Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi AYSEL DEMİR,Açılış Tarihi:  09 Şubat 2010 (23:13), Konuya Son Cevap : 03 Kasım 2011 (18:59). Konuya 3 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 09 Şubat 2010, 23:13   Mesaj No:1
Avatar Otomotik
Durumu:AYSEL DEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11603
Üyelik T.: 28 Ocak 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:96
Mesaj: 4
Konular: 2
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart TAHAMMÜL KATSAYIMIZ DÜŞÜYOR...

TAHAMMÜL KATSAYIMIZ DÜŞÜYOR...

TAHAMMÜL KATSAYIMIZ DÜŞÜYOR

1998 'den beri meslek liseleri ile genel liseler arasındaki katsayı adaletsiliği malum..YÖK ,uzun uğraşlar bu adaletsizliği tam eşitlik sağlayarak çözemese de ufak bir adaletsizlikle çözmeyi başardı.İşin teknik kısmıyla kafaları fazla bulandırmak istemiyorum.Kısaca x bir üniversiteye girebilmek için meslek liseli öğrencilerin 8-10 soru fazla çözmesi gerekecekti.Ne var ki bu çözüme bile razı olunmuşken Danıştay 8.Daire Başkanlığı katsayıya 2.kez yürütmeyi durdurma kararı almış.Vatana millete hayırlı olsun(!).Gerekçesi de şöyleymiş:

1- Bu değişikliğin eğitim sismemimizde telafisi mümkün olmayan zararlar doğurma ihtimali
2-Eşit statüde olmayan öğrencilere eşit haklar sağlayarak anayasanın eşitlik ilkesine aykırı davranmak

Birinci maddeyi ela alırsak '82 ve '98 yılları arasına gitmemiz gerekiyor.Bu yıllarda farklı katsayı uygulaması olmamış ve sistemde yer alan ne öğrencilerden, ne öğretmenlerden , ne velilerden ne de okullarla bağlantısı bulunan kurumlardan hiç bir şikayet olmamış.98 'den günümüze döndüğümüzde ise öğrencilerden velisine, sanayicisinden fabrikatörüne her kesimde memnuniyetsizlikler var.Hal böyle iken telafisi mümkün olmayan zararlar yıllardır meslek liseleri mağdur edilerek yaşanıyor.

13- 14 yaşlarında ailesinin, çevresinin veya kendisinin verdiği bir kararla meslek lisesini tercih eden öğrenciye ,ileride mesleğini değiştirmek istediğinde nasıl olur da sen işinden başkasını tercih edemezsin denilebilir?Bu çocuk ömür boyunca tornacıysa tornacı, teknikerse tekniker olarak mı yaşayacak?Bu bir tabiat kanunu mu ?Olmazsa olmazlardan mı?

Halbuki insanlar hayatları boyunca belli bir statüye hapsedilemez.Bu en başta doğamıza aykırıdır.Kişi, istediğinde mesleğinde uzmanlaşabildiği gibi istediğinde farklı branşlara da kayabilmeli, meslek değiştirebilmelidir.Öğrencilerin eğitim yaşantıları boyunca yatay ve dikey geçişlerine imkan sağlanabilmelidir.

Biz öyle bir ülkeyiz ki üniversite okumuş binlerce genç işsiz gezerken sanayiciler nitelikli/kaliteli iş gücü, ara elaman bulamıyor.Üniversitelerimizde pratikten uzak, gerçek yaşamla uzaktan yakından ilgisi olmayan teori temelli eğitilen gençler istihtam gücü sağlayacağı yerde işsizlik sorunu ile külfete neden oluyor.Nitelikli öğrenciler ise meslek liselerini önleri kapalı diye tercih etmeyince buralardaki eğitim seviyesi düşüyor.Ve olumsuzluklar uzayıp gidiyor...

Aslında çözüm basit .Dünya bu işi nasıl yapıyorsa bizim de öyle yapmamız gerekir.Her fırsatta Avrupa'yı kendimize örnek alırız.Almanya'ya bakalım.İhracatı en yüksek olan ülkelerden biri, üstelik yeraltı/ üstü zenginliğine sahip olmadan ,üreten bir ülke..Burada lise çağındaki öğrencilerin %70'i meslek lisesi kökenli.Dünya 'ya baktığımızda ise bu oranın 3'te 2'lik kesimi meslek liselerine, geri kalanı da genel liselere aittir.Ve her şekilde yatay- dikey geçişler mümkündür.

