarafından ) kitap verildi ve onunla beraber misli ( sünnet )de verildi. Çok geçmez , kotuğu üzerinde, karnı tok birisi '' Sizin için bu Kur'an yeter. Onda neyi helal bulduysanız helal kabul edin. Neyi de haram bulduysanız, onu da haram kabul edin.''
diyecek ( ve hadislerimi inkar edecek ) ''

Tirmizi Ebu Davud...

Kara Kartal 06 Nisan 2021 13:53

53.GÜN 24 ŞABAN

İmtihanınız sol tarafınızda olduğu zaman şöyle söyleyin kendinize

'' Dünyada daha önemli şeyler var sus kalbim. Evvela ölüm var ''

ÂYET

093-DUHA SURESİ
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Bir yetim iken, seni bulup da barındırmadı mı? (6)
Ve seni yol bilmez iken, 'doğru yola yöneltip iletmedi mi? (7)
Bir yoksul iken seni bulup zengin etmedi mi? (8)

HADİS

Müslüman, insanlarin elinden ve dilinden emin oldugu kimsedir.

Tirmizî, Îmân, 12

su damlası 07 Nisan 2021 09:12

54.Gün. 25 Şaban

Her kim cihad ederse, ancak kendisi için cihad
etmiş olur. Şüphesiz Allah, âlemlere muhtaç
değildir.
İman edip salih amel işleyenlerin kötülüklerini
elbette örteceğiz. Onları işlediklerinin daha
güzeliyle mükâfatlandıracağız.
Biz, insana, ana-babasına iyilik etmesini
emrettik. Şâyet onlar seni, hakkında hiçbir
bilgin olmayan şeyi bana ortak koşman için
zorlarlarsa, bu takdirde onlara itaat etme.
Dönüşünüz ancak bana olacaktır ve ben
yapmakta olduklarınızı size haber vereceğim.
(Ankebut 6-8 )

Tirmizi'nin Sahbere radıyallahu anh'tan
kaydına göre, Aleyhissalatu vesselam: "Kim
ilim taleb ederse, bu işi, geçmişteki
günahlarına kefaret olur" buyurmuştur."
Tirmizi, İlim 2, (2650).

ALLAH’ım!
Bir lahza dahi bana bırakma beni!
Sen bana yetersin, yetmem ben bana
Bilmediğimi bildir, görmediğimi göster!
Sen bildirmezsen bilemem, göremem göstermezsen.
Gönlüme huzur, gözlerime nur, dizime derman ver!
Sen “Ol!” deyince olur, olmaz “Ol!” demezsen.
Canana can, cana canan, kalbe ferman ver!
Al işte ellerim, uzattım Sana
Ne olur, ne olur bırakma beni bana!
Sen bana yetersin, yetmem ben bana
ALLAH’ım, ellerimi bırakma!
ALLAH’ım
Bırakma bizi..
Tut elimizi!..

Amin..

su damlası 08 Nisan 2021 08:09

54.Gün 26 şaban..

Bir ince iştir Yaşamak dediğin!
"Sana" yürümek düşer...
Çünkü; yol olur yeryüzü yürümeyi bilene...
Yeter ki
vakar olsun duruşun,
özlemli olsun yürüyüşün!
"Yürümek"
kavlin olsun, ahdın olsun, vefan olsun...
Vur kendini yollara..
İmdada sesin olsun, dara uzansın ellerin, zora dayansın bileğin..
Olurda sürçerse ayağın;
dayandığın, güvendiğin
her daimRABBİN Olsun...!

Hadis-i Şerifte Buyuruldu ki:

Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şu duayı çok yapardı: "Ey kalbleri çeviren Allahım! Kalbimi dinin üzerine sabit kıl!" Ben (bir gün kendisine): "Ey Allah'ın resulü! Biz sana ve senin getirdiklerine inandık. Sen bizim hakkımızda korkuyor musun?" dedim. Bana şöyle cevap verdi: "Evet! Kalpler, Rahman'ın iki parmağı arasındadır. Onları istediği gibi çevirir."

Kaynak : Tirmizi, Kader 7, (2141)

Hz.Musa’nın bir duası: Rabbişrahli sadri ve yessirli emri. Vahlül uqdeten min lisani yefqahu qavli” Ey rabbim. Göğsümü aç, genişlet. İşimi kolaylaştır. Dilimde bulunan düğümü çöz de, anlasınlar beni”

Taha suresı: 25-28)

Kara Kartal 09 Nisan 2021 11:26

55.GÜN 27 ŞABAN

HATIRLATMA

Kur'an'ı, sayfalarını bitirerek hatmedemezsin;
bir satırının seni bitirmesine izin verirsen
"hatm"edersin, Kur'ân'la "mühürlersin" kalbini.

