Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi A.HELİM ALMALI,Açılış Tarihi:  13 Ekim 2009 (18:22), Konuya Son Cevap : 02 Kasım 2009 (18:57). Konuya 3 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 13 Ekim 2009, 18:22   Mesaj No:1
Avatar Otomotik
Durumu:A.HELİM ALMALI isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10873
Üyelik T.: 03 Ekim 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 9
Konular: 9
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart "saatler israilin iyiliği için çalmıyor"

"saatler israilin iyiliği için çalmıyor"

"Saatler İsrail'in iyiliği için çalmıyor!"

İsrailin son günlerde Müslümanların en kutsal yerlerinden biri olan mescid-i aksaya kilit vurarak içeride Müslümanları mahsur bırakması, Müslümanların mescid içerisine girerek ibadetlerini yapmalarına engel olması, son olarak Konya semalarında yapılmakta olan hava tatbikatından İsrailin çıkarılması bütün bunlar Allah’ın izniyle saatlerin İsrail için iyi çalmadığını gösteriyor. Çünkü bölgede İsrail zulmü arttıkça Müslümanların bölgedeki gelişmelere karşı ortak hareket etmeleri gerektiği bilincini geliştirmektedir. Artık dünyanın her tarafında özellikle ülkemizde hemen, hemen her ilde protesto eylemlerinin olması, Müslümanların bu konuyu gündemlerine almaları gelecek açısından hayırlara vesile olacak İnşallah.
Başlıkta kullandığım “Saat İsrail'in iyiliği için çalmıyor!” sözü (İsrail başbakanı Ehud Olmert)’e ait.
Kâfirin hakkı söylediği olur mu?..
Elbet teki kâfir de olsa zaman zaman hakkı ifade eden sözler söyleyebilmektedirler. İşte eski İsrail başbakanının söylemiş olduğu sözde bu kabilden doğrudur. Doğrudur genelde tüm Müslümanların özelde de Filistinli Müslümanların her zaman mücadelesini vererek söyledikleri söz budur “İsrail diye bir devlet yoktur, velev ki olsa bile ortadan kaldırılacaktır”
Söylenilen söz kim tarafından söylenilirse söylenilsin hiç önemli değildir, önemli olan söylenilen sözün ne anlama geldiğindedir. Hz. Ali(ra)’ın ifadesiyle “sözü söyleyene değil söylenen söze bakın”. Ayrıca söylenilen sözün itiraf mahiyetinde olması ve bununda zulmeden düşman tarafından söylenmesi daha dikkat çekicidir
Kur-an’dan az çok haberi olanlar bilirler ki, şeytan hakkı inkâr etmiyor, yani Allah’ı ve Allah’ın gücünü reddetmiyor, “Senin izzetin adına andolsun...(Sad:82)”
Ahireti inkâr etmiyor, “Rabbim, öyleyse onların dirileceği güne kadar bana süre tanı.(Hicr:36)”
Hesap ve ceza gününü inkâr etmiyor her şeyden önemlisi gerçektende Allah’ın razı olduğu Muhlis kullarına hiçbir şey yapamayacağını sadece vesvese verebileceğinin itiraf ediyor, “Ancak onlardan muhlis olan kulların müstesna." (Hicr:40)”.
Şimdi şeytanın yeryüzündeki temsilcileri olan Müslüman düşmanları başta büyük şeytan ABD ve İsrail olmak üzere bütün şer güçleri şeytana adeta rahmet okutacak duruma gelmişlerdir. Onlar hakkı inkâr ederek, Allah’ın gücünü ve kuvvetini inkâr ederek, göndermiş olduğu peygamberlerini öldürerek veya reddederek, kitaplarını tahrif(Tevrat ve İncil) ederek, son peygamber Hz. Muhammed(sav)’ı ve Kur-an’ı inkâr ederek genelde tüm insanlığa özelde de İslam ümmetine her türlü kötülüğü reva görerek şeytanlıklarını işlemektedirler.
İnsanlık tarihine baktığımızda saatin ibresi hep inananlardan yana, hakkı yaşatanlardan yana işlediğini görürüz. Peygamberlere ve onların getirdiklerine gerçekten inananlar kurtulmuş onlara karşı şeytanca politikalar güdenler hep yok olup tarihin çöplüğünde yerlerini alarak kaybolup gitmişlerdir. ABD, İsrail gibi insanlık düşmanı olan devletlerin yok olup gitmeleri tarihin tekerrürü olarak karşımıza çıkacaktır İNŞALLAH!..
Tarihin derinliklerine gömülmüş olan firavunlar akıbetlerinin iyi olmadığını son dönemlerinde görmeye başladıklarında itiraf etmeye başlar itirafta bulunurlar. Böylesi itiraflar ilk değildir mesela: Hz. Musa(as)’ın firavunu son anında: “…Sular onu boğacak düzeye erişince (Firavun): "İsrailoğullarının kendisine inandığı (ilahtan) başka ilah olmadığına inandım ve ben de Müslümanlardanım" dedi. (Yunus:90)”. Bu itirafı kabul edilmedi ve cesedi âlemlere ibret olması için Allah tarafından korundu.
Şimdi isimleri farklı olsa bile aynı firavun İsrail başbakanı Ehud Olmert o da sonunun geldiğini, boğulmak üzere olduğunu fark etmiş olacak ki, şu itirafta bulunuyor: “Saat İsrail'in iyiliği için çalmıyor!”
“ALLAHU EKBER” bundan daha iyi bir itiraf olabilir mi? Müslümanlar açısından…
Bütün güçlerine, ihtişamlarına, teknolojilerine, silahlarına, yandaşlarına rağmen. Müslümanlara bundan daha güzel bir ramazan armağanı ne olabilir ki, inşallah bunun bayramını da Allah Müslümanlara yaşatacaktır. Burada bir şeye dikkat çekmek istiyorum ortada bir süreç var ve şerefli Filistin halkının ve onlara gerek maddi gerekse manevi yönden yardım ederek bu güne kadar bu şanlı mücadeleyi yürütenlerin dünyanın en güçlü silahlarına ve ekonomisine sahip olan zalim güçleri nasıl dize getirdiklerinde bahsediyorum. Yoksa her şey bitti firavun öldü zulüm bitti gibi bir düşüncem yoktur.
Dün Musa’nın firavunu, bu günkü dünyanın firavunu yarın da var olacaklarıdır kıyamete kadar hak ve batıl mücadelesi bitmeyecek ve isim değişiklikleriyle de olsa fakat aynı mantı, aynı yöntemle devam edecektir. Ve zafer tarihin her döneminde olduğu gibi inananların olacaktır. Önemli olan burada Müslüman’ım söyleyenlerin duracakları saftır, nerede durduklarıdır.
Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.