Bizde dünyada yürütülen sistemi uygulayabilme noktasında her şey güllük gülistanlık olmuyor. Türkiye 'ye has gerçeklerimiz var.28 Şubat ve İHL leri bu durumdan soyutlayamayız.Aslında o günkü zihniyetin hedefi meslek liseleri değil, imam hatiplerdi.Bu sıralardan yetişen doktorlar, hukukçular, eğitimcilerdi.İmamhatiplerin önünü kapatalım derken olan meslek liselerine de oldu.Bu sürecin estirdiği rüzgarla bir takım kesimler egolarını tatmin ettiler, irtica tehlikesini ortadan kaldırdırlar,eğitimde eşitlik(!)ilkesini gerçekleştirdiler.

Yıl 2010...Değişen hiç bir şey yok.Yine bir kesim akl-ı selimi bir kenara koymuş,kulağını tüm eleştirilere tıkamış ve insanı hayretlere düşüren bir taassup örneği ile dediğim dedik, çaldığım düdük diyor.Onların gayesi ne eşitlik, ne adalet, ne de eğitim...Gözlerine taktıkları at gözlükleri ile etrafı seyrediyorlar.Şu an başbakan olan insanın imam hatip kökenli olması bile onları çıldırtmaya yetiyor.

Ama düşünmüyorlar ki hayatının baharında zor bir sınavla başbaşa olacak gençleri, onların psikolojilerini...Tam her şey rayına oturdu derken kafaları tekrar karıştırdılar.Yürütmeyi durdurma, itiraz süreci, yaklaşan sınav tarihi vs vs...Yamalı bohçaya döndü çocuklar, herşeyleri allak bullak...Saplandıkları ideolojiler yüzünden ülkenin geleceğiyle oynanıyor, insanlar mağdur ediliyor.
Mert olalım:Sorun İHL ler ise bu okullar devlet okulları; devletin denetiminde işleyen okullar.Düzeltin, eksikliği varsa giderin,bir hal edin.Sorun kafalarda ise bir psikiyatra görünün.Çünkü bu ülkenin kaybedecek daha fazla vakti yok.Tahammül katsayımız düşüyor, artık çekilin geleceğimizin önünden!!!

09.02.2010
AYSEL DEMİR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi AYSEL DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
TAHAMMÜL KATSAYIMIZ DÜŞÜYOR... Makale ve Köşe Yazıları H.A.Y.A.T. 3 2540 09 Şubat 2010 23:13
BİZ NEREDE HATA YAPTIK? Makale ve Köşe Yazıları dua dilencisi 8 3070 28 Ocak 2010 22:13

Alt 10 Şubat 2010, 11:01   Mesaj No:2
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1171
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart RE: TAHAMMÜL KATSAYIMIZ DÜŞÜYOR...