AYET VE DUA

Hayretim Sanadır Allah’ım…

Göklerde ve yerde nice âyetler vardır ki, insanlar dönüp bakmaksızın onların yanından geçer giderler.” (Yusuf 105)

Hayretim Sanadır Allah’ım, hayretim âyetlerinedir. Dönüp de bakmaksızın geçip gidenlerden olmak istemiyorum. Sayfa sayfa, yaprak yaprak, âyet âyet uyardığın için, bu şansı, bu imkânı lütfettiğin için;

Sana hamd ediyorum.Şükrüm ve hamdim Sanadır Allah’ım

Kara Kartal 10 Nisan 2021 12:01

56.GÜN

EL-MÜNTEKİM; Dilediğine ceza vermede şiddetli davranan,suçlulara müstehak oldukları cezaya çarptıran. Acizlerin ve zayıfların alamadıkları intikamı onların yerine zalimlerden, zorbalardan alan.

EL AFÜV; kullarının hataları ve günahları nedeniyle oluşan izleri silen ve onları cezalandırmayandır. Kullar, işledikleri günahları terk edip tövbe ettiklerinde ve Allah'tan bağışlanma dilediklerinde, Allah onların bu günahlarını affeder ve hatta onları iyiliklere çevirir. Allah, bu dünyada tövbe eden günahkar kullarını affeder. Günahlarda ısrar edip tövbe etmeyen mümin kullarını da ahirette affeder.

AYET

Bismillahirrahmanirrahim
"Rabbinin âyetleri kendisine hatırlatılıpta , ardından onlara sırt çeviren kimseden daha zalim biri olabilir mi?Elbette Biz, günahı hayat tarzı haline getirenler yaptıklarının acısını tattıranız" Secde: 22

Kara Kartal 11 Nisan 2021 00:04

57. GÜN

Bedenler anlayarak okunan yoğun ayet bakımına alınmalı...

İSTİĞFARLARLA YIKILSIN UMARSIZCA DURUŞUMUZ

İstiğfarla yıkılsın Kibir Kalelerimiz.
Pişmanlık olsun, şuursuzluğumuz. Pişmanlık olsun, ayrılıklarımız.
Pişmanlık olsun, tavan yapmış egolarımız...
Pismanlık olsun, kardeş kavgalarımız.
Pişmanlık olsun, vurdum duymazlığımız.
Pişmanlık olsun, cehaletimiz, unutuşlarımız, mazlum'a garibe yetime sahip çıkmayışımız.

Pişmanlık olsun, Kur'an'ı anlayamayışımız, bizim grubumuz, bizim cemaatimiz, bizim böldüklerimiz.

Pişmanlık olsun, zalimlerin elinde oyuncak oluşumuz.

Üç Kuruşluk dünyaya tamahımız, haksızlığın karşısında eğilip bükülüşümüz. Pişmanlık olsun, hakkın ve hakikatin yanında durmayışımız, sözünün ehli olmayışımız..

PİŞMANLIK TEVBESİ OLSUN TEVBEMİZ.

su damlası 12 Nisan 2021 08:28

58 Gün..

Yâ Rab, ihlâs ile yalvarıyorum,
“Şuursuz, sabırsız kul etme beni.
Verdiğin nimetler saymakla bitmez..""
Ne olur..
şükürsüz dil etme beni..

Ey Duam;
Uç şimdi avuçlarımdan
Sevdiklerimin derdine derman,
Dualarına kabul için..

Ey Yüce Rabbimiz!
İkramına şükretmeyi, ihsanına hamdetmeyi,
lütfunu sena etmeyi, her nimeti Senden bilmeyi,
verdiğine kanaat etmeyi bizlere nasip eyle!"
Umuda açılan kapılarda bizi yalnız bırakma Allah'ım ..
Amin..

Bismillahirrahmanirrahim

“Allahım! Ben gerçekten nefsime çok zulmettim, günahları ancak Sen bağışlarsın, beni katından bir mağfiret ile bağışla, bana merhamet et, şüphesiz Sen çok bağışlayansın, çok merhametli olansın.”

(Tirmizi, "De’avat", 98; İbn Ebi Şeybe, "Dua", 35 )

Kara Kartal 12 Nisan 2021 09:29

30 ŞABAN 1442 /Pazartesi

Üç Ayların son ve en özel dilimindeyiz.
Ramazana ulaştık elhm

Kara Kartal 13 Nisan 2021 03:57

1 RAMAZAN 1442/ SALI

Niyet ettim,
Bu mübarek Ramazanda kalbimi, elimi, dilimi, gözümü haramdan sakınmaya..

Orucumu midemle degil,nefsimle tutmaya..

Niyet ettim, soframi degil, kalbimi donatmaya..

Niyet ettim, uykuya bile ibadet niyetiyle yatmaya..

Rabbim nasip et de,hakkiyla hemhâl olalim Mübarekle..

İçi kıpır kıpır bugünü bekleyen herkese

Hayırlı Ramazanlar .

1. CÜZ DİNLE.... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bir ömür gibi çarçabuk geçiyor Ramazan.
Dün bir, bugün iki derken...
Ramazan bitiyor.
Tıpkı ömrümüz gibi.
Güzel aģırlayalim
trkym

SAAT: 20:22

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321