Abdulhelim almalı
a_h_almali@mynet.com
www.medineweb.net
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi A.HELİM ALMALI 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
GÖRMEDİĞİ HALDE İMAN EDENLER Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 1 2135 09 Aralık 2009 10:33
AZMİN-KARARLILIĞIN BUNA BAĞLI İMANIN, Makale ve Köşe Yazıları KARAKÖSE 1 1562 07 Aralık 2009 13:55
CELLATLARINI ALKIŞLAYANLAR Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 2 1738 18 Kasım 2009 14:38
MÜSLÜMANIN HAYATINDA Makale ve Köşe Yazıları A.HELİM ALMALI 0 1720 09 Kasım 2009 21:01
MÜSLÜMANLAR BU ÇEŞMEDEN SU İÇMESİN Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 3 2132 25 Ekim 2009 13:00

Alt 13 Ekim 2009, 21:44   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: "saatler israilin iyiliği için çalmıyor"

İsrail er yada geç kendi sonuna doğru ilerliyor.

Allah, iman edenlerin velisi (dostu ve destekçisi)dir. Onları karanlıklardan nura çıkarır; inkar edenlerin velileri ise tağut'tur. Onları nurdan karanlıklara çıkarırlar. İşte onlar, ateşin halkıdırlar, onda süresiz kalacaklardır.
(Bakara 257)

Ayeti kerimede İman Edenlerin velisinin,Allah olduğu ve Bizlerde Gerçek İmanı elde ettiğimiz an Allah'ın yardımına mazhar olabiliriz.Yoksa yerimizde oturarak İsrailin sonunun gelmesini,beklememiz ne kadar doğru olabilir. Küfrün elebaşı olan Abd ve İsrail'in yaptıkları Ayyuka çıkmış iken yerlerinde oturarak Zaferin gelmesini beklemek Hezeyandır.


Uyanmak için daha neyi bekliyoruz ? Küfür sistemleri ve Destekçileri yeryüzünde bir olmuş iken Ümmeti Muhammed Züht tesbih ile Ruhbanlık la uğraşa dursun Zalimlerde Zulümlerine devam etsinler nede olsa Cenneti garanti etmiş toplumlar var ?
Alıntı ile Cevapla
Alt 14 Ekim 2009, 13:10   Mesaj No:3
Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:sevginin_bedeli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 9822
Üyelik T.: 20 Ağustos 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 196
Konular: 26
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: "saatler israilin iyiliği için çalmıyor"

''...Şüphesiz ki, bir kavim kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez....'' (Rad süresi 11)
yukarıdaki ayete dikkatle baktığımızda ayetin herhengi bir ayırımsal özellik taşımadığını görürüz. yani insanca yaşama konusunda iyi ile kötü ayırımı yapılmadan süregelen bir ilkedir konuştuğumuz. bir kavim/topluluk kendi durumunu değişitrmedikçe ne iyi ne de kötü yönde allah herhangi bir müdahalede bulunmaz. ne zaman ki iyi topluluklar fesada uğramaya başlarsa ya da kötü topluluklar hakka yönelirse işte o zaman allah onların durumunu eğilimlerinin olduğu yönde değiştirmeleri için kendilerine fırsat/imkan verir.

bu anlamda kendimize bakmak durumundayız bizler kendimizi hakka adalete iyilğe doğru ne kadar geliştimeye çalışıyoruz? sanırım can alıcı soru bu olsa gerek...
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Kasım 2009, 18:57   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: "saatler israilin iyiliği için çalmıyor"

Kur-an’dan az çok haberi olanlar bilirler ki, şeytan hakkı inkâr etmiyor, yani Allah’ı ve Allah’ın gücünü reddetmiyor, “Senin izzetin adına andolsun...(Sad:82)”
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Karadeniz Semalarında Hareketli Saatler nurşen35 Gündem/ Manşetler 0 05 Temmuz 2019 20:44
Arapça saatler Medineweb Genel Arapça 5 14 Mayıs 2015 22:15
dgs 2014 e saatler kala bu yazıyı mutlaka okuyun !! makbergülü DGS (Dikey Geçiş Sınavı) 3 16 Temmuz 2014 18:41
Israilin yok olması kaçınılmaz bir sondur Abdulhamit 1 Kur'ân-ı Kerim Genel 14 18Haziran 2010 01:14
israilin su poltikası ve orta doğu CaferTayar Makale ve Köşe Yazıları 2 19 Temmuz 2008 16:05

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.