sabırlı olmak erdemdir,insanlara karşı elbette...size saldıran yok etmeye çalışana,parçalamaya gelen bir canavara karşı sabırlı olamzsınız.
bakın;
zamanında türkiyemde çöreklenmiş,bir köşe yada makam kapmış,ilim,bilim,akıl,merhamet,inanç,adına zerre kadar nasipsizlerimizin nesli tükenmek üzere inşaallah.
adam kuvvet komutanı,eşimin kızımın tesettürü ile uğraşıyor.ey asker senin işin neydi soran yok!
bir diğer tahta gözlüklü dinazor 24 saat mayın döşemekle meşgul,bunu tv lere çıkartarak komkliklerden reytingmi amaçlanıyor nedir.
bir diğer şizofren gugukçu,kapatma davasını açarken davalıya ana avrat küfrederek suçluyor.devletle ,başbakanla,cumhurbaşkanıyla adını aratmıyacak küfürlü savaş açıyor.
bir diğer ebu leheb, biz camiye ayakkabı ile giriyormuyuz siz gataya tesettürle gireceksiniz,06 yaş gurubu mantığa bakın, edebpsizden edep öğrenin.
bir diğer eğitilmiş(!) ,teröristin darbecinin vatan haininin avukatıyım diyebiliyor.
bir diğer müzelik kafa,bu kadına(merve kavakçı) haddini bildirin ile meşhur..!
doğramacı,alemdaroğlu,gürüz zamanında danıştay yokmuydu?! yök kendi bilir karışmayız demediler mi ? hukuka saygımızı güvenimizi yitirmemek için direniyoruz :(((
Aman YaRabb ülkemi kimler yönetiyormuş.yunan yönetseydi bize bu kadar zarar verirmiydi tartışmak lazım.
psikologlara bırakmak lazım bunları..
imam hatiplere bakalım;
90 imam hatip mezunuyum.çok kaliteli bir meslek eğitim gördüm.derslerin içeriği ful kaliteli idi.öğretmenler muttaki özverili idi.ve 7 yıl okuduk.yabancı alanlara yerleşemedik ama islami eğitimimizi doyasıya aldık.6.sınıftan itibaren arapça fıkıh akaid tefsir eğitimine başladık,doyurucu saaatler ile...
şimdi ise;
orta kesimi kapatıldı.lise biri hazırlık yapıldı.eğitim lise ikiden başlamakta ve ders saatleri sınırlı.7 yılı 3 yıla indirdiler.ders saaatlerini 5 te birine indirdiler.üvey evlat muamelesini bırakın bir köşeye,diş bileyıp durdular.BİTİREMEDİLER.
ne kazandılar biliyormusunuz ?
HİÇ BİR ŞEY !
1-imam hatipten oy alamadılar.
2-imam hatipten ergenekoncu yapamadılar.
3-imam hatipten vatan haini çıkaramadılar.
4-imam hatipten haramzade üretemediler.
5-imam hatipten 06 yaş gurubu mantık(!) imal edemediler.
.....................
bu manzaradan kudurmazmı doğramacı...!
ey yasir ailesi sabredin az kaldı...
Alıntı ile Cevapla
Alt 10 Şubat 2010, 16:42   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
kurtmehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kurtmehmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5446
Üyelik T.: 30 Kasım 2008
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:63
Mesaj: 682
Konular: 73
Beğenildi:19
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: TAHAMMÜL KATSAYIMIZ DÜŞÜYOR...

bir diğer ebu leheb, biz camiye ayakkabı ile giriyormuyuz siz gataya tesettürle gireceksiniz,06 yaş gurubu mantığa bakın, edebpsizden edep öğrenin.
bir diğer eğitilmiş(!) ,teröristin darbecinin vatan haininin avukatıyım diyebiliyor.
Alıntı ile Cevapla
Alt 03 Kasım 2011, 18:59   Mesaj No:4
Medineweb Üyesi
H.A.Y.A.T. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:H.A.Y.A.T. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14300
Üyelik T.: 08 Ekim 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 129
Konular: 6
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: TAHAMMÜL KATSAYIMIZ DÜŞÜYOR...

Şu ülkede yaşayan milyonlarca gencin, şöyle veya böyle benzer sıkıntıları muhakkak vardır. Kimi kendini haramlara vererek, kimi de insanlığından tavizler vererek içinde bulunduğu durumu unutmuş görünmektedir. sıl olan ahiret uğruna meşakkate katlanmaya razı olduk da Rabbimiz bize mü’min muamelesi yaptı.İNŞ Bu muamelenin en tabii sonuçlarından biri de bedeli ödenmiş bir hayat yaşamaktır. Sıkıntısız, dertsiz bir hayat vaadi yoktur önümüzde.

Peygamberler başta olmak üzere bütün Allah dostları benzer şeyler yaşamadılar mı? İbrahim aleyhisselamın babası kimdi? Peygamber aleyhisselam efendimizin amcaları kimdi? İyi düşündüğümüz takdirde göreceğiz ki, içeriden ve dışarıdan olduğu gibi sıkıntı ve dert içinde bir hayat yaşamaya mecburuz. Ama biz buna dert değil imtihan diyoruz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Hayatta En Çok neye Tahammül Edemezsiniz Medineweb?. Esma_Nur Anket'ler-Röportaj'lar 21 26 Ağustos 2021 16:11
Irak’taki mezhep çatışmalarının son bulmasında İslâm âlimlerine büyük vazife düşüyor RemLe İslam/Dinler/Mezhepler 0 24 Mayıs 2013 15:48
İnsan tahammül edemediği sıkıntılardan dolayı intihar etmesi mesuliyetten kurtarırmı? KuM TaNeSi Soru Cevap Arşivi 0 08 Nisan 2009 11:29

